Autor Wątek: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)  (Przeczytany 133456 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

||**Boberros**||

• Gość
Odp: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)
« Odpowiedź #330 dnia: Kwietnia 28, 2008, 20:58:00 »
Tunguska wyjechana :D
F-16 jakiś taki plastikowy, nie podoba mi się za bardzo.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #331 dnia: Kwietnia 28, 2008, 21:23:52 »
F-16 jakiś taki plastikowy, nie podoba mi się za bardzo.

Biorąc pod uwagę że nie widzisz go w enginie gry tylko jako render, to nie ma to najmniejszego znaczenia.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

poko24

• Gość
« Odpowiedź #332 dnia: Kwietnia 29, 2008, 13:35:49 »
Dla mnie F-16 jest "wypasiony".

Offline Kusch

• Global Moderator
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #334 dnia: Kwietnia 30, 2008, 09:04:32 »
Nowe video autorstwa SuperVasya:

Extra  :002:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #335 dnia: Kwietnia 30, 2008, 15:00:21 »
Nic ciekawego ten film. Po dwóch latach oglądania takich filmów już mi się znudziły. Ten nic sensownego nie wnosi do tematu oprócz robienia mi smaka na latanie Su25T któego w BS nie będzie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #336 dnia: Kwietnia 30, 2008, 17:13:07 »
Ten nic sensownego nie wnosi do tematu oprócz robienia mi smaka na latanie Su25T któego w BS nie będzie.

A dlaczego nie będzie? Jeśli chodzi o dostosowanie samolotów FC do standardów DSC (owianych już mitami, można by rzec ;) ) to w przypadku ropucha mają już praktycznie z górki. Ja myślę, że ten moduł będzie jednym z pierwszej piątki. Nie mówią o tym, bo niby niezbyt marketingowo zapowiadać "odgrzewanego kotleta". Ale mam nadzieję, że wyjdzie... Podobnie jak mam nadzieję, że DSC w ogóle istnieje i nie jestem obiektem jakiejś manipulacji jak ci biedni ludzie w Czechach, którym wmówiono, że otwiera się jakiś nowy tani supermarket...

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #337 dnia: Kwietnia 30, 2008, 17:52:05 »
Nie za bardzo z górki, bo po Black Shark będą pracować nad nowym silnikiem - co oznacza, ze jeżeli zabiorą sie za to na poważnie (w co w sumie wątpię), to wracamy do punktu wyjścia, czyli z praktycznie zerową kompatybilnością elementów z wcześniejszych edycji (poza Ka-50), zrobienie nowego silnika to ze 2-3 lata w tym robiony przy okazji zapewne AH-64, potem niby A-10A - to co najmniej rok.... czyli na ropucha trzeba by poczekać minimum 4 lata.

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #338 dnia: Kwietnia 30, 2008, 17:53:18 »
Su-25T wyjdzie, jestem tego pewien, po prostu jak robią A-10 to musi być przeciwwaga, a po drugie to na ropuchu mają z górki, mają doświadczenie w tym samolocie, nic tylko dodać w pełni awionikę, kokpit i wuala. Tymbardziej, byłoby im to na rękę, jakby się naprawdę chcieli zmieścić w co 9 miesięcznym wydawaniu nowego modułu. A póki co to chyba będzie można polatać Su-25T z kabiną Ka-50, a wiadomo, że jak jest TV to już jest dobrze, bo w 90% poprzez TV atakujemy cele. Tak więc nie będzie aż tak tragicznie moim zdaniem, o ile oczywiście będzie się dało latać z kabiną Ka-50, by ona działała... :P

« Odpowiedź #339 dnia: Kwietnia 30, 2008, 23:50:46 »
Nie za bardzo z górki, bo po Black Shark będą pracować nad nowym silnikiem - co oznacza, ze jeżeli zabiorą sie za to na poważnie (w co w sumie wątpię), to wracamy do punktu wyjścia, czyli z praktycznie zerową kompatybilnością elementów z wcześniejszych edycji (poza Ka-50), zrobienie nowego silnika to ze 2-3 lata w tym robiony przy okazji zapewne AH-64, potem niby A-10A - to co najmniej rok.... czyli na ropucha trzeba by poczekać minimum 4 lata.

