Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX  (Przeczytany 294415 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX
« Odpowiedź #285 dnia: Kwietnia 10, 2009, 11:23:41 »
Witam ponownie.
Właśnie oblatałem sobie F18 Hornet z dodatku Acceleration.Wszystko ok, tylko czy może mi ktoś wyjaśnić gdzie w kokpicie jest przełącznik awioniki i jak się posługiwać radiem (ustawianie częstotliwości ADF, VOR, Com1 + opcje autopilota ). Niestety nie mogę zrozumieć sposobu wprowadzania do niego danych
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #286 dnia: Kwietnia 10, 2009, 13:40:14 »
Tutaj masz link do nieoficjalnego forum poświęconego F-18 z Acceleration hostowanego przez FS Dreamteam - twórcy kokpitu do tej maszyny:

http://www.fsdreamteam.com/forum/index.php?PHPSESSID=8eitv33098l40gmhujmq9u4ik7&board=4.0

W przyklejonych wątkach są tutoriale. Niestety, tylko po angielsku.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #287 dnia: Kwietnia 10, 2009, 15:12:04 »
Dzięki lucas o to mi chodziło  :karpik

Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #288 dnia: Kwietnia 10, 2009, 16:34:04 »
Jak zapisać, w Flight Planner, "trasę" z "własnymi" waypoint'ami?
Po ustaleniu lotniska "startu" i "docelowego" ustawiam sobie kilka waypoint'ów, by nie było po prostej, zapisuję "trasę" (program to wymusza), Navigation log wyświetla czasy między waypoint'ami, zużycie paliwa itd, "wykonuję lot" wg GPS (wyświetla te, zaplanowane, wpt'y) i jest OK.
Po ponownym wczytaniu zapisanej "trasy" mam tylko lotnisko startu i lądowania.
Co jest źle ?
Leszek

« Odpowiedź #289 dnia: Kwietnia 10, 2009, 17:43:36 »
Jak wybierzesz trasę, to nie klikaj OK, bo wtedy program na nowo ją przeprowadzi (na 99% masz też zaznaczone Direct GPS), kliknij na górze w zakładkę tą drugą i wtedy będzie git.
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje

« Odpowiedź #290 dnia: Kwietnia 10, 2009, 19:20:04 »
Jak wybierzesz trasę, to nie klikaj OK, bo wtedy program na nowo ją przeprowadzi (na 99% masz też zaznaczone Direct GPS), kliknij na górze w zakładkę tą drugą i wtedy będzie git.

Dobrze radzi. We "Flight planer" kliknij zakładkę "Edit", i tam kliknij "Load" i wybierz swoją trasę i powinno być ok.

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #291 dnia: Kwietnia 11, 2009, 09:04:06 »
Dzięki,
przyzwyczaję się, jak tysiące innych "userów" FSX'a :001: :
Leszek

« Odpowiedź #292 dnia: Kwietnia 11, 2009, 11:20:10 »
Witam.

Prosiłbym o pomoc związaną z moim komputerem i FSX. Chciałbym zakupić nową kartę graficzną, na której by dość dobrze chodził FSX. Mój komputer składa się z:
- procesor Intel Pentium 4 2.8 GHz
- Ati Radeon X600XT 256MB
- 3GB RAM
- Zasilacz 400W
- na płycie głównej znajduje się wejść PCI Express x16
Mógłby mi ktoś polecić jakąś kartę graficzną (najlepiej Ge Force), która by ładnie współpracowała z moim komputerem? Z góry dzięki i wesołych świąt życzę  :001:

« Odpowiedź #293 dnia: Kwietnia 11, 2009, 11:51:42 »
Falcon nie chcę Cię martwić na święta, ale z tym procesorem, to w sprawie FSX-a żadna karta graficzna nie pomoże. Niestety dwa rdzenie to absolutne minimum, by FSX wyglądał ładnie i nie klatkował. Owszem, nowa karta pomoże , ale nie oczekiwał bym cudów, bo wąskim gardłem systemu będzie proc. Poza tym polecam temat "FSX kontra komputer: testy.testy....." na naszym forum

Wesołych Świąt

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #294 dnia: Kwietnia 11, 2009, 11:59:05 »
Ok dzięki...no ale procesora to ja już nie wymienię... musiałbym całą płytę główną i dopiero procesor...kurcze. No szkoda. Dzięki.

PS dowiedziałem się, że mój procesor ma tak jakby dwa rdzenie ale puźniej później schodzi to do jednego pódła pudła. Jak biore Ctrl+Alt+Delate to wyświetla mi jako dwa rdzenie. Czy to coś pomoże?

Ortografia!!!
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2009, 14:14:46 wysłana przez some1 »

« Odpowiedź #295 dnia: Kwietnia 11, 2009, 13:32:21 »
Flacon napisz jaki masz socket na plycie glowniej.To znaczy to jest to gniazdo co jest procek wlozony.Bo jesli masz Pentium D na 775 to mozesz core2 duo wlozyc tam.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #296 dnia: Kwietnia 11, 2009, 14:46:41 »
Masz procesor z HyperThreading, czyli takie udawane dwa rdzenie. Powinno być trochę lepiej ale bez rewelacji. To tak czy siak stary procesor.

Moim zdaniem do takiego komputera najopłacalniej byłoby wziąść coś klasy 7900 GS / GT / GSO. Co prawda "tylko" DX9, ale wydajność niezła i  można na allegro znaleźć fabrycznie podkręcone modele pomiędzy 150 a 200 zł: http://allegro.pl/20032_7800_7950.html?order=p&view=gtext

Ewentalnie można trafić na tanie 8600GT z DX10 na przykład: http://allegro.pl/item604160351_palit_geforce_8600gt_256mb_pci_e_ddr3_tv_out_2dvi.html

Ale skłaniałbym się ku pierwszej opcji, DX10 w FSX i tak nie używam.

A tu masz jeszcze stronę która przynajmniej częściowo pomaga rostrzygnąć która karta jest szybsza: http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html

Bo jesli masz Pentium D na 775 to mozesz core2 duo wlozyc tam.

Nie, nie może, stare płyty mimo takiej samej podstawki nie obsługują (przynajmniej oficjalnie) C2D.

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #297 dnia: Kwietnia 11, 2009, 15:51:03 »
Mirage9 nie znam się zbyt na tym. Mogę Ci powiedzieć tylko, że moja płyta główna to Gigabyte GA-8I915PG i915 a to link do niej : http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=1998&katid=60&grupa=227 .

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #298 dnia: Kwietnia 11, 2009, 16:47:18 »
Raczej już nic swieższego niż Pentium D nie wsadzisz, więc Some1 ma rację. Poza tym DDR jedynki.

http://www.gigabyte.pl/products/mb/cpulist/ga-8i915p-g_2x.html

I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #299 dnia: Kwietnia 11, 2009, 18:44:57 »
...no ale procesora to ja już nie wymienię... musiałbym całą płytę główną

Chyba zbytnio jednak nie masz wyjścia by móc bawić się FSX-em.