Autor Wątek: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)  (Przeczytany 133501 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)
« Odpowiedź #15 dnia: Października 15, 2007, 18:59:35 »
Ogólnie jest fajnie, najpierw czekać XXX czasu na Black Shark, potem kolejne minimum 9 miechów na Apache, potem kolejne minimum 9 miechów na A-10A.... co oznacza, z lądujemy gdzieś w 2010 roku, bez ani jednego myśliwca  :118:

Ja powiem tak. To że nie będzie myśliwca to dla mnie rybka. Fajnie jak będzie coś nowego po prostu. Mam nadzieję tylko, że jakość zachowają a nie będą tego chińskim hurtem wypuszczać, żeby to nie było cienkie niczym "sik pająka".

Plany wydawnicze mają imponujące, nie powiem... Tylko nie zdziwię się specjalnie jak ten 9 miesięczny cykl ciążowy się im wymsknie spod kontroli, bo się tam komuś kalendarzyk popierniczy.

A potem tradycyjnie usłyszymy "it will be done, when it's done" "two weeks be sure guys, stay tuned"...

Ale że się tak poetycko wyrażę: mam nadzieję, że skoro taka kiełbasa wyborcza pada to, świniak już ubity i wiedzą co mówią.

>> EDIT<<<

Na serio - perespektywa przed nami roztacza się piękne, modułowy symulator z rozwijającym się silnikiem (uu, zaleciało Fighter Ops).

Oj tak. A mi to zaleciało LO. :D Przecież dokładnie to samo było w przypadku rozszerzenia FC.
« Ostatnia zmiana: Października 15, 2007, 19:05:39 wysłana przez Jascha »

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #16 dnia: Października 15, 2007, 19:00:19 »
Może jakieś kwestie prawne, związane z odejściem od UBI?

Wiesz co, to jest dobry argument. Ciężko budować nową linię produktów jako addonów do symulatora do którego nie ma się praw. Więc czy na Ka-50, czy w przyszłości na Apaczu bądź A-10 trzeba by gdzieś tę pępowinę przeciąć. Być może pozbycie się samolotów które były w LO (przynajmniej części) było w związku z tym koniecznością.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #17 dnia: Października 15, 2007, 19:06:43 »
Można się załamać  :005: Narobią smaka takim Black Sharkiem i nagle wszystko zatrzymują, zmieniaja, cudują  :005: Chyba już nie będzie żadnych dobrych symulatorów. Tak samo z Fighter Ops, który gdyby wyszedł w formie takiej jakiej niby ma "być" to ożywiłby świat suszarkowy (pewnie i tak nie wyjdzie). Tak samo z Jet Thunder niby robią ale nie wiadomo czy coś z tego będzie (patrz nawias wyżej).
Chyba trzeba sobie wreście powiedzieć że zostaje Fsx z dodatkiem acceleration i f18 (chociaż bez strzelania i też nie wiadomo jak zrobiony :/) i falcon i nowy pacz do red vipera (który niewiadomo kiedy wyjdzie) i tyle....
Wpadłem w depresje...
Sorry ale musiałem się wyżalić...
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #18 dnia: Października 15, 2007, 19:16:52 »
Można się załamać  :005: Narobią smaka takim Black Sharkiem i nagle wszystko zatrzymują, zmieniaja, cudują  :005:

Ale o co chodzi? Jeszcze się najesz, spokojnie. Przecież projekt nie został porzucony. Ot znowu się lekko data przesunęła. A to ci nowość... ;)

Ludzie radujcie się! Nowa nowość będzie! Co 9 miesięcy ED będzie płodził nowy dodatek i rozbudowywał silnik! Gratis prawie pewnie!

Co do UBi.
Kwestie prawne to raz, a dwa - markę już sobie wyrobili w świecie symulatorów niejako. Mają wierny fan base (no pewnie się trochę posypie, ale beton zostanie). Tak na prawdę oni nie potrzebują wydawcy. A doświadczenie nabyli przy FC. Oznacza to więc większe zyski dla nich. A dla nas? Jak mniemam same korzyści. Trochę się co prawda o cenę boję, ale przynajmniej mam gwarancję, że nie przyjdzie jakiś pan UBik i powie "musicie zmienić to to i to bo 10 latki wymiękają przy tej grze".

