Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX  (Przeczytany 310281 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX
« Odpowiedź #615 dnia: Marca 29, 2010, 18:50:47 »
To co mam zrobić?

« Odpowiedź #616 dnia: Marca 29, 2010, 20:00:49 »
Latać samolotami kompatybilnymi z FSX SP2. Kiedyś przewinął się tutaj wątek na temat różnic między samolotami zrobionymi pod FS9, FSX SP1 i FSX SP2.
Ew. możesz latać na gołym FSX albo wrócić do FS9.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #617 dnia: Marca 29, 2010, 20:13:49 »
Witam. Mam FSX z SP2. Zainstalowałem darmowego F-18 z kokpitem. Niestety jak wchodzę w kokpit 3D to zamiast szyb w owiewce mam wszystko czarne. Jak na zdjęciu:TUBYŁ OBRAZEK  Nie mam pojęcia jak się tego pozbyć... ktoś wie? Z góry dzięki za pomoc. :)

To co masz na zdjeciu to normalka * niestety :/ jedyne wyjście to  kupić sobie Acceleration  tam masz eFe-18ą** albo sobie tego odkurzacza odpuścić.
 * też to mam  mimo że model jest całkiem całkiem to czekam na superbug-a http://www.vrsimulations.com/index.htm
**może się ze mną ktoś nie zgodzi ale ona jest brzydka
Ale jak Ci tak bardzo zależy na jakimś  dobrym odkurzaczu to polecam  F-14 i T-45 od Dino Cattaneo (niestety one tez wymagają ACC-a z powodu detali VC )
albo Mitsubishi F-1 http://www.simviation.com/simviation/download.php?ID=6616
 lub Dannego Garniera F-15 http://www.simviation.com/simviation/download.php?ID=5369  ideał może to nie jest ale zawsze coś.

« Odpowiedź #618 dnia: Marca 30, 2010, 22:45:38 »
Kurczę... To w takim razie na jakiej zasadzie chodzi mi prawie pięknie (bo bez jakiegokolwiek dźwięku no
i nie ma HUDa)  T-45 ? Myślałem nad zakupem ACC, ale FSX na Core i5, 4 GB RAMu i GF 9600 GT w miastach chodzi na max 7 FPS'ach.

« Odpowiedź #619 dnia: Marca 30, 2010, 23:10:27 »
Myślałem nad zakupem ACC, ale FSX na Core i5, 4 GB RAMu i GF 9600 GT w miastach chodzi na max 7 FPS'ach.

Jaki ma związek jedno z drugim? Nie kupisz ACC bo FSX wolno działa? Nie bardzo łapię co chciałeś powiedzieć w tym zdaniu. Skoro tak tragicznie u ciebie to działa to przesiądź się na FS9, będziesz miał dwa problemy rozwiązane - przezroczysta owiewka w F-18 i FPS'y wzrosną. Dodatek ACC nie pogarsza wydajności FSX'a jeśli to miałeś na myśli.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #620 dnia: Marca 30, 2010, 23:34:39 »
Kurczę... To w takim razie na jakiej zasadzie chodzi mi prawie pięknie (bo bez jakiegokolwiek dźwięku no
i nie ma HUDa)  T-45 ? Myślałem nad zakupem ACC, ale FSX na Core i5, 4 GB RAMu i GF 9600 GT w miastach chodzi na max 7 FPS'ach.

Prawidłowo T-45 bedzie chodził ale bez HUD-a i wyświetlaczy podobnie jak F-14 od Dino. Gdzieś tu na forum ktoś  podawał przepis jak sobie HUD i wyswietlacze  wkleić żeby ominąc problem nieposiadania ACC-a ( tylko nie umiem tego znaleźć).
Co ma ACC do FPS-ów ??? Nie kumam.
Za to jedno jest pewne ... obniż detale. Nawet mi po upgradzie sprzętu FSX w NewYork, SanFrancisco i kilku innych miejscach lubi przyciąć.

