Narzędzie AFX, które znajduje się na 6 dysku w pudełku, które otrzymałem ma funkcję wyboru lotniska i jego poprawki, faktycznie, jest tam mnóstwo lotnisk, które po wybraniu można poprawić, jeszcze nie musiałem z tego korzystać, bo narazie mając ten mesh zrobiłem swoją ulubioną trasę widokową ż Modlina do Bydgoszczy i powrot, przeraziłem się trochę tym, co zobaczyłem na powyższym screanie, ciekawe gdzie trafię na takie okopy,
Teraz jestem w pracy ale jutro wczytam San Diego i zobaczę jak to u mnie wygląda.
Co do czasu instalowania się FS Global, to mnie zaniepokoiliście, nie wiem czemu tak długo u mnie to trwało, podczas instalacji zauważyłem, że czasami ta sama linijka tekstu jakby zatrzymywała się i nawet myślałem, że instalacja się zatrzymała, trwało to czasem kilka minut (normalnie widać jak wczytują się kolejne elementy, wczytują się co sekundę-dwie inne ,,numerki'', a wielokrotnie to wczytywanie jakby sie zatrzymywało), może to był powód, nie wiem.
Zrobiłem kilka kółek nad Warszawą z FS Global, obydwoma FTXami i scenerią DD Warsaw City, klatki mam zablokowane na 20 i nie było żadnych spadków fps, może dlatego, że 20 to w sumie niewiele.