Autor Wątek: Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie  (Przeczytany 13927 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie
« Odpowiedź #15 dnia: Października 08, 2007, 14:57:28 »
Kurde super!!! Widzę zastosowałeś stare jak świat: "Co ja qra nie dam rady?"  :118:
Trzymam kciuki, i pamiętaj to forum Cię ukształtowało, nie zapominaj o nas, My nie zapomnimy o tobie nigdy  :021:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #16 dnia: Października 08, 2007, 15:19:21 »
Kurde super!!! Widzę zastosowałeś stare jak świat: "Co ja qra nie dam rady?"  :118:
Trzymam kciuki, i pamiętaj to forum Cię ukształtowało, nie zapominaj o nas, My nie zapomnimy o tobie nigdy  :021:

Brzmi to cokolwiek jak groźba, ale może jakiś przewrażliwony jestem....:D WP też o nikim nie zapominało :D
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Października 08, 2007, 17:16:37 »

Stąd nie ma wyjścia.... nie wyrwiesz się... :karpik

P.S.  Wiem , bo też jestem uzależniony..... :121:

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Października 11, 2007, 09:29:37 »
No i mamy kolejny powód do dumy !! :002:
Jesteś tam najlepszy! Pamiętaj! :)

poko24

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Października 17, 2007, 09:36:49 »
Tyle startów co lądowań!

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: Października 17, 2007, 11:54:04 »
Adam/Zenek pytał o rekrutację.

http://www.wsosp.deblin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=170&Itemid=103

Szczegółowe info. pisz na priv kolego.

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Października 17, 2007, 16:51:39 »
posiadają wyłącznie obywatelstwo polskie,

A cóż to za nacjonalizm przy wyborze kandydatów. Przecież podobno jest jedna Europa i jedno Nato. Może LPR maczał w tym palce, a może PIS ? :121:

P.S. Tylko proszę bez "ein Fuler ein Reich"  :001:
Niepodoba mi się to.... :121: Niedługo koledzy z Tego Forum nie będą mieli dostępu do Szkoły, bo mają "rysę na życiorysie".... Segregacja rasowa ? .... Zaraz dam sobie pomierzyć..... no dobra nie chcę przeginać, ale normalnie mnie to zbulwersowało :005:

iron angel

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Października 17, 2007, 19:28:43 »
  A tak niestety... - głupie mają tam wymogi ale co im zrobić.. - sam już daaaawno temu przeglądałem te ich "kwalifikcje".. - bo tak szczerze mówiąc i między nami - naprawdę niewielu chłopaków "z nikąd" i bez odpowiedniej "pozycji społecznej/pochodzenia" załapać się do tak elitarnej szkoły.. - ale może to tylko moje zdanie i może się mylę..
  Sam podiąłem decyzję by spróbować już z ponad pół roku temu.. - no i pierwsze przygotowania juz za mną.. - ale jak widze te testy mat-fiz (nie mówiąc już o sprawnościowych) to trochę daje po pysku z liścia..!! - nie ma co.. - to nie takie proste sie tam załapać.. - chyba że kolega kóry już się załapał napisze co innego - co ciekawego.. - GRATULACJE swoją drogą..!!
  Napisz co nieco jak tam jest na pierwszym roku i jak to wygląda - czekamy na relacje..!!
  pozdro.

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #23 dnia: Października 17, 2007, 19:55:13 »
Żelazny Orle, przepraszam, że zwracam Ci uwagę, ale proszę poświęć troszeczkę uwagi  pisowni i gramatyce języka polskiego. Zdanie powinno mieć podmiot i orzeczenie (albo chociaż samo orzeczenie). Twoje posty są nieco mało zrozumiałe.

Nie gniewaj się, to naprawdę nie miała być złośliwa uwaga, nie chcę abyś poczuł się urażony, tylko żebyś nieco więcej uwagi poświęcił formie wypowiedzi.

Pozdrawiam

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: Października 18, 2007, 09:34:21 »
Użytkowniku tego forum iron angelu,skoro testy z matematyki i fizyki "dają Ci po pysku z liścia" nie marnuj czasu ani zdrowia na egzaminy,lataj dalej w sturmovika i pisz bezsensowne posty na temat tej gry.
Natomiast jeżeli nie posiadasz konkretnych i sprawdzonych informacji na temat tej szkoły nie wypowiadaj się.

Pozdrawiam

Czarnoserc

P.S.
Zapytaj kolegi Mehauu czy ma w rodzinie generała .
P.S.2
Warunek obywatelstwa polskiego jest min. podyktowany koniecznością dopuszczenia do informacji objętych odpowiednią klauzulą.
To nie jest nacjonalizm tylko zdrowy rozsądek,czy dałbyś komuś sprzęt wart kilkanaście milionów,komu 100% nie jesteś w stanie zaufać ? Sprawdź czy w innych szkołach lotniczych(wojskowych) w Europie przyjmują kandydatów z obcym obywatelstwem.
P.S.3
PiS we wszystkim macza palce :karpik heheh

iron angel

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Października 18, 2007, 16:52:35 »
  Sory janweg, ale spieszyłem się bardzo pisząc poprzedniego posta i nawet nie miałem czasu żeby przemyśleć to co piszę a co dopiero to przeczytać żeby poprawić.. - napisałem go w ok 1 minutę..
  Powód był naglący, ale to szczegół, myślę że nikt się nieobrazi..

Natomiast jeżeli nie posiadasz konkretnych i sprawdzonych informacji na temat tej szkoły nie wypowiadaj się.

