Autor Wątek: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)  (Przeczytany 133969 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poko24

• Gość
Odp: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)
« Odpowiedź #585 dnia: Lipca 15, 2008, 14:15:53 »
PS: Jak piszesz na ich forum nie pisz You z dużej litery bo pisze się zawsze z małej (za wyjątkiem oczywiście początku zdania), a napisane z dużej wygląda, jakby się chciało komuś przypodobać, żeby mocniej tego nie nazwać..  ;)
:) Zawsze (wroc...przewaznie) szanuje osobe, z ktora rozmawiam. Do Ciebie i do Was wszystkich tez zwracam sie w ten sposob. Zwroc uwage, ze nie dodaje "sir" - to juz by bylo lizostwo. Taka mala polityka ;)

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #586 dnia: Lipca 15, 2008, 14:52:02 »
Ale w języku angielskim w przeciwieństwie do polskiego nie używa się takiej formy grzecznościowej nawet w formalnych pismach. Co kraj to obyczaj ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #587 dnia: Lipca 15, 2008, 15:01:42 »
@poko24

Nie jestem na 100% pewien, ale zdaje mi się, że w przeciwieństwie do języka polskiego, w języku angielskim pisanie zaimków osobowych i zwrotów do adresata wielką literą jest po prostu niepoprawne. Tam taka forma grzecznościowa nie istnieje.

W sprawie braku Polski na liście państw - to smutne, ale szczerze mówiąc i tak nie potrafię wymyślić nawet średnio sensownego scenariusza z udziałem SP RP na Kaukazie. Na otarcie łez mamy piękne screeny kokpitu Hinda (ach, no i F-16 też :-P ). Niech jeszcze pokażą screeny z kabiny MiGa-29, to już zupełnie zapomnę o sprawie :118:.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #588 dnia: Lipca 15, 2008, 15:36:00 »
Nie wiedzialem. Dzieki chlopaki.

Co do scenariusza z udzialem Polski na Kaukazie - coz, trudno sobie wyobrazic, by USA wogole zaangazowalo sie w otwarty konflikt z Rosja po roznych incydentach w Gruzji. Byloby zapewne wiele negocjacji, gadania, sprzeciwu i na tym by sie skonczylo. Z drugiej strony nigdy nic nie wiadomo...

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #589 dnia: Lipca 15, 2008, 19:56:42 »
Ale w języku angielskim w przeciwieństwie do polskiego nie używa się takiej formy grzecznościowej nawet w formalnych pismach. Co kraj to obyczaj ;)

I właśnie tylko dlatego pozwoliłem sobie zwrócic na to uwagę. Nawet w najgrzeczniejszych listach formalnych, prywatnych, czy też życzeniach wszelkiego rodzaju zawsze pisze się 'you' z małej litery. Anglojęzyczni ludzie po prostu nawet nie zwrócą uwagi na nasze dobre wychowanie, zobaczą tylko błąd.

Zwroc uwage, ze nie dodaje "sir" - to juz by bylo lizostwo. Taka mala polityka ;)

A tu znowu jest odwrotnie  :002: - formy 'Sir' można używać żartobliwie, dziękując komuś, że nam na przykład coś podał, przepuścił przodem, wskazał drogę itd. Takie 'Thank you, Sir' to po prostu wzmocnienie podziękowania. W zależności od kontekstu może też być formą 'lodowatą' - np. mówiąc w towarzystwie do osoby którą dobrze znamy 'Are you kidding, Sir?' tak naprawdę w grzeczny sposób mówimy 'Co Ty, ku..a jaja sobie robisz, czy co?' Pokrętny to język, szczególnie jeżeli chodzi o niuanse  :001: :001:

~S~

Booze

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #590 dnia: Lipca 15, 2008, 22:49:38 »
Kilka chwil temu Na Lockonfiles ThomasD Weiss opublikował screena kokpitu 6 DOF F16 C Block 40 do DCS

Wygląda pięknie :karpik
Chyba wzrośnie w najbliższym czasie sprzedaż Cougarów.
11:05 PM

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #591 dnia: Lipca 15, 2008, 22:54:38 »
Ale to nie jest Block 40.... jak już pierwszy screen jest źle podpisany, to gdzie skończą ?  :karpik

poko24

• Gość
« Odpowiedź #592 dnia: Lipca 15, 2008, 22:57:58 »
Dzieki Boozer! :)

@Sundowner
A czemu źle podpisany? Chyba nie wszystkie Block 40 mają szerokie HUDy.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #593 dnia: Lipca 15, 2008, 22:59:08 »
"Not much info about the status of the project other than it is one of many possibilities for a follow up after Black Shark, Eagle Dynamics recently released this 'work in progress' screenshot of a 6DOF F-16C Falcon cockpit, from the looks of it, a Block 40 version."

To napisał TDW, który z tego co wiem żadnym oficjelem ED nie jest, Sun ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

poko24

• Gość
« Odpowiedź #594 dnia: Lipca 15, 2008, 23:22:30 »
Kusch miał gdzieś chyba zdjęcia kokpitów naszych F-16... Chciałbym je porównać do USAF b50/52, b40/42 i do tego zrobionego przez ED (i tak to wstępna wersja i jeszcze wiele może się zmienić).

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #595 dnia: Lipca 15, 2008, 23:26:24 »
To Szelma zaraz dostanie w kolano za wprowadzanie ludzi w błąd  :021:

Poko, szeroki HUD to nie jedyna różnica w B40 w stosunku do innych. Ten kokpit to Block 50/52.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #596 dnia: Lipca 15, 2008, 23:42:26 »
Właśnie przeczytałem co napisał mvsgas na ED (miałem tam nie wchodzić, wiem...): "P.S. Active USAF block 50/52 that is, I have no idea about other countries F-16". On chyba powinien wiedzieć co mówi - to mechanik z obsługi naziemnej od F-16 stacjonujący gdzieś w Korei Południowej (Kunsan, Osan?).

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #597 dnia: Lipca 15, 2008, 23:49:02 »
Pan MVS-Gas spędza tak dużo czasu na różnych forach, że nie jestem pewien czy ma czas na "mechanikowanie" czegokolwiek ;)
http://www.f4forums.com/forums/showthread.php?t=9970

poko24

• Gość
« Odpowiedź #598 dnia: Lipca 15, 2008, 23:52:21 »
ROFL może prawda! Ale chyba mu wierze. Obojętne kiedy jest poruszony temat F-16, zawsze "wypływa". A co znasz go z jakichś imprez F4?

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #599 dnia: Lipca 16, 2008, 05:10:22 »
Wybieram lewe bo i tak już mnie rwie na zmianę pogody... :020:
11:05 PM