@ some1

Z koniecznością pozbycia się samolotów z LO z powodu kwestii prawnych - pierwsza logiczna teoria. Kto wie, nawet możliwe... Ale przecież nadal to nie tłumaczy braku Su-25T, z którym UBi nie ma nic wspólnego. Poza tym i tak przenoszą praktycznie te samoloty z LO, wiec czy kwestia flyable czy nie miałaby aż takie znaczenie?
« Ostatnia zmiana: Października 15, 2007, 19:24:15 wysłana przez Jascha »

« Odpowiedź #19 dnia: Października 15, 2007, 19:25:32 »
Ale o co chodzi? Jeszcze się najesz, spokojnie. Przecież projekt nie został porzucony. Ot znowu się lekko data przesunęła. A to ci nowość... ;)

Aha  :001: mam nadzieje że moje dzieci tego doczekają albo wnukowie :D

Ciekawe czy Groove będzie mógł zdradzić więcej szczegółów na temat tej gry. Może on będzie mógł nam wytłumaczyć co się stało z Black Sharkiem
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #20 dnia: Października 15, 2007, 19:53:31 »

Z koniecznością pozbycia się samolotów z LO z powodu kwestii prawnych - pierwsza logiczna teoria. Kto wie, nawet możliwe... Ale przecież nadal to nie tłumaczy braku Su-25T, z którym UBi nie ma nic wspólnego. Poza tym i tak przenoszą praktycznie te samoloty z LO, wiec czy kwestia flyable czy nie miałaby aż takie znaczenie?

Nie do końca. Su-25T miał być już w gołym LO (są na to papiery, znaczy się screeny) i może po części UBIkacja trzymała na tym swoje łapsko?
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Hornet

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Października 15, 2007, 20:03:41 »
Dla mnie to załamka :625: Nie tak to sobie wyobrażałem  :005:

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #22 dnia: Października 15, 2007, 20:44:10 »
A ja się narodziłem na nowo, nie ma to jak ten dreszczyk emocji w oczekiwaniu na coś nowego :D

Ps;
Tak na marginesie, zachęcam wszystkich do rejestracji na: http://www.digitalcombatsimulator.com/
Niech widzą jak duża (lub mała jeżeli się nikt nie zarejestruje) jest polska społeczność. Zachęcam nawet tych którzy nigdy nie grali w LO/FC i nie zamierzają nabyć DCS, jak to mawiają w kupie siła  :004:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

empeck

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Października 15, 2007, 21:11:11 »
Mi się też nowy projekt bardzo podoba, teraz Kamow, potem Apache, rewelacja. Od pewnego czasu nie latam w FSXsie niczym innym, tylko śmigłowcami ;)

Ciekaw jestem jak będzie wyglądała sprawa multi. Jeśli kupię Kamowa, a nie kupię Apache, to czy będę mógł latać przeciwko niemu w multi? Byłoby fajnie.

Przy okazji, czy tylko mi www.digitalcombatsimulator.com i www.simhq.com padły? Czy tak ogólnie? :D

« Odpowiedź #24 dnia: Października 15, 2007, 21:38:57 »
Przy okazji, czy tylko mi www.digitalcombatsimulator.com i www.simhq.com padły? Czy tak ogólnie? :D

ROFL! Prawda. Buhehe jakiś spisek wyczuwam! Grubymi nićmi szyty.
Strona DSC wróciła przed chwilą. Nie ma już "order now". :D Ciekawość co jeszcze usunęli.

A ja się narodziłem na nowo, nie ma to jak ten dreszczyk emocji w oczekiwaniu na coś nowego :D

Brawo! Pozytywne myślenie. Ja też cały w skowronkach jestem! Niech no tylko Hinda wypuszczą. ;)

Tak na marginesie, zachęcam wszystkich do rejestracji na: http://www.digitalcombatsimulator.com/

Kusch, zarejestrowałeś się jeszcze raz? :118:

Mi coś z tymi modułami nie pasuje. Tzn. nie bardzo to kumam. Niby można wybierać co kupić, ale skoro każdy będzie nie tylko nowe latadło dodawał ale też rozwijał całość ogólnie, to jak niby to ma być? Plus kwestia MP o której empeck wspomniał. Bo jeśli w pierwszym module Apache będzie miał simplified FM to jak będzie można grać w sieci z gościem, który będzie tym latał na AFM, na przykład...
Imho trzeba będzie kupić wszystko. I tak zresztą ludzie tak zrobią pewnie.

