Autor Wątek: Crysis  (Przeczytany 29458 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

NoGutsNoGlory

• Gość
Odp: Crysis
« Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 18, 2007, 19:25:14 »
Crysisa pożyczyłem od kumpla.Gierka najładniejsza jaka widziałem i nic poza tym.Pojedynki ogniowe w F.E.A.R dużo ciekawsze ( a gierka o ile starsza),realizm lepszy w ARmie (wiem czepiam sie),oraz gra jest strasznie krótka.Miała być przełomem i jest ale tylko jeśli chodzi o kwestie techniczne.

EDIT:
Grałem dokładnie trzy dni po czym wróciłem do Wiedźmina.

« Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 18, 2007, 20:46:50 »
A ja życzę, by cię mniejszy szok i szlag trafił jak skończysz niż mnie wczoraj .... :118:

Podpisuję się pod powyższym rękami i nogami.  :003:
Skończyłem pięć minut temu i szczęka mi opadła - to chyba jakiś film bo będzie miał ciąg dalszy. (czyt.  tzw. "porażka"  :021:)
"W gwardii oddawano broń i tornister tylko razem z życiem"
Coignet

« Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 19, 2007, 09:35:22 »
http://pl.youtube.com/watch?v=YG5qDeWHNmk&feature=related

Nie wiem czy było ale wygląda super  :001:
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 19, 2007, 12:25:16 »
No niezłe :) , ciekawe jaki komp?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #94 dnia: Grudnia 19, 2007, 12:28:36 »
No niezłe :) , ciekawe jaki komp?

System:
Windows Vista 32 Bit
CPU: Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
RAM: 2.00 GB Patriot DDR2 2GB Kit, PC8500 1066MHz
Graphic: GigaByte NX8800Ultra, 768MB 2160/612MHz
NVIDIA GeForce 8800 Ultra
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 19, 2007, 13:43:51 »
Taka ciekawostka. Całkiem sporo ludzi uważa, że Crysis w wersji alpha (a w każdym razie filmiki, które były z tego puszczone w sieci) wyglądał lepiej niż wersja końcowa.

Może by to zobrazować:
http://img140.imageshack.us/img140/6115/comparisonshotxt0.jpg

Chodzi oczywiście o to, że początkowo grafika sprawiała wrażenie bardziej realistycznej.

TU taki temacik gdzie ktoś zaczął eksperymentować z ustawieniami gry, by wyglądała tak jak alpha. Głównie chodzi o zabawę z ustawieniami lights i HDR + inne.

Bezpośredni link do ustawień: http://www.glassedgestudios.com/Settings.xls

Może ktoś kto ma Crysisa i dobrego kompa się w to pobawi. Ja sobie tylko o takich rzeczach poczytać mogę. ;)

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #96 dnia: Grudnia 19, 2007, 17:17:42 »
Może ktoś kto ma Crysisa i dobrego kompa się w to pobawi. Ja sobie tylko o takich rzeczach poczytać mogę. Wink
To jak i ja, ale z tego co czytam to jaoś cwcale mnie to do gry nie zachęca. Przez ostatnich kilka tygodni gram sobie nocami po raz n-ty w STALKERa... może stare, może ma braki ale klimat chwyta za cochones i ciągnie w dół.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Grudnia 19, 2007, 19:58:16 »
To STALKER już jest stary?  :002:

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #98 dnia: Grudnia 19, 2007, 22:15:11 »
No chyba już ma z pół roku ;).
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #99 dnia: Grudnia 19, 2007, 23:35:20 »
STALKER to cienizna zarówno fabularna, rozgrywkowa jak i klimatyczno-atmosferalna ;) i do cochones musiałoby wchodzić po drabince... żeby móc je w ogóle zobaczyć :P

Ooo... jaki poeta ze mnie dziś! :D

Inna sprawa, że optymalizacyjnie jest jeszcze gorszy od Crysis chyba. Jeszcze nigdy nie widziałem tak brzydkiej grafiki tak bardzo obciążającej komputer.

Zastanawiam się czy Panowie Twórcy STALKERa w ogóle widzieli okładkę "Pikniku na skraju drogi", bo się tak usilnie na nią powołują. Strygaccy się pewnie w grobie przewracają... tzn. jeden z nich.

Notabene pierwsza gra, którą sprzedałem czym prędzej po tym jak ją przeszedłem. Nawet najsłabszych gier z mojej kolekcji to nie spotkało.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2007, 23:42:13 wysłana przez Labienus »

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #100 dnia: Grudnia 19, 2007, 23:43:16 »
Ja tam podzielam zdanie Leona ;) Ale grałem już na spatchowanej i zmodowanej wersji.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #101 dnia: Grudnia 20, 2007, 11:59:10 »
O jakich patchach i modach mówisz i co w nich generalnie zmieniono?
Nadal Prypeć to quake arena?

Pozdrawiam

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #102 dnia: Grudnia 20, 2007, 12:13:28 »
Jeśli chodzi o to że w tej grze pierwiastek RPG jest śladowy a głównie chodzi o nie bójmy się użyć tego słowa rozpierduchę, to nic się nie zmieniło. Ale moje oczekiwania wobec stalkera to bardzo klimatyczny shooter FPP.

Mówiąc o patchach miałem na myśli patcha 1.00003 + ten mod:
http://stalker.filefront.com/file/OLmod;80141
+ jeszcze jakieś poboczne mody wizualne z tej strony. (typu realistyczne nazwy broni)

Zresztą od wakacji nie jestem w temacie, może do tej pory pojawiło się coś ciekawszego.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #103 dnia: Grudnia 20, 2007, 12:16:28 »
Nadal Prypeć to quake arena?

Labi Ty chcesz mnie chyba obrazić, dlaczego nie powiesz jak UT albo wymyśl cos innego...lol  :118:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

empeck

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Grudnia 20, 2007, 12:59:42 »
Ej, UT dobre jest. Właśnie kupiłem UT3 i gram trochę po sieci, proszę nie narzekać :D