Autor Wątek: Fotografie i filmy z FSX/P3D/MSFS  (Przeczytany 336506 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
Odp: "Fotografie" i filmy z FSX/P3D/MSFS
« Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 30, 2007, 18:36:43 »
MyTrafic X

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #76 dnia: Stycznia 01, 2008, 21:56:11 »
Kolejna moja próba tworzenia ładnych scrennshotów!!!
Uczę się także wszelkie uwagi mile widziane!!!!

FSX na XP, AS, TEXAN II,

empeck

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Stycznia 01, 2008, 22:07:54 »
Trochę kadrowanie leży, starałbym się nie ucinać kawałków skrzydeł i sterów, a jeśli już, to jednak nieco to przemyśleć. Poza tym - bardzo fajnie :)

« Odpowiedź #78 dnia: Stycznia 01, 2008, 22:59:03 »
Ostatnia fotka bardzo fajna. Pytanko co to za sceneria?

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #79 dnia: Stycznia 01, 2008, 23:30:53 »
Deafult KSFO

« Odpowiedź #80 dnia: Stycznia 03, 2008, 15:27:57 »

Dwa 737 w formacji nad Niemcami. miałem się dołączyć :)

Ten sam lot. Miszkańcy tego "kwadratu" mają jakieś względy... :)

Coś te hamulce słabe są...

Patrol...

Chowamy się pod dużym kolegą...
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #81 dnia: Stycznia 04, 2008, 20:46:36 »
Mała porcja fotek z ostatniego lotu między KSFO a KSPB.
Może te się spodobają bardziej.... Nadal ćwiczę.....

Vista64 + fsx (wszystko na max z bloomem i dx10)

może malo ciekawe ale chciałem innym pokazać jak ładnie może bloom zadziałać.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 04, 2008, 20:54:35 »
Jesteś pewien, że to Dx10? U mnie w Dx10 bloom wygląda zupełnie inaczej.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #83 dnia: Stycznia 04, 2008, 21:19:23 »
Mam małe problemy pod vista z dx10 ale wydaje mi sie że udało mi się to wreszcie skonfigurować...
Jeśli możesz to wrzuć jakąś fotę obrazująca możliwości DX10..

empeck

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 04, 2008, 21:28:02 »
Bloom wyglada tak, nie ma promieni z rozjaśnionych elementów, zamiast jest taki poblask:

Poza tym, jeśli masz włączony self-shadowing na samolotach, to w trybie Dx10 na defaultowych maszynach (i na niektórych 3rd party też, o ile to supportują), są cienie w kokpicie:

http://www.youtube.com/watch?v=ZJOlNKof6gY

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #85 dnia: Stycznia 04, 2008, 22:09:13 »
Mhm, bloom i woda wyglądają na DX9.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #86 dnia: Stycznia 05, 2008, 08:41:12 »
Mam dość duży problem z dx i vistą.
Gdy tylko zaznaczę w fsx opcję dx10 na włączoną tracę wygładzanie najlepiej to widać na oknie wyboru samolotu gdzie skrzydła samolotu robią się postrzępione.Widać na fotce poniżej też problem niewczytanej tekstury samolotu, padło gdzieś stwierdzenie że to samolot od fs9 z czym się nie zgodzę bo właśnie jest to wersja pod fsx a tak sie dziwnie wyświetla mam taki sam problem z DO-27.

W locie z włączoną opcja dx10 i bloom bardzo nienaturalnie wygląda bloom jakby był powielony x2 czyli bardzo jasno świeci wygląda to podobnie jak na fotce Empecka (brak anizo i za bardzo rozświetlone poszycie) Gdy  wyłączę DX10 blom wraca do normalności i wygląda lepiej i anizo powraca. Pomyślałem że poprzez zmiany sterów grafy popieprzyło się coś z dx10. Różnica u mnie między włączonym dx10 a wyłączonym w bloomie jest tylko taka że świeci za mocno. Podejrzewam że u mnie czy jest włączony dx10 czy nie to i tak działa dx10 bo wszystko inne wygląda tak samo jak pod dx10 mimo że jest wyłączony. Rozświetlenia mogą u mnie pochodzić od wgranych świateł XENON 3.Szukam już dłuższy czas rozwiązania tego problemu..... ale bez rezultatów. Nie wiem jakiego programu użyć do odinstalowywania sterów nvidi pod vistą64 takiego jak Driver Cleaner, niestety nie ma wersji pod viste 64. Myślę że nie pozostaje mi nic innego jak sformatować dyks z vistą i posadzić na nowo viste i fsx, ale pobawię się jeszcze trochę bo to byłby najłatwiejszy sposób na rozwiązanie problemu a takie rozwiązania najmniej mnie cieszą.