Aha. Wyczytałem gdzieś (forum DSC chyba), że brak tamtych samolotów z LO jest spowodowany tym, że chcą wprowadzić zupełnie nową jakość (BigMac ich na wylot przejrzał i miał rację). Każdy flyable będzie musiał mieć advanced flight model, advanced weapons model i obsługę 6DOF. Więc chcą tak to poprowadzić, a nie że ściema jak na simhq że się nie da bo inny kod i za poważne zmiany. Tak czy siak do czasu udoskonalenia mogli imho zostawić to co jest/było. No cóż. Niech się dzieje wola Nieba...

No i jeszcze jedno. SU-25T ma już AFM i AWM. Jak dorzucą tylko obsługę 6DOF i każą za to płacić to będzie lekki faux pas.

@ Hornet
Czadowy awatar. Proponuję urządzić jakiś ewent - zakopanie trumny z egzemplarzem LO w środku, tudzież miasteczko namiotowe pod ambasadą Rosji. :D ;)

Offline Marzen

• *
  • Dzban Fan :)
« Odpowiedź #25 dnia: Października 15, 2007, 21:52:55 »
Chłopaki - szkoda łez :) Roczek, dwa (i tak już długo czekacie) i z Lockiem zrobi się to co z Falconem - społeczność się weźmie za modowanie i sim będzie dalej żył własnym życiem :) Powstanie jakiś Open Lock On (OLO - buahahahahaha) albo Free Lock On -będzie dobrze :)

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Października 15, 2007, 22:07:34 »
Nie wiem dlaczego tak beczycie jak stare baby i dlaczego ktoś zamknął wątek o BS?
Przecież Groove napisał nam, że tłumaczy manuala i że wydanie BS już bliskie? Czy zatem nagle przestał być wg was wiarygodny?! Nie pojmuję...

pozdrawiam,
qrdl

« Odpowiedź #27 dnia: Października 15, 2007, 22:12:00 »
Chlopaki prosze nie plakac.

BS zostal w koncu standalone zeby juz nic nie mac do czyniena z UBI Soft.

Ktos napisal ze to koniec dobrych symulatorow. To wlasnie poczatek.

Flaming Cliff RIP ? Rozmawialem dzisiaj z producentem i jak bedzie czas do bedzie i patch. Pozatym widzieliscie w lockon.ru forum ten Ground Mod ? Fantastyczny !

Prosze najpierw zagrajcie BS a potem mowcie ze to juz koniec dobrych symulatorow.

Na temat Black Sharka napisalem ze "trzeba" TrackIR4 i pedaly. Napisalem ze wiem ze zarobki nie zbyt wysokie w Polsce. Ktos sie czuj obrazony. Przepraszam, nie chcialem udac ze ja jestem tam w bogatych Niemczech a w Polsce nie stac nikogo na nic. Ja musialem zbierac na TrackIR 4.

Papa !

empeck

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Października 15, 2007, 22:18:57 »
Skoro już przy modach jesteśmy. Moją mrzonką jest możliwość modowania scenerii, konkretnie tworzenie nowego teatru działań, a nie tylko podmieniania istniejących textur/obiektów.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #29 dnia: Października 15, 2007, 22:32:59 »
Nie wiem dlaczego tak beczycie jak stare baby i dlaczego ktoś zamknął wątek o BS?
Ja zamknąłem, bo nazwa nieodpowiednia. A poza tym miał 63 strony i mnóstwo postów o d*** maryni a nie o BS :)

Groove, nie przejmuj się, są tacy że co byś nie napisał i czego by ED nie zrobiło, i tak będą marudzić.

Ech, idźcie chłopaki lepiej spać, a jutro w ciepły i słoneczny jesienny poranek popatrzcie na to wszystko z innej perespektywy. Zwłaszcza ci co mają jakiś problem. Bo dziś zaraz wszyscy się poobrażamy na siebie nawzajem.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"