Hmmm... To niedobrze. Nie będę ukrywał - mam dość nikłe pojęcie o silnikach gier i jak to wszystko działa. Wyobrażałem sobie, że po prostu dane potrzebne do AFM, całą awionikę już ponikąd w dużej mierze mają. Podobnie jak ADM i AWM. Myślałem, że zmiana silnika dotyczyć będzie tylko kwestii graficznych a cała mechanika na jakiej opiera się sim zostanie bez drastycznych zmian i będą mogli zaimplementować w przypadku Su-25T większość kodu z FC...

Z drugiej strony jaka to różnica czy to Su-25T będzie... Samolot jest "kultowy" w LO przez to, że nową jakość wprowadził, więc jeśli latała z DSC mają być jeszcze lepsze to luz. ;)

« Odpowiedź #340 dnia: Maja 01, 2008, 21:42:19 »

Ale sobie sklepiles informacje, tak jak ci sie najbardziej "podoba".

Np: Najpierw bedzie A-10 a jako nastepny modul AH-64...

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #341 dnia: Maja 01, 2008, 21:51:29 »
Groove, do tej pory była mowa, że AH-64 będzie pierwszy.... wiec jeżeli faktycznie to będzie A-10, to sobie mogę odpuścić produkty ED na najbliższe 5 lat... w końcu spokój  :118:

« Odpowiedź #342 dnia: Maja 01, 2008, 22:09:44 »
...do tej pory była mowa, że AH-64 będzie pierwszy.... wiec jeżeli faktycznie to będzie A-10, to sobie mogę odpuścić produkty ED na najbliższe 5 lat... w końcu spokój  :118:

Ja też już przestałem rozumieć o co tu chodzi?!

Od czasu podania informacji, że nie będzie to kolejny dodatek do LO tylko osobna gra, to wydawało się, że to ma być zaawansowany sim śmigłowców. Wybór Ka-50 aczkolwiek nieco kontrowersyjny ze względu na śladową ilość tych maszyn w użytku, był jednak ciekawy. Nietypowa maszyna, jednomiejscowa (co w sumie atrakcyjne dla miłośników gry offline) i ogólnie po prostu ładna (to już osobisty osąd) etc. Inne śmigłowce miały zostać dodane z czasem, a AH-64 był chyba najlogiczniejszym wyborem choć i późne wersje Kobry czy Mi24 lub Mi-28 (a nawet jakieś maszyny wielozadaniowe uzbrojone) przywitałbym z zadowoleniem. Wydawało się że ED ma zamiar uzupełnić lukę na rynku symulatorów helikopterów bojowych (bo ostatni był EE).

Ale teraz jak słyszę, że ma być kolejna odsłona A-10 (przecież przewija się już od LO) zamiast następnego śmigłowca (już nie ma to większego znaczenia jaka to miałaby być maszyna - każda lepsza od ładowania w to A-10). Zaczynam mieć podobne podejście jak Sun i chyba trzeba będzie po prostu olać to całe ED i przestać się łudzić.

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #343 dnia: Maja 01, 2008, 22:27:55 »
Dla mnie nieważne co będzie pierwsze, aby tylko zachować poziom symetrii dodatków! Jeśli dajemy Ka-50 to dla przeciwwagi dajemy AH-64. Potem jeśli A-10 to Su-25TM (39). I tak dalej, nie robić burdelu, że ot sobie damy helo, a potem myśliwiec i jest gitara. Dobrze by było, jeśli by wydawali 2 dodatki naraz dla Blue i Red, ale osobiście mam wątpliwości czy zrobią choć jeden w przewidywanym co dziewięcio miesięcznym wydawanym cyklu.

@Razor, jak już będzie ten crappy A-10A to nie będzie to następną odsłoną, gdyż w FC przecież nie ma żadnej awioniki, null, zero. Mimo, że się nim latało, teraz byłoby to zupełnie inaczej. Podobnie z Ropuchem i innymi samolotami.

« Odpowiedź #344 dnia: Maja 01, 2008, 22:46:22 »
Jeśli dajemy Ka-50 to dla przeciwwagi dajemy AH-64. Potem jeśli A-10 to Su-25TM (39). I tak dalej, nie robić burdelu, że ot sobie damy helo, a potem myśliwiec i jest gitara.

Z tym się jak najbardziej zgadzam, mogłoby to iść w takim kierunku i rozwijać się w pary maszyn różnych klas - OK. Natomiast zestaw pt. Ka-50 oraz A-10, moim osobistym zdaniem jest delikatnie mówiąc mało ciekawy i raczej nie bardzo mogę sobie wyobrazić np. rozgrywkę online.