Autor Wątek: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)  (Przeczytany 134007 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poko24

• Gość
Odp: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)
« Odpowiedź #556 dnia: Lipca 13, 2008, 18:45:56 »
Proszę zauważyć, że kokpit (prócz HUDa) jest cały w języku angielskim.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #557 dnia: Lipca 13, 2008, 19:06:29 »
Proszę zauważyć, że kokpit (prócz HUDa) jest cały w języku angielskim.

Lipa :( Oby był przełącznik żeby to zmienić ;)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

poko24

• Gość
« Odpowiedź #558 dnia: Lipca 13, 2008, 19:26:14 »
Będzie, bez obaw ;). Wszyscy na angielsko-języcznym forum się bali, że dadzą TYLKO rosyjski kokpit.

A teraz chłopaki proszę o wsparcie w przeforsowaniu pomysłu dodania Polski do wyboru koalicji w DCS. Szturmujcie forum proszę! Jeśli się uda będziemy latać polskim Migiem, Jastrzębiem i Mi-24:

http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=504882#post504882

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #559 dnia: Lipca 13, 2008, 21:12:27 »
Ja tam wolę swojską cyrylicę :D

Polska byłaby fajna, to fakt, się zobaczy co z tego wyjdzie.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #560 dnia: Lipca 14, 2008, 09:53:19 »
Dwie rzeczy trochę mi nie pasują. Po pierwsze i mniej ważne - kokpit wypucowany i lśniący. Wiem, że Ka50 to rarytas i na pewno są oczkiem w głowie jednostek, które je posiadają, ale w tak nieskazitelną czystość w warunkach frontowych nie chce mi się wierzyć.
Po 2 - śmigłowiec w zawisie ani drgnie. W widoku zewnętrzym w okolicach 1:50 obserwując kontur maszyny na tle horyzontu widzimy, że maszyna nie wykonuje nawet najmniejszych ruchów. Tak stabilny zawis nie wydaje mi się możliwy i wygląda IMHO sztucznie.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #561 dnia: Lipca 14, 2008, 10:16:02 »
1. kokpit nie jest nieskazitelnie czysty. Popatrz na screeny. IMHO jest ok: http://www.digitalcombatsimulator.com/index.php?end_pos=950&scr=default&lang=en
2. Autopilot + bezwietrzna jak sądzę pogoda.

Coś mi się widzi że zaczynacie szukać na siłę dziury w całym, a w rezultacie wychodzi po prostu wasza niewiedza na temat symulatora :).
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

poko24

• Gość
« Odpowiedź #562 dnia: Lipca 14, 2008, 10:54:07 »
#$%^^#%@#%$^#$@! :(

Nie bedzie Polski w DCS bez podania racjonalnych przyczyn. Nie, bo nie.

Bojkotuje forum ED - napewno wielu sie ucieszy, bo chyba nas Polakow nie lubia... - wiem, ze zachowuje sie niedojrzale ;) jak obrazona baba.

Zostaje tutaj. Chromolic ich!

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #563 dnia: Lipca 14, 2008, 11:16:17 »
Niech się walą na pysk :118:
11:05 PM

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #564 dnia: Lipca 14, 2008, 12:09:22 »
Trudno, za to może pogramy sobie przepotężną Holandią, może Luksemburgiem, a nawet Niemcami heh  :118:

poko24

• Gość
« Odpowiedź #565 dnia: Lipca 14, 2008, 12:19:08 »
I tak zrobimy polski MOD, ale chodzilo o to, by moc polatac na serwerach pod swoim sztandarem. Jest nas przeciez sporo osob wsrod spolecznosci LockOna. Mogliby to docenic. Zeby chociaz sciemnili, ze: nie ma na to czasu, trzeba szybko wydac gre albo, ze DCS bedzie odzwierciedlal lata przed 1999 zanim Polska wstapila do NATO. Ale nie: "Nie mamy dosc materialow"... A wystarczy wejsc na http://www.airliners.net lub nas poprosic...

Z drugiej strony jezeli obiecaliby, ze dodadza Polske, to zapewne natychmiast odezwalyby sie inne glosy z grupy pantsw zapomnianych w LockOnie, ktore teoretycznie moglyby uczestniczyc w hipotetycznym konflikcie w Gruzji.

