Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX  (Przeczytany 294448 razy)

Zgredd

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX
« Odpowiedź #315 dnia: Kwietnia 23, 2009, 14:20:00 »

Nie tylko. Można to zrobić również za pomocą przepustnicy ale potrzebujesz do tego FSUIPC. Chociaż przyznam że sam tego jeszcze nie zrobiłem.

Tylko niestety FSUPIC musi być zakupiony do tego.

« Odpowiedź #316 dnia: Kwietnia 23, 2009, 14:26:57 »
Tanie hobby to nie jest.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #317 dnia: Kwietnia 23, 2009, 14:59:54 »
Można sobie samemu napisać (jak się umie programować) ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #318 dnia: Kwietnia 23, 2009, 16:31:39 »
Witam.
Dowiedziałem się dzisiaj o ciekawym lotnisku w Szwajcarii. Chodzi mi o lotnisko które znajduje się we wnętrzu góry. Czy ktoś może mi powiedzieć jak ono się nazywa i czy jest to lotnisko cywilne, czy wojskowe. No i oczywiście czy można znaleźć je w FSie  :002:
 Rafał

« Odpowiedź #319 dnia: Kwietnia 23, 2009, 16:43:48 »
Z ciekawym, górzystym otoczeniem mi się LSZA, lecz trudno powiedzieć by leżało we wnętrzu góry. Możesz podać więcej szczegółów dotyczących poszukiwanego lotniska, przede wszystkim co rozumiesz przez wnętrze góry? Chodzi o umieszczenie hangarów w jaskiniach czy coś podobnego?

« Odpowiedź #320 dnia: Kwietnia 23, 2009, 16:57:21 »
Z tego co zrozumiałem z rozmowy to prawdopodobnie pas startowy jest schowany w górze(?). Chociaż nie wyobrażam sobie startu i zetknięcia się z podmuchem górskiego wiatru, a o lądowaniu to już w ogól boję się myśleć. Wydaje mi się że jednak bardziej prawdopodobne będzie umieszczenie hangarów w skale.
 Rafał

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #321 dnia: Kwietnia 23, 2009, 17:14:46 »
Ok. A z tą kolejnością to dobrze napisałem?

Te cyfry raczej nie oznaczają kolejności, po prostu sceneria jest w "kawałkach".

« Odpowiedź #322 dnia: Kwietnia 23, 2009, 18:47:57 »
Rozpakowałem i wkleiłem te tekstury do folderu Addon Scenery (FSX-->Addon Scenery-->np Everest no i wczytałem grę. Wyświetlił się komunikat ładowania scenerii, wybrałem lotnisko niedaleko góry no i lecę. Na moje to otoczenie się nie zmieniło. Na 100% nie jest takie jak na screenach  :005:

« Odpowiedź #323 dnia: Kwietnia 23, 2009, 19:49:27 »
W katalogu EVEREST zakładasz katalog SCENERY i tam wrzucasz wszystkie pliki z rozszerzeniem BGL
Po odpaleniu  FSX'a idziesz do "Scenery Library" i tam dodajesz nową scenerię.

« Odpowiedź #324 dnia: Kwietnia 25, 2009, 15:08:30 »
Witam.

Zrobiłem tak jak kazałeś ale scenerie nie chodzą. Mam tak : FlightSimulatorX\Addon Scenery\Everest\scenery  i w nim pliki bgl. Później wybieram dodaj nowy obszar w FSX klikam na folder Addon Scenery, Everest i robię ok. Widzę, że zostało dodane. Wyłączam FSX i włączam ponownie. Wybieram lot nad tym obszarem i widzę to co na początku gry w FSX. Co robię źle? Żadna z dodanych przeze mnie scenerii nie chodzi. Proszę o pomoc.

« Odpowiedź #325 dnia: Kwietnia 25, 2009, 20:31:08 »
Daj linka do tej scenerii everest to sprawdzę to u siebie z ciekawości

« Odpowiedź #326 dnia: Kwietnia 25, 2009, 21:05:28 »
Daj linka do tej scenerii everest to sprawdzę to u siebie z ciekawości

To nie problem wynikający z tej scenerii u mnie działa bez problemu (FSX Acc/Vista64/używam tylko DX9).

Falcon: czy tak to wygląda u Ciebie w "Scenery Library"? Masz "ptaszka" w okienku "Enabled"?

Czy masz taki komplet plików w Twoim folderze scenerii?

Wyłączam FSX i włączam ponownie.

Tak na marginesie - to nie jest konieczne w FSX. W FS9 trzeba było ponownie uruchamiać grę po instalacji scenerii - FSX radzi sobie bez tego.

« Odpowiedź #327 dnia: Maja 04, 2009, 16:11:15 »
Witam.

Jak mam wykasować pustynię wokół lotnisk? Chodzi o takie coś :
.
Oraz mam problem z darmowym samolotem Mirage F1. Gdy wchodzę do kokpitu 2D robi mi się coś takiego:
.
Z góry dzięki :)

PS Napisałem to już tu http://www.il2forum.pl/index.php?topic=9193.345 ale nikt nei odpisuje. Więc jak by się dało to proszę usunąć tamte dwa posty. Dzięki

Czy naprawdę trzeba wstawiać screeny o rozmiarach 1024x768!? Nie wystarczy miniatura? Szerokość 600-700 jest OK, ale ponad 1000 to już przesada. Tym razem poprawiłem, następnym razem wywalę! Razorblade1967
« Ostatnia zmiana: Maja 04, 2009, 19:55:29 wysłana przez Razorblade1967 »

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #328 dnia: Maja 04, 2009, 19:34:20 »
Kolego Falcon -> przecież objaśniliśmy już Ci, że należy ściągnąć darmowe textury A. Millsa - 8 paczek za friko z avsim. A gdzie je zainstalować - jest napisane jak byk w każdym readme.txt w każdej z tych paczek. :karpik

« Odpowiedź #329 dnia: Maja 04, 2009, 20:08:11 »
Przepraszam za zdjęcia :)

A z tymi teksturami to nawet ściągnąłem, wkleiłem do folderu należytego, zrobiłem w FSX dodaj obszar,dodał ale różnicy nie ma. Żadna tekstura nie chodzi choć została dodana. Tylko malowania do samolotw i całkiem nowe modele chodzą ok (chociaż w niektórych w kokpicie 3D nie wyświetla się czasme tekstura ale to muszę jeszcze zobaczyć co źle zrobiłem).