Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX  (Przeczytany 294368 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

fkyup

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX
« Odpowiedź #165 dnia: Października 26, 2008, 20:38:52 »
1. Ściągnij sobie ruch AI, zwykłe modele zbyt by obciążyły komputer.
To jest ten ruch dostępny na http://www.world-of-ai.com/ i http://www.projectai.com/ ? Dobrze znalazłem?

Zawsze lepiej się upewnić

« Odpowiedź #166 dnia: Października 27, 2008, 14:08:17 »
Oczywiście, może być ten.

DAMIAN1122334

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: Października 27, 2008, 14:50:09 »
^^ To jest do gry FS2004 a nie FSX  :004:

« Odpowiedź #168 dnia: Października 27, 2008, 14:54:02 »
Oba działają w FSX.
Welcome to the World of AI!
We are an independent group of Flightsim enthusiasts and our aim is to provide the novice user as well as the experienced user with high quality AI traffic packages to enhance your virtual skies in FS 2004 & FSX.
http://www.youtube.com/watch?v=zUHoPlPbcJw
http://www.youtube.com/watch?v=Ioqxdtey-SM

fkyup

• Gość
« Odpowiedź #169 dnia: Listopada 01, 2008, 13:04:22 »
Jak wykonać malowanie dla samolotu? Potrzeba jakiegoś programu?

« Odpowiedź #170 dnia: Listopada 01, 2008, 13:11:23 »
Masz to 5 postów wyżej, do tego problem nie jest omawiany pierwszy raz: http://www.il2forum.pl/index.php?topic=6936.msg181245#msg181245

dysiu

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: Listopada 05, 2008, 12:52:15 »
Jestem nowy i chciałbym zadać kilka pytań odnośnie FSX. A więc 1. czy da się tankować w powietrzu np maszyną F/A 18.
A 2. Co zrobić aby do samolotu podjechała obsługa lotniska, i zaczęła np. ładować bagaże. I ostatnie 3. Czy jest możliwość wezwania straży lotniskowych gdy np ląduję z awarią silnika lub podwozia. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz  :001:

« Odpowiedź #172 dnia: Listopada 05, 2008, 15:03:35 »
Z pamieci

1. Nie da sie, przynajmniej nie tak jak to sobie zyczysz.
2. Zatrzymac sie pod terminalem. Obsluga sama powinna podjechac, chociaz zaladunku bagazy sie nie spodziewaj. Zdaje sie ze musisz w opcjach graficznych wlaczyc obsluge lotniskowa.
3. Nie ma takiej mozliwosci

« Odpowiedź #173 dnia: Listopada 11, 2008, 18:34:58 »
1. Jestem początkujący, uczę się latać małymi samolotami i teraz głównie nawigować, mam w związku z tym pytanie dotyczące mapy
- na podglądzie mogę ukryć trasę, ale jak ukryć symbol samolotu, bo jest to pewne ułatwienie jak mi się wydaje, sam bym chciał po kompasie dojść do tego w którą stronę mam skierowany nos, czy też w którym miejscu odcinka trasy jestem (np. po punktach charakterystycznych terenu). Czy można to wyłączyć w jakimś pliku cfg? Jeżeli tak to gdzie dokładnie, nie chcę tez czegoś zepsuć :004:

2. Mam ściągnięty mash europy darmowy z avsim, i teraz nie wiem jak to zainstalować, dwa pliki n60e30_n30e60_1.bgl i 2.bgl mam w Addon scenery w folderze srt2eur, kiedy robię Dodaj obszar pisze mi że żadne elementy w tym fold. nie pasują do kryt. wyszukiwania. Czy mam to może gdzieś przeciągnąć po prostu?

« Odpowiedź #174 dnia: Listopada 17, 2008, 02:07:54 »
ok. Z pytaniem 2 sobie poradziłem (trzeba zrobić folder Scenery zeby Dodaj scenerię działało i widzialo pliki). To sobie odpowiedziałem :002: a nikt nie wie jak rozwiązać pytanie 1?

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #175 dnia: Listopada 17, 2008, 22:26:35 »
No taki jest GPS, ma przecież pomagać pilotowi ;) Po prostu staraj się go nie używać. Zaplanuj trasę, którą chcesz przelecieć. Przygotuj mapę (a niech tam, nawet jakąś "samochodówkę", jak chcesz lecieć jakąś krótką, bardzo charakterystyczną trasę) i wio.

Jeżeli jednak bardzo się upierasz, że nie chcesz mieć GPS, to robisz tak:
-wchodzisz do FSX/SimObjects/Aircrafts
-wybierasz samolot, z którego chcesz się pozbyć GPS
-wchodzisz do folderu samolotu, a następnie do katalogu PANEL
-robisz "backup" pliku panel.cfg, żeby mieć oryginał (skopiuj i zmień nazwę np. na panel.cfg.oryginał)
-otwierasz notatnikiem oryginalny panel.cfg
-na samej górze będzie zakładka [windowTitles]. Lokalizujesz tam GPS
-usuwasz WindowXX=GPS z tego wpisu
-następnie, poniżej lokalizujesz ten sam wpis szczegółowy i też go wywalasz

Powinno zadziałać.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

DAMIAN1122334

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: Listopada 22, 2008, 23:21:20 »
Mam małe pytanie:

Jak mogę zrobić by przy każdym włanczaniu włączaniu gry nie był włonczony włączony auto pilot i auto pilot predkości. (jakimi przyciskami się wyłancza wyłącza auto pilot prędkości.
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2008, 23:35:27 wysłana przez some1 »

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #177 dnia: Listopada 22, 2008, 23:37:34 »
"Z" dla autopilota, "Ctrl+R" dla przepustnicy. Autopilot jest ustawiony tak jak go zostawiłeś zapisując lot.

Pisze się "WŁĄCZAĆ, WYŁĄCZAĆ"
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #178 dnia: Listopada 22, 2008, 23:39:19 »
Spokojnie, Some1  :002: Nie strzelaj :)

Autopilot wyłącza się klawiszem "Z". W górnym pasku FSX masz coś takiego jak "Help" (czy "pomoc", jeżeli masz PL) i tam są opisane wszystkie klawisze. Tam jest zlokalizowany również samouczek. Polecam na początek, szczególnie do nauki podstawowych systemów samolotu.
Ewentualnie autopilota wyłączysz klikając "shift + 2". Pojawi się wtedy jego panel (nie we wszystkich maszynach). Klikasz wtedy na pierwszy klawisz z lewej strony w panelu na samym dole.

A jeszcze lepiej jak przeczytasz uważnie cały artykuł ze strony Aztec, gdzie są opisane podstawy nawigacji. Zrób taki sam przelot, jak proponuje tam autor.
http://www.aztec.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=120&Itemid=39

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

DAMIAN1122334

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Listopada 23, 2008, 10:51:55 »
Chodzi o to jak zrobić by ten autopilot nie był zawsze włączony, bo jak włącze jakiś docelowy samolot to zawsze ma włączone silniki i autopilot włączony wysokość ustawioną na 2400 ft a prędkosc na 300. Można to jakoś zresetować.