Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX  (Przeczytany 294527 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX
« Odpowiedź #135 dnia: Września 04, 2008, 10:54:52 »
F1View nie jest w FSX potrzebne.

"Spacja" albo "Shift+O".
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #136 dnia: Września 04, 2008, 11:21:54 »
"Spacja" albo "Shift+O".
Chodzi mi o to:
- czy da się odinstalować bez komplikacji (nie ma zgodności wersji FS'ów)?
- czy "da się" rozglądać "samą myszą" (bez używania drugiej ręki do trzymania Shift'a)?
Leszek

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #137 dnia: Września 04, 2008, 11:45:35 »
Nie wiem, nigdy tego nie używałem, nie mam pojęcia czy w ogóle będzie współpracować z FSX.

Kombinacja Shift+O włącza "mouse look" na stałe, nie trzeba trzymać wciśniętego żadnego klawisza.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #138 dnia: Września 04, 2008, 14:33:46 »
Kombinacja Shift+O włącza "mouse look" na stałe, nie trzeba trzymać wciśniętego żadnego klawisza.
Dzieki,
koniec upierdliwych pytań - na razie :011: :001:
Leszek

« Odpowiedź #139 dnia: Września 11, 2008, 17:26:21 »
Szukam, szukam i nie mogę znaleźć. Gdzie w Beechcraft Baronie są przełączniki zbiorników paliwa? Widzę je tylko w kabinie 2D, przy przepustnicach, a zdecydowanie preferuję trójwymiarowe kokpity.

Łukasz W

• Gość
« Odpowiedź #140 dnia: Września 19, 2008, 13:44:06 »
1.Jak otworzyć luk bagażowy i jak poprosić o samochód do bagaży. 2.Jak poprosić o rękaw do wejścia.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #141 dnia: Września 19, 2008, 14:54:00 »
Luki bagażowe są pod klawiszami shift+2, shift+3 o ile się nie mylę. Rękaw uruchamiasz skrótem ctrl+j

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #142 dnia: Września 19, 2008, 14:56:52 »
Shift+e+2, ctrl+j.

Łukasz W

• Gość
« Odpowiedź #143 dnia: Września 19, 2008, 17:24:39 »
Kiedy jestem na zewnątrz naciskam shift+2 lub 3 i nic luk bagażowy także nie otwiera się.Są jakieś inne kombinacje kiedy naciskam shift +2 lub 3 pojawia mi się tablica z przyrządami są inne kombinacje do tego typu rzeczy?

« Odpowiedź #144 dnia: Września 19, 2008, 20:13:21 »
Główne drzwi w samolocie otwiera się kombinacją shift + e. Każde kolejne poprzez jednoczesne naciśnięcie shift + e, puszczenie ich, a następnie wciśnięcie 2 dla drugich drzwi, 3 dla trzecich, itd.

Łukasz W

• Gość
« Odpowiedź #145 dnia: Września 20, 2008, 10:00:56 »
Dziękuję otworzył się luk bagażowy.Ale co zrobić aby otworzyć drugie lub trzecie drzwi od wejścia i czy da się zrobić żeby podjechał do drzwi autobus z pasażerami i jak zrobić żeby podjechał do drzwi ten rękaw przenośny z samochodem i czy da się tak?
« Ostatnia zmiana: Września 20, 2008, 10:18:35 wysłana przez Łukasz W »

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #146 dnia: Września 20, 2008, 13:57:37 »
Ale co zrobić aby otworzyć drugie lub trzecie drzwi od wejścia...

A może tak Kolega zacznie czytać dokładnie i ze zrozumieniem to co piszą inni. W poście powyżej jest to wyjaśnione.
Dziadek Kos

Łukasz W

• Gość
« Odpowiedź #147 dnia: Września 20, 2008, 15:54:58 »
Nareszcie po kilku po kilku próbach udało się sforsowałem zamek do airbus A-321. :002: Udało mi się po którymś razie zrobiłem to na wyczucie.Ale rękaw nie działa jest coś innego do tej czynności?
« Ostatnia zmiana: Września 20, 2008, 16:09:47 wysłana przez Łukasz W »

Łukasz W

• Gość
Odp: Microsoft Flight Simulator X
« Odpowiedź #148 dnia: Września 20, 2008, 16:15:32 »
Wiecie czemu czasem w pasażerskim samolocie zacina się ster albo przepustnica.To znaczy ster reaguje ale samolot ani trochę to samo czasem jest z przepustnicą.

piotru

• Gość
« Odpowiedź #149 dnia: Września 24, 2008, 13:40:18 »
Witam,

Czy można przenieść samoloty z "Acceleration Pack" do FSX sp2? Mam legalną grę podstawową oraz dodatek. Niestety zauważyłem że "goły" FSX sp2 chodzi (u mnie) znacznie płynniej niż wersja z dodatkiem, a bardzo zależy mi na EH101 (no i trochę na "Mustangu"). Zwykłe przeniesienie plików nie daje pożądanego rezultatu. Tzn. śmigłowiec ma wyłączony silnik i pozostaje w takim stanie, Hornetowi brak dopalacza , a Mustang jakiś strasznie mułowaty. Czy starzy wyjadacze znają rozwiązanie tej zagadki?

pozdrawiam

piotru