Ale obrazilem sie i kropka :D. Szkoda, ze ta smutna wiadomosc obwiescil EvilBivol-1 - jeden z moich ulubionych forumowiczow. To oczywiscie decyzja szefostwa ED. EB1! Jezeli to czytasz, to chce powiedziec, ze absolutnie nie zywie do Ciebie urazy. Nie mordujemy poslow niosacych zle wiesci. Nie jestesmy barbarzynskim plemieniem, a jednym z najwiekszych i najwazniejszych panstw Europy (czy sie to komu podoba, czy nie). ROFL!

"Jeszcze Polska nie zginela poki My zyjemy!"

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #566 dnia: Lipca 14, 2008, 12:31:20 »
MOD będzie :D, a co do zapomnianych państw to by się odezwały na pewno Czesi, Słowacy, może i nawet Albania. W każdym razie mam nadzieję, że nie będzie tego moim zdaniem błędu jaki teraz jest, że dali np. Holandię, Belgię, ani to mocarstwa ani nic.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #567 dnia: Lipca 14, 2008, 12:59:01 »
Jeszcze Wegry Bober! I ktos z RPA juz zapowiedzial chec dodania jego kraju do koalicji. A po co powiedzcie mi dodany jest Izrael??? Chyba tylko po to by moc go wrzucic do koalicji z Rosja (sic!), by mozliwa byla konfrontacja F-15 vs F-15.
« Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2008, 13:04:08 wysłana przez poko24 »

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #568 dnia: Lipca 14, 2008, 15:20:22 »
Będzie może Irak ? Chętnie wziąłbym udział w rajdzie na Bagdad :banan
11:05 PM

« Odpowiedź #569 dnia: Lipca 14, 2008, 20:35:20 »
A po co powiedzcie mi dodany jest Izrael???

Izrael ciągnie się od czasu powstania LO i jest prawdopodobnie pozostałością po planowanym i zapewne zarzuconym na jakimś etapie produkcji jakimś dodatkowym teatrem działań (rozszerzeniem mapy?). W plikach LO można znaleźć tego ślady (np. numery CLSID) dla Izraela (drugiego? - albo właśnie pierwotnego), Iraku, Iranu oraz dwóch dodatkowych państw NATO: Grecji i Włoch.

Zapewne Izrael pozostał bo były gotowe pliki stopni, medali, oznaczeń itd, a jednocześnie Izrael używa F-15 w przeciwieństwie do reprezentowanych w LO państw NATO, za wyjątkiem USA.

Ale nie: "Nie mamy dosc materialow"... A wystarczy wejsc na http://www.airliners.net lub nas poprosic...

Jeśli o to chodzi to ED za pośrednictwem osób z tego Forum (sam nie bywam na tamtejszym na Forum) miało już dawno zaoferowane (od czasu powstania rozbudowanych PL-MOD'ów) wszelkie materiały i wykonanie malowań oraz wszystkiego co potrzeba do wstawienia Polski. Nie byli zainteresowani ...

Stąd jakoś nie jestem zaskoczony brakiem Polski w produkcie ED (wiedziałem to od dawna, niestety ...).

Z drugiej strony to trochę ich rozumiem bo wstawiając Polskę skazywali by się na wykonanie innych niewiele znaczących państewek w Europie i przyległościach. Inna sprawa gdyby powstał jakiś teren działań jako dodatek do DCS to wtedy pewnie by wstawiono przynajmniej niektóre państwa wschodniej Europy. Tyle, że jak mi przekazano zrobienie terenu nie jest raczej proste, bo ponoć trzeba podpisać z nimi umowę i posiadać oprogramowania za parę tysięcy. Tak więc o Polsce w DCS radzę zapomnieć.

Ciekawe czy będzie możliwość modowania i dodania państwa jak to było w LO/LOFC? Mam wątpliwości, skoro nastawią się na dodatki (oczywiście płatne) robione w porozumieniu z ED to raczej postarają się zabezpieczyć przez "nieautoryzowanymi" modami. Ja bym na ich miejscu tak zrobił ...
« Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2008, 20:49:47 wysłana przez Razorblade1967 »