Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX  (Przeczytany 294290 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX
« Odpowiedź #150 dnia: Września 24, 2008, 16:45:53 »
Skopiowałeś używane przez nie pliki efektów i gaugesów? Dodatkowo Acceleration potrafi modelować uszkodzenia silnika, podnoszenie ładunku helikopterem i pewnie jeszcze jakieś bajery, które nie będą obsługiwane przez SP2.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #151 dnia: Września 24, 2008, 17:22:04 »
Samoloty z Acceleration nie będą działać poprawnie bez Acceleration.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Ruhisu

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: Września 24, 2008, 17:42:49 »
Nie możliwe byś mógł od tak sobie przenieść maszyny z Acc do FSX. Musisz niestety mieć zainstalowany dodatek by maszyny Ci poprawnie działały.

piotru

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: Września 24, 2008, 17:56:17 »
Dziękuję za odpowiedzi. Jednak trochę szkoda.

pozdrawiam

piotru

« Odpowiedź #154 dnia: Września 24, 2008, 19:55:54 »
Mustang w SP2 mułowaty bo Acceleration ma turbocharging i supercharging a SP2 tylko turbocharging (z tym, że robiący za supercharging (!) ). Takie tam drobne szczególiki ;)

pozdrawiam
ROB

geolot

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: Października 03, 2008, 14:31:05 »
witam
zainstalowalem c-130 x-perience i po odpaleniu ACE informuje mnie o czyms nastepujacym:
"Path for your MSFS flight files (*.FLT) is not correct. Please select path for your MSFS flight files and save it".
O co chodzi? Pomozcie.
dodam ze mam fs sp2.

Zdania rozpoczynamy wielką literą. Dziadek Kos.
« Ostatnia zmiana: Października 03, 2008, 14:33:54 wysłana przez Kos »

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #156 dnia: Października 03, 2008, 21:08:56 »
Chodzi o to, że domyślnie nie może wyszukać folderu z Twoimi planami lotów. Katalog, który to zawiera, zlokalizowany jest w "Moje Dokumenty" --> "Flight Simulator X files", lub "Pliki programu Flight Simulator X".

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

geolot

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: Października 04, 2008, 10:29:44 »
Dzieki lucas. Wszystko juz w porządku. Teraz pozostaje tylko kwestia opanowania tego samolociku:)

barti612

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: Października 10, 2008, 23:58:10 »
Hejka. Nie ukrywam jestem początkującym pilotem. Wcześniej latałem tak sobie dla zabawy na FSX. A teraz chce zacząć tak naprawdę bardziej profesjonalnie, bo chce być pilotem, ale mam problem. Chodzi o stery. Mam takiego cienkiego pada ( drążek) kupionego kilka lat temu za 120zł. Teraz szukam porządne stery, ale w nigdzie nie mogę znaleźć. Jak są w jakiś sklepach internetowych to jakieś cienkie do niczego za 30- 40 zł. Ja szukam czegoś porządnego co mi pomoże w przyszłości- jakieś odwzorowanie kokpitu. Najlepiej w rozsądnej cenie. Ale to najmniej ważne. A Wy na czymś latacie przecież, nie?? Podajcie jakieś namiary albo porady proszę.  Z góry dzięki.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #159 dnia: Października 11, 2008, 00:08:21 »
http://www.il2forum.pl/index.php?topic=1841.450
http://acn.waw.pl/sturm/joysticki.html

http://saitek.com/uk/prod/proflight.htm
http://www.chproducts.com/retail/index.html
http://cougar.frugalsworld.com/

Itd, itp, etc.

Nie bardzo rozumiem co to znaczy "profesjonalnie". Symulatory to gry i służą przynajmniej w domowym zaciszu tylko do rozrywki, mniej lub bardziej udającej rzeczywistość. Ale nauki latania w realnym świecie się na nich nie nauczysz. Tak samo jak chcąc nauczyć się prowadzić samochód nie kupujesz wypas kierownicy i NFS'a/GTR/Colina tylko zapisujesz się na kurs. ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

barti612

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: Października 11, 2008, 13:48:11 »
Dzięki. Wiem, że mam się zapisać na kurs, ale na razie jestem jeszcze raczej za młody. Chodzi mi o  nauczenie się podstawowych rzeczy.

