Wcześniej w FSX używałem darmowego FreeMeshX oraz kilku rzeczy od ORBX i było wszytko ok, jakiś czas temu postanowiłem zmienić darmowy mesh i zakupić FTX Ultimate Europe&Africa i też było ok po podmiance ale przyszedł czas na wymianę karty graficznej i niestety zaczęły się problemy tzn. trochę mi się poprzestawiał FSX (nie zrobiłem kopii pliku fsx.cfg przed zamontowaniem nowej grafy) wymieniłem kartę, zainstalowałem najnowsze stery i tyle, uruchamiam FSX i widzę że takie dziwne rzeczy są z niektórymi lotniskami, ale to nie wszystko, zaczęło mi przycinać FSX-a wcześniej było wszystko ok, stosowałem się do tego co napisał YoYo ale nie pomogło. Stwierdziłem że zrobię jeszcze raz na nowo instalkę FSX-a i wszystkich dodatków ale wtedy zacząłem się poważnie zastanawiać czy to nie dobry moment na przesiadkę na P3D tym bardziej że płatne dodatki które mam mogę wykorzystać w P3D także stratny bym nie był (FS Global Ultimate Europe&Africa, FTX Global Base Pack, FTX Global Vector, FTX OpenLC Europe, FTX Tress HD, REX4 Texture Direct, FSRealWX Lite plus parę płatnych lotnisk). Także odpuszczam na dobre FSX-a i przesiadam się na P3D przynajmniej moją nowa karta będzie wykorzystana, trzeba iść do przodu ponad 2 lata z FSX wystarczą. Dzięki wielkie za pomoc mimo wszystko, może się przyda w obcowaniu z Prepar3D.
PS Rozumiem że wersja Academic License $59.95 to ta którą muszę zakupić?