Dla chętnych do zmierzenia się z problemem podaję szczegóły:
Płyta ASUS P5E
Procek Intel C2D E6750
Grafa ASUS GF 8800 GT
Ram 2x 2GB 800Mhz cl4
Dysk seagate 320 10mb cache (podzielony na 2 partycje na D-XP D-Vista64

Instalacje :
Vista64 potem dograny sp1 (nieoficjalny) potem odinstalowany
FSX dograny sp1 potem sp2 następnie odinstalowany sp2 i wgrany acceleration
Stery grafy najpierw 169.02 potem 169.25 i powrót do 169.02
gdzieś po tych zmianach mi sie pochrzaniło najszybciej na sp2-acceleration.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Stycznia 05, 2008, 10:05:01 »
Do27 to nie jest samolot do FSX. To jest niestety problem z większością addonów, które były reklamowane jako dodatki do FSX, a tak naprawdę, były to modele z FS9, tylko nieco poprawione by nie sprawiały problemów pod FSX (SP1). SP2 Dx10 nie jest wstecznie kompatybilny z FS9 i większość starych dodatków pod Dx10 po prostu działa błędnie.

Wina leży po stronie producentów samolotów, którzy stare modele reklamowali jako modele pod FSX, co jest oczywistą nieprawdą.

Te rozświetlenia natomiast nie pochodzą ze świateł Xenon, bo widać, że są one tworzone w postprocesie, a światła Xenon to są zmienione textury i kolory świateł.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #88 dnia: Stycznia 05, 2008, 10:14:16 »
To beech 1900 od PMDG, prawda? No to w takim razie skąd wziąłeś wersję FSX skoro producent nigdzie nie oferuje takiej? http://www.precisionmanuals.com/priv/pages/products.html

Aby model działał poprawnie w DX10 musi być wykonany z użyciem narzędzi do FSX. Ale wiele modeli które są opatrzne informacją że są do FSX to w rzeczywistości stare modele z FS9 z poprawionym instalatorem i miniaturką do okna wyboru.

Możesz użyć tego programu do sprawdzenia jaka jest wersja modelu, stare modele które figurują jako FS8_SDK9 nie będą poprawnie działać w FSX-DX10.
http://library.avsim.net/esearch.php?CatID=fsxutil&DLID=114136

Co do braku wygładzania krawędzi, spróbuj tego, instrukcja jest do FS9 ale z profilem dla FSX można postąpić tak samo:
- Włącz nHancer, znajdź profil MSFS 2004 i usuń powiązanie profilu z FS9 (okienko executables ma być puste)

- Stwórz za pomocą nHancera nowy profil od podstaw (a nie robiąc kopię istniejącego). Skojarz go z fs9.exe

- Ustaw w tym profilu AA, anizo, a w zakładce optymalizacje ujemny poziom szczegółów (LOD) daj na "zablokuj" (pozbędziesz się migotania tekstur)

- W ustawieniach FS9 wyłącz antyaliasing , filtrowanie tekstur daj na trójliniowe.
Albo poczekaj na kogoś kto ma kartę z DX10. Ja nie mam. ;)

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

empeck

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Stycznia 05, 2008, 10:16:10 »
Zabawne, że ja też miałem problem z AA i Anizo (mam kartę z Dx10), ale teraz i jedno i drugie działa i nie mam pojęcia co ja zrobiłem :|