Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX  (Przeczytany 294500 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX
« Odpowiedź #690 dnia: Czerwca 22, 2010, 14:28:51 »
Nie, bo i po co - FMC ma dużo większe możliwości od defaultowego GPSa. 744 PMDG oczywiście ma odbiorniki GPS, lecz nie zobaczysz ich wskazań w postaci ruchomej mapy jak w domyślnych samolotach - pozycję z tychże odbiorników (osobno lewego i prawego) możesz podejrzeć na stronie 3 position reference.

« Odpowiedź #691 dnia: Czerwca 22, 2010, 14:39:53 »
Racja :). Ten FMC faktycznie jest o niebo lepszy niż ten defaultowy GPS :). Dzięki

Iiyama

• Gość
« Odpowiedź #692 dnia: Czerwca 28, 2010, 00:04:40 »
Z FSX mam do czynienia już długo. Lecz mam z nim od początku  pewną zagwozdkę. Otóż jak defaultową lokalizację Friday Harbor która jest na starcie ustawić lokalizację np. Pyrzowic ale tak by po restarcie  FSX  Pyrzowice były jako podstawowy teren .
FSX.CFG przekopywałem nieraz ale takowego zapisu tam nie znalazłem.

« Odpowiedź #693 dnia: Czerwca 28, 2010, 11:30:42 »
Ustaw się w Katowicach, zapisz lot, zaznacz ptaszek by był to lot domyślny ("use as default flight" czy jakoś tak).

« Odpowiedź #694 dnia: Czerwca 30, 2010, 20:37:39 »
Witam, zainstalowałem FSX i Aceleration i mam pytanie.
Czy są gdzieś lepiej opisane procedury F/A-18 (poza opisem samolotu w Learning Center)?
Chodzi mi o dokładny opis kokpitu, autopilota, podejścia, nawigacji.
pozdrawiam sermen

« Odpowiedź #695 dnia: Czerwca 30, 2010, 20:56:53 »

Iiyama

• Gość
« Odpowiedź #696 dnia: Lipca 01, 2010, 21:34:39 »
Jest taka sprawa. Montuję sobie własny VC ( znaczy wskazówki, cyferblaty i całą resztę) ale nie bardzo wiem czym to skompresować do CAB tak by działało w FSX.
Kompresja za pomocą  "winace" czy też "CAB Explorer" nie daje pożądanych wyników, ponieważ tak powstałe gaugi nie wyświetlają się.

« Odpowiedź #697 dnia: Lipca 02, 2010, 09:33:45 »
Możesz zegary mieć luzem w folderze.

pozdrawiam
ROB

Iiyama

• Gość
« Odpowiedź #698 dnia: Lipca 04, 2010, 15:15:17 »
No więc kolejne pytanie.
Przez ostatnie dwa latka do fsx dorobiłem się REX-a jak i dość znacznej ilości samolotów ( scenerie na max detalach wystarczą mi defaultowe)
poszukuję na teraz jakiegoś dobrego ( jeden pies czy płatnej czy darmowej wersji) zamiennika dla standardowego zestawu kamer z FSX.
Niby namierzyłem taki http://www.flight1.com/products.asp?product=ezdockcam tylko żę nie dokonam zakupu zanim jacyś użytkownicy się na ten temat nie wypowiedzą czy warto czy raczej odpuścić. A jesli nie to na co innego spojrzeć.

« Odpowiedź #699 dnia: Lipca 04, 2010, 15:19:14 »
http://www.il2forum.pl/index.php?topic=12883.0
Z płatnych dodatków jest jeszcze Walk&Follow, z darmowych Wheelcam i EZWalk.

Iiyama

• Gość
« Odpowiedź #700 dnia: Lipca 07, 2010, 00:37:40 »
No dobra. To kolejne z serii mądrych pytań do...
Otóż spotykałem niedawno całkiem miło wykonane C-17 Niemniej miał on kokpit z Boeinga 747 z FSX  ( osobiście mi to jakoś nie przeszkadza wazne że kokpit jest i tak ładniejszy niż to co dostajemy w płatnym C-17 od Alphasim) I właśnie zainteresował mnie motyw zaimportowania  kokpitu z F-18 Do pewnego Su-27 Który z zewnątrz jest świetny ale brakuje mu VC. Wiem że ważne jest żeby model kokpitu był osobnym plikiem w stosunku do reszty modelu. I tu niestety mam zagwozdkę  gdy przenoszę kokpit z 18-stki ( jest osobny plik) to mi znika  cały model nawet zewnętrzny.
Więc ogólnie chodzi mi jak zaimportować kokpit z jednej maszynki do innej?

« Odpowiedź #701 dnia: Lipca 07, 2010, 09:34:06 »
Jeśli "pewny Su-27" nie jest natywny, to się nie da. Jeśli jest natywny, to oprzyj się na przykładzie z 737: http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=17996209

Iiyama

• Gość
« Odpowiedź #702 dnia: Lipca 08, 2010, 22:59:41 »
Jeśli "pewny Su-27" nie jest natywny, to się nie da. Jeśli jest natywny, to oprzyj się na przykładzie z 737: http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=17996209

Dzieki za pomoc jednakże ten tutek działa co dziwne z pasażerami. I to nieważne czy natywny dla FSX czy nie po prostu działa.
Zaś co do  transportu kokpitu w czymkolwiek innym niż pasażer kończy się porażką niezależnie czy to FS9 czy FSX czy mieszanie maszynkami między nimi. Kurcze i nie wiem czemu.
A pytam temu że obok tego Su-27 ( ostatecznie robi za AI) trafiłem na taki Su-35 http://www.simviation.com/simviation/download.php?ID=9848
I aż się prosi o jakiś kokpit.*

No po prostu szukam uparcie latających maszynek naszych  radzieckich braci i susza jakaś czy co.

* Skoro z C-17 da się latać mimo że nie ten kokpit to i w tych "sukach"  przetrawię tą rozbieżność byle by tylko ten kokpit był.

« Odpowiedź #703 dnia: Lipca 09, 2010, 13:19:52 »
To, czy samolot jest pasażerski czy nie nie ma znaczenia - w końcu FS tego nie wie... strzelałbym, ze samoloty pasażerskie którym zmieniałeś VC były natywne, a ten Su-27 podobnie jak podlinkowany Su-35 nie.

« Odpowiedź #704 dnia: Lipca 19, 2010, 23:08:25 »
Pytanie: w lataniu online spotkałem się z FSNAVIGATOR, co to jest i do czego służy? Zauważyłem że posiada on taki sam login jak niektórzy użytkownicy sesji. Małe spostrzeżenie z latania online, chociaż latam bardzo rzadko. Jak już znalazłem polski serwer to mam problem ze wspólnym lataniem. Dzisiaj dostałem komunikat że jestem poza kontrolą i zostałem wyłączony z sesji. Na zagranicznych serwerach nikomu to nie przeszkadza że latam indywidualnie, lub się do kogoś "podepnę" jeśli nie uprawiam chuliganki. Czy jest polski serwer gdzie można swobodnie polatać? Latam na FS2004.
« Ostatnia zmiana: Września 19, 2010, 10:49:27 wysłana przez Syringe »