Autor Wątek: CoD 4 i MW2  (Przeczytany 38939 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: CoD 4
« Odpowiedź #135 dnia: Października 20, 2009, 11:57:53 »
Jascha dla mnie kasa też się liczy. Ale czasami zadowolę się zarobkiem na czysto 1000 zł i dobremu wrażeniu jaki mój biznes zrobił a nie zarobkiem 5000 i zamknięciu sobie drogi na dalsze zyski w tym temacie. Zadowolenie klienta to jest podstawa działalności nastawionej na wieloletnią bytność na rynku. I jest wiele przykładów niszowej sprzedaży przynoszącej krociowe zyski.

I w symulatorach nie ma chyba innej drogi. W "szczelankach" na razie mogą sobie iść na ilość, ale powoli rośnie grupa docelowa graczy którzy mają duże wymogi i w tym sektorze. Jak już pisałem wcześniej, inny "target" MW 2 niż ja. Ja czekam na RO.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #136 dnia: Października 20, 2009, 12:36:31 »
Niestety od początku ta gra składała się w multi tylko z jednego - nieprzerwanej serii ataków śmigłowców i artylerii

... bo jak przygwożdżona totalnie drużyna ma jeszcze dodatkowo w nagrodę co 5 sekund zrzucany na łeb stos bomb i non stop śmigłowiec nad głowami to coś jest nie teges.

Ehhh ...
Panowie, gram już trochę w MW. I wiem, że znalezienie serwera, gdzie smigłowiec mozna odstrzelić 1 (słownie: jedną) kulą z colta nie stanowie problemu. Tak samo jak znalezienie miejsca na mapie gdzie nie sięga airstrike.
Kwestia podejścia do gry. Wystarczy dobrze się skampić i zabawa jest przednia :-)
Czekam sobie spokojnie na MW2. Jak wyjdzie to kupię, tak po prostu - na PC nie będzie to jakiś straszliwy wydatek w moich rachunkach. Pogram i zobaczę - jesli nie będzie pasować - kupi się RO.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #137 dnia: Października 20, 2009, 13:08:22 »
Pogram i zobaczę - jeśli nie będzie pasować - kupi się RO.

Racja, tylko że ja zrobię całkiem na odwrót :)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #138 dnia: Października 20, 2009, 21:46:28 »
Mimo "trzepania kasy" te miliony kopii MW1 nie sprzedało się ot tak po prostu :)

I wciąż się sprzedają. Rozwałka, na którą narzekasz rutkov istnieje na serwerach gdzie gra po 40 osób. Mapy w tej grze są po prostu na 12 vs 12 lub podobną liczbę.

Ale nic nie poradzisz na serwery 60-osobowe 24/7 Shipment only hahaha. Tam to dopiero jest :banan:
Miejsce na Twoją reklamę.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #139 dnia: Listopada 03, 2009, 20:57:59 »
Coś mi się wydaje że daruję sobie zakup MW2. Teraz to dopiero będzie rozwałka (za stroną callofduty.pl):

* Seria 3 zabitych — UAV
Radar dla całej drużyny znany z CoD4

* Seria 4 zabitych — Care Package
Gracz dostaje specjalny marker do wyrzucenia w wybrane miejsce. W pobliżu markera zostanie zrzucona przez helikopter paczka, z której gracz może dostać amunicję, lub losowo wybierany killstreak
- Predator Missile ( częściej "rozdawany" ) lub AC-130 ( mniejsze prawdopodobieństwo otrzymania ).

* Seria 4 zabitych — Counter UAV
Zakłócenia UAV, czyli czasowe wyłączenie wrogiego radaru.

* Seria 5 zabitych — Sentry Gun
Automatyczny i samodzielny karabinek maszynowy, który możesz ustawiać w strategicznych punktach. Jest to
"specjalny towarzysz", który zawsze trafia w cel.
*Działanie karabinu najpewniej ograniczone będzie czasowo, a samą broń będzie można zniszczyć*

* Seria 5 zabitych — Predator Missile
Jeden, potężny pocisk, który można wycelować w dowolny punkt na mapie, w przeciągu 5 sekund od uaktywnienia.

* Seria 6 zabitych — Precision Air strike
Nie widziany jeszcze w akcji, ale najprawdopodobniej będzie to tradycyjny nalot znany z CoD4

* Seria 7 zabitych — Attack Helicopter
Wezwanie helikoptera znanego z CoD4. Być może gracz będzie sam strzelał z wieżyczek helikoptera, tak jak to
jest w przypadku AC-130, ale to nie zostało jeszcze potwierdzone.

* Seria 9 zabitych — Pave Low
Kolejny, bardziej opancerzony helikopter, który jednak strzela z rakiet ( ilu? nie wiemy ). Po raz kolejny nie potwierdzono, czy gracz będzie samodzielnie z niego strzelał.

* Seria 11 zabitych — AC-130
Znany z wielu gameplayów samolot, z którego przez 30 sekund gracz może strzelać z 3 wieżyczek różnego kalibru do wyboru:
25 mm ( maszynowy karabinek ), 40 mm ( średni wybuch, mniej zautomatyzowany ) oraz 105 mm ( duży wybuch, bardzo mała mobilność ).