To były konkretne i sprawdzone wiadomości.. - nie pisałem o tym czego nie wiem.. - skąd ten zarzut..? - to co wiem to napisałem, resztę okrasiłem znakiem "?" - czytaj uwazniej..

To nie jest nacjonalizm tylko zdrowy rozsądek,czy dałbyś komuś sprzęt wart kilkanaście milionów,komu 100% nie jesteś w stanie zaufać ? Sprawdź czy w innych szkołach lotniczych(wojskowych) w Europie przyjmują kandydatów z obcym obywatelstwem.
- taaak..!! - czyli jeśli ktoś jest obywatelem danego państwa to już zaufanie może być na 100% - bo to "rodak" i napewno nic nieschrzani..!! - ojj.. - bardzo to uprościłeś..
  Nie wiem od kiedy to "zaufanie" mierzy się obywatelstwem...?? - ale sens całej tej szopki można zrozumieć - przynajmniej umownie.. - jak większość głupot wymyslanych przez wszechobecny system.. - to prawda..

A co do bezsensownych postów.. - to sam je wypisujesz pisząc w ten sposób.. - a jeśli żal ci tyłek ściska o mój tekst o szturmoviku to niech ściska ci dalej.. - ja takimi opiniami jak twoja podcieram sobie swój..

pozdro.

Szanowny Kolego, proszę uważać na to co piszesz. Zaczynasz lekko przeginać... Zielona kropka jest coraz bliżej!. Dziadek Kos
 Za:

- Obrażanie innych użytkowników forum.
- Produkowanie bezmyślnych postów w mniej niż minutę i zaśmiecanie nimi forum. Nie masz czasu to nie pisz.
- Pisownię. Kolega widzę lubi kropki i myślniki stawiać w egzotycznych miejscach.

Mnie się cierpliwość skończyła.

some1
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2007, 17:24:09 wysłana przez some1 »

« Odpowiedź #26 dnia: Października 18, 2007, 17:03:52 »
   Panie Żelazny Aniele..."troszku szacunku dla munduru" by się zdało.Po co ta opryskliwość?
Poza tym..heh...chyba za późno - wyczuwam zapach prochu w powietrzu po wystrzale z kalibru 9 mm.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #27 dnia: Października 18, 2007, 17:27:24 »
@iron angel
Proponuję troszeczkę zluzować z tonu , bo nie za takie wypowiedzi rozdawałem urlopy.

Dalej, to nie wina Blakharta. On regulaminów nie ustalał, ale uwierz mi zna się na rzeczy lepiej niż przypuszczasz. Po drugie chyba logiczne jest, że w wojsku danego Państwa są mile widziani jego obywatele. Mają wspólny cel w razie obrony, gotowi są oddać za nie życie. A w przypadku takiego Irakijczyka, który mógłby być w WP mogło by się okazać, że On nie będzie sumiennie wypełniał swoich obowiązków po "inwazji" na Irak. Już jest konflikt interesów. Nie wspominając już, że mogą powstawać wewnętrzne napięcia między żołnierzami, albo może dojsć do buntu. Scenariuszy jest wiele.

I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Października 19, 2007, 04:02:11 »
„Jeżeli, piszący zostanie źle zrozumiany to jest to jego wina, bo niezbyt precyzyjnie się wyraził”
Razorblade nieraz to przytaczał i oczywiście miał rację. Posypuję głowę popiołem i już się tłumaczę:
Chodzi mi o słowo „wyłącznie”. Czyli jeżeli dobrze myślę, nikt z podwójnym obywatelstwem nie ma prawa starać się o przyjęcie do tej szkoły. Mamy w Polsce kilkanaście mniejszości narodowych i etnicznych. Faktycznie stanowią one niewielki procent ogółu obywateli, jednak prawo nie może ich w żaden sposób dyskryminować. A tak jest moim zdaniem, w trakcie rekrutacji na WSOSP, oraz jak sprawdziłem, na wszystkie uczelnie wojskowe w Polsce. Wszyscy obywatele naszego kraju, którzy płacą podatki, utrzymują te szkoły. Dlaczego więc nie mają prawa z nich korzystać?

Warunek obywatelstwa polskiego jest min. podyktowany koniecznością dopuszczenia do informacji objętych odpowiednią klauzulą.

Wiem, że nie jest mile widziane na tym forum, by poruszać sprawy związane z polityką. Jednak przykład, który chcę przedstawić jest na tyle jaskrawy, iż mam nadzieję, że mi wybaczycie.
Donald Tusk miał dziadka w Wermachcie. Czyli teoretycznie może się ubiegać o obywatelstwo niemieckie (o ile już go nie ma ?). Jeżeli PO wygra wybory, prawdopodobnie zostanie premierem. Będzie miał dostęp do informacji o wiele bardziej utajnionych i do o wiele droższych zabawek.
Mogę się mylić w moim pojmowaniu świata i chętnie posłucham kontrargumentów.

Z poważaniem:
Glebas

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #29 dnia: Października 19, 2007, 13:06:38 »
naprawdę niewielu chłopaków "z nikąd" i bez odpowiedniej "pozycji społecznej/pochodzenia" załapać się do tak elitarnej szkoły.. - ale może to tylko moje zdanie i może się mylę..

Mylisz się. Ale to dość powszechny stereotyp zasiany w powszechnej świadomości. Ja nie mam taty/wujka generała, nikt z rodziny mi nie pomagał (a nawet wręcz przeciwnie). Dostać się (o ile ma się kategorię) również nie jest tak trudno, zwłaszcza przy ilości kandydatów jaką przyjęto w tym roku i jaką planuje się na rok przyszły.
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"