DAMIAN1122334

• Gość
« Odpowiedź #161 dnia: Października 23, 2008, 15:42:05 »
Witam!

Mam proglem (problem). Mianowicie pobrałem Boeing 777-200 Version 2 z Projectopensky. Zainstalowałem tzn. powkładałem tam gdzie potrzeba samolot lata wyświetla go poprawnie ale jest proglem jest bez dzwięku i bez Virtual Copkit i tak samo z Main Panel jest on wyświetlany ale sam podkład tzn. bez zadnej elektorniki (elektroniki). Bardzo was proszę o pomoc. Pewnie powsadzałem niektóre pliki tam gdzie nie powiny byc.

// -------------------------------------

Została Ci już zwrócona przez Razorblade1967 m.in. uwaga na temat pisowni i zamiast przeklejać post napisany "po polskiemu" w inne miejsce, w pierwszej kolejności jeszcze raz powinieneś przemyśleć jego treść. John Cool.
« Ostatnia zmiana: Października 23, 2008, 16:17:43 wysłana przez John Cool »

fkyup

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: Października 26, 2008, 02:23:24 »
1. Co zrobić by po lotnisku jeździły samoloty, które sam ściągałem z neta? Da się to zrobić bez jakichś płatnych programów czy nie ma innego wyjścia? Trochę głupio to wygląda jak jestem na lotnisku olbrzymem, a obok same cessny.

2. Czym się różni PARKING od GATE? Domyślam się po co jest to pierwsze, ale gate wygląda identycznie, a bez powodu tego raczej nie wymyślili.

3. Na jakich lotniskach są rękawy? Przeglądałem te niektóre większe, a i tak nie widziałem ani jednego...
Trzeba ściągać z neta pliki z lotniskami?

4. Jak obliczyć prędkość podchodzenia do lądowania? Kiedyś gdzieś znalazłem coś o wadze samolotu, czy jakoś tak.
Od jakiegoś czasu wpisuję w google i wyskakują jakieś wyniki, ale nie te, które chcę(chyba, że nie potrafię sformułować odpowiedniej frazy).

To narazie tyle, jak mi się coś przypomni o napiszę.

adfg

• Gość
Odp: Samolot dla FSX: TS-11 Iskra
« Odpowiedź #163 dnia: Października 26, 2008, 10:20:30 »
witam mam prozbe juz od dluzszego czasu latam w fsx i chcialbym wraz z kolegami przemalowac samoloty na wlasne kolory . Czy mogl by mi ktos powiedziec jakiego programu uzyc jaki plik odczytac i ogolnie jak to zrobic?

// PISOWNIA!!!!!!!

Poza tym zły wątek na takie pytanie, ten będzie lepszy.

« Ostatnia zmiana: Października 26, 2008, 10:31:13 wysłana przez some1 »

« Odpowiedź #164 dnia: Października 26, 2008, 11:40:02 »
1. Ściągnij sobie ruch AI, zwykłe modele zbyt by obciążyły komputer.
2. Parking to płyta lotniska, gate to rękaw.
3. Na różnych - zwiększ detale, powinny się pojawić.
4. Boeing zaleca: Vref+1/2 headwind component+gust, jeśli dodana wartość nie przekracza 15 węzłów. Vref to prędkość podejścia końcowego, którą dla danych warunków (masa, ustawianie klap) odnajdziesz w tabelach lub odczytasz w FMC, a jeśli latasz czymś mniejszym to prędkość podejścia nie powinna być mniejsza niż 1.3*Vso (prędkość przeciągnięcia w konfiguracji do lądowania).
witam mam prozbe juz od dluzszego czasu latam w fsx i chcialbym wraz z kolegami przemalowac samoloty na wlasne kolory . Czy mogl by mi ktos powiedziec jakiego programu uzyc jaki plik odczytac i ogolnie jak to zrobic?
DXTBmp i np. Gimp.