* Seria 15 zabitych — EMP (Impuls Elektromagnetyczny)

*Seria 25 zabitych - Tactical Nuke (zrzucamy sobie atomówkę - chyba automatycznie nasza strona wygrywa mecz)

Jeżeli kogoś wku..ał już helikopter, to teraz...  :021:

Bis zum bitteren Ende.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #140 dnia: Listopada 09, 2009, 09:54:36 »
No Panowie, oficjalna premiera już jutro :)

« Odpowiedź #141 dnia: Listopada 09, 2009, 11:08:54 »
Kurde, z tej listy co podał zack to brakuje tylko "seria 40 zabitych - holy hand granade"...

Zresztą to wszystko może być - ale żeby było ograniczenie czasowe na wykorzystanie. Gracz dostaje punkty od razu za killstreak, ale wykorzystać bonus może wtedy jeśli nie został wyczerpany limit. Bo bez tego to ja nie widzę w miarę sensownej rozgrywki poza rzeźnią i chaosem totalnym.

Btw. Gdzieś czytałem, że miały być też bonusy... za serie zgonów. :D

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #142 dnia: Listopada 09, 2009, 12:05:51 »
Dobra,
Serwerów dedykowanych nie będzie, podobno płatne dodatki, no i te killstreaki....bomba atomowa lol.
Moim zdaniem MW nie będzie takim cudem na jaki się zapowiadało.
Póki co - bez szaleństwa, poczekam na opinie graczy po zakupie, zobaczymy jak się sprawy mają w rzeczywistości.

Bis zum bitteren Ende.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #143 dnia: Listopada 09, 2009, 13:25:50 »
Tactical nuke powinno być po stronie amerykańców, po stronie terrorystów powinien być suicide bomber pojawiający się nagle w szeregach wroga :P
Zack ma rację - czekamy.
btw. żadnego dema nie ma by się zapoznać? Znowu muszę iść do kolegi popatrzeć na grę? ;)
Na 4 czekałem z niecierpliwością, na MW 2 już nie

« Odpowiedź #144 dnia: Listopada 09, 2009, 15:30:37 »
O demie wiadomo tyle, że IW miało go nie wypuszczać do dnia premiery. Czy to oznacza, że będzie do pobrania już jutro, tego nie wiem.

Pewnie, że trzeba z oceną poczekać. Zresztą mi się seria CoD głównie z wyśmienitym singlem kojarzy (skryptowanym, ale co z tego), który wciska w fotel. Mimo, że z jest krótki, to cholernie intensywny. A i powtórzyć kilka razy grę bez zająknięcia można. Kupię toto dla samego SP, tylko jak cenowo dojdzie do rozsądnego dla mnie poziomu. A więc nieprędko.

« Odpowiedź #145 dnia: Listopada 10, 2009, 18:43:54 »
W sieci już pełno filmików. Na tym pokazana jest obsługa działka helikoptera + nuke (który oznacza zakończenie meczu):

http://www.youtube.com/watch?v=eMIU5HAlTno

Ten helikopter to chyba lekka przesada...

Max. 12 graczy w multi jeśli dobrze wyczytałem. Single starcza na 4-5 h max ponoć. Sam już nie wiem co o tej grze myśleć. I z powodu tych kontrowersji ciężko będzie o jakąś zahaczającą o obiektywizm opinię. Wystarczy porównać meta i ocenę użytkowników (jakaś zorganizowana akcja chyba):

http://www.metacritic.com/games/platforms/pc/modernwarfare2

Świeża recenzja ING:

http://www.youtube.com/watch?v=wVkRaPTnW1w

PS. Jeśli ktoś zakupił to niech coś skrobnie.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #146 dnia: Listopada 10, 2009, 20:15:07 »
W sieci już pełno filmików. Na tym pokazana jest obsługa działka helikoptera + nuke (który oznacza zakończenie meczu):

http://www.youtube.com/watch?v=eMIU5HAlTno

Jaki kamper :D

« Odpowiedź #147 dnia: Listopada 11, 2009, 00:34:10 »
A wiec moze ja.
Z racji ze gralem tu i tam w ligach itp to troche naskrobie.
Stalem sie uzytkownikiem tego "czegos".To taka hybryda.
Takie COD4MW +nowsza grafika,troche efektow no i ten nieszczesny konwert.
Na moj gust gierka slaba bynajmniej w multiplayer.
Servero dedykowanych nie ma,consola nie dziala,cg_fov sie nie da ustawic,fps nie da sie wyswietlic,zmiany hosta podczas rozgrywki :\ ,wszyscy z granatnikiem,brak modow,alt-tab nie dziala jak bys chcial cos nagle zrobic,bronie wogole niepodobne do orginalow.
Oceniam wylacznie multi ktore jak dla mnie lezy w porownaniu z COD4.
Calos wydaje sie byc calkowicie przeniesiona z xbox + dodanie kilku opcji.
Nie wiem jak singiel moze lepiej ale z tego co slyszalem to tylko na 4h zabawy. :(
Moja konkluzja taka.Jak chcesz grac 4fun,z dobra grafika to kup COD4MW2.
Jesli chcesz grac na powaznie zostan przy COD4.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #148 dnia: Listopada 12, 2009, 09:38:41 »
[Ciekawostka]

A tymczasem MW2 pobija rekordy sprzedaży w UK. 1.23 miliona egzemplarzy sprzedane w ciągu pierwszego dnia. To prawie dwa razy więcej niż poprzedni rekordzista GTAIV.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #149 dnia: Listopada 12, 2009, 11:08:47 »
Nie mogło być inaczej skoro MW zbierał wysokie noty i był grą roku? Poza tym wypadało by sprecyzować na jaką platformę.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"