« Odpowiedź #621 dnia: Marca 31, 2010, 10:14:48 »
Chodzi mi o to, że nie chce kupować dość drogiego dodatku do gry która prawie mi nie chodzi:) Raz na jakiś czxas polatam nad wsiami... Dzięki za pomoc.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #622 dnia: Marca 31, 2010, 12:10:37 »
Musisz mieć coś nie tak z kompem. Ja mam C2D 2,13, 4GB ram i 8800GTS i FSX mi chodzi 25 - 55fps, zależnie od miejsca, ale nigdy nie spada poniżej 20.

« Odpowiedź #623 dnia: Marca 31, 2010, 14:27:15 »
Zauważyłem, że FSX mi się dziwnie przycina. Lecę np. nad jakąś wsią (mało zabudowań i około 40fps) ale gra nie działa płynnie. Zmieniałem antyaliasing ale to nie pomagało. Zmienienie wszystkich ustawień na minimalne też. Gra cały czas się przycinała. Mam W7 (64bit), Core i5, 4GB RAM DDR3 1600MHZ, GeForce 9600GT 512MB i zainstalowany SP1 i SP2 do FSX. Generalnie z systemem nie może być nic gdyż jest świeży. Empeck mógłbyś mi podać jakie masz ustawienia w FSX?

« Odpowiedź #624 dnia: Marca 31, 2010, 16:13:51 »
Przesledz ten oto watek od konca do poczatku a znajdziesz odpowiedz dlaczego Corei5 sie przycina w FSX i jak to przestawic.
http://www.aztec.pl/forum/viewtopic.php?p=96191&sid=0c4ef12f8647aac6d9bf0e9d3c8b731b#96191
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #625 dnia: Marca 31, 2010, 19:44:40 »
Dzięki. Teraz latam na 13-18 FPS samolotami odrzutowymi i z 30 FPSami na wolniejszych :)

« Odpowiedź #626 dnia: Marca 31, 2010, 20:27:15 »
Ja mam dość podobny problem, ale chyba nie da się na niego nic poradzić. Otóż gdy latam jakimiś płatnymi samolotami (A340 od CLS) to klatki spadają z około 50 do około 20. Gdy wyłącze awionike (wszystkie MFD itp. są wtedy albo czarne, albo zatrzymane w miejscu) to klatki wracają do 50FPS. Czy można to jakoś przyspieszyć, np. zwiększając czas odświerzania tych paneli? Czy po prostu mój komp (Athlon X2 3800+, GF 8800GT, 2GB RAM) jest za słaby na takie luksusy?

« Odpowiedź #627 dnia: Kwietnia 10, 2010, 21:31:13 »
Mam pytanie czy w samolocie w FSX może coś paść (typu pożar w silniku,urwanie skrzydła itp) lub np jakieś wskaźniki ?
Da się coś z tym zrobić żeby samolot po zetknieciu ze sporą prędkością o ziemie po prostu sięrozbił i game over. Chodzi mi oto iż nie wiem czy dobrze ląduje (zawsze się jakoś udaję) Bo przecież wiadomo lądowanie = najniebezpieczniejszy manewr   za duża prędkość podczas lądowania = (w najlepszym wypadku ) wyjechanie  za pas.Tysiące rzeczy może puść nie tak

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #628 dnia: Kwietnia 10, 2010, 22:17:52 »
Ustawienia realizmu masz ustawione na maksa? I wykrywanie kolizji?

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #629 dnia: Kwietnia 15, 2010, 01:10:15 »
Awarie możesz Sobie ustawić w specjalnym menu w FS. Jeżeli chodzi o urywanie skrzydeł, itd, to bardzo, bardzo rzadko zdarza się, żeby samolot miał jakikolwiek model zniszczeń w 3D. Jedyną maszyną jaką kojarzę, która miała porządny damage model jest Jak-3 od Capitain Sim. Samoloty A2A Simulations mają wymodelowane uszkodzenie śmigieł, możliwe też na nich jest wykonanie lądowania na brzuchu.
Domyślnie natomiast będziesz miał włączenie widoku zewnętrznego, jakiś efekt ognia i dymu i informację o kolizji. Można też przekroczyć limity wytrzymałości samolotu, poprzez zbyt gwałtowne manewry, lub przekroczenie prędkości krytycznej.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.