Autor Wątek: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)  (Przeczytany 133429 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: DCS - Digital Combat Simulation (Ka-50 Black Shark)
« Odpowiedź #825 dnia: Października 24, 2008, 09:48:34 »
O czymś zapomniałem?

Aktywacja online wymagana zarówno w wersji download, jak i CD. W takiej postaci prawdopodobnie płytka w ogóle nie bedzie wymaga po instalacji, ale limit instalacji będzie także przy zakupie CD. (Tak jak z Bioshockiem, Mass Effect, Far Cry 2 itp).
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #826 dnia: Października 24, 2008, 09:56:26 »
To już IMHO w porządku nie jest. Zwłaszcza, jeśli mieć na uwadze problemy, jakie na ogół sprawiają symulatory. Skopanie gry i ponowna instalacja to nic niezwykłego, i sam już nie pamiętam ile razy robiłem tak z FC. No chyba, że limit reinstalacji będzie oscylował w granicach ~30, a w to mi się wierzyć nie chce.

« Odpowiedź #827 dnia: Października 24, 2008, 09:56:59 »
Aktywacja online wymagana zarówno w wersji download, jak i CD. W takiej postaci prawdopodobnie płytka w ogóle nie bedzie wymaga po instalacji, ale limit instalacji będzie także przy zakupie CD. (Tak jak z Bioshockiem, Mass Effect, Far Cry 2 itp).

A właśnie. Ale to już nie jest wprost napisane (jest tylko o aktywacji). Limit instalacyjny na DVD to już lekka przesada. Poważne ingerowanie w prawa legalnego właściciela oprogramowania... (brawa dla idiotów, którzy się do tego przyczynili) Nie ma opcji, że trzeba aktywować tylko raz, lub nie ma w w ogóle limitu na aktywacje dla DVD?

Natomiast nie chce mi się wierzyć, że wzmocnienie Starforce uniemożliwi uruchomienie nielegalnych kopii, chyba jeszcze nie było takiego tytułu w historii.

W końcu wszystko upada. Ale np. Straforce do Splinter Cell Chaos Theory trzymał się przez ponad rok. Ciekawe jak zmiana zabezpieczeń wpłynie na kolejne przesunięcie wydania zachodniego...

empeck

• Gość
« Odpowiedź #828 dnia: Października 24, 2008, 10:05:13 »
limit instalacji będzie także przy zakupie CD. (Tak jak z Bioshockiem, Mass Effect, Far Cry 2 itp).

Mam nadzieję, że nie. O ile starforce mi nie przeszkadza, to limit instalacji w wersji dvd już tak.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #829 dnia: Października 24, 2008, 10:11:34 »
Nie ma opcji, że trzeba aktywować tylko raz, lub nie ma w w ogóle limitu na aktywacje dla DVD?

Jest. Ilość dopuszczalnych aktywacji (przed kontaktem z call center czy coś) może być nawet modyfikowana w trakcie życia produktu. Tak było z Bioshockiem, gdzie najpierw były chyba 3, potem 5, w końcu w ogóle znieśli limity, (ale nie konieczność aktywacji). Ale chyba za bardzo zjeżdżamy z tematu. Póki co jak słusznie zauważyłeś nie wiadomo co wybierze ED, więc spokojnie bez paniki :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #830 dnia: Października 24, 2008, 19:16:02 »
Taka mała adnotacja. Jeśli ktoś ma problemy z kodowaniem znaków w instalatorach itp. To polecam taki program Microsyfu:

http://www.microsoft.com/globaldev/tools/apploc.mspx

Powinien zaradzić na znaki zapytania w instalatorze, bo został stworzony z tą myślą.

Może jeszcze pomóc Wam przełączenie opcji regionalnych w Windowsie na Rosja/rosyjski.
« Ostatnia zmiana: Października 24, 2008, 19:21:55 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #831 dnia: Października 26, 2008, 20:43:59 »
Prezentacja w Power Point ilustrująca uruchamianie śmigłowca (ramp start). 66 MB.

http://www.megaupload.com/pl/?d=5KV1VZQH

« Odpowiedź #832 dnia: Października 26, 2008, 21:30:08 »
Prezentacja w Power Point ilustrująca uruchamianie śmigłowca (ramp start). 66 MB.

http://www.megaupload.com/pl/?d=5KV1VZQH
Wolno sie ściąga przynajmniej dla mnie.

« Odpowiedź #833 dnia: Października 30, 2008, 11:48:16 »
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem gry Black Shark
Calosc produktu robi pozytywne wrazenie ,ale zauwazylem jeden  dosc powazny problem
Brak mozliwosci ustawienia przepustnicy w dżojstiku (saitek cyborg evo ) 
A bez przepustnicy latanie w realu mija  sie  z celem (pozostaje sterowanie  z klawiatury)
Moze ktos  sie spotkal  z tym problemem?

« Odpowiedź #834 dnia: Października 30, 2008, 12:10:35 »
Ja słyszałem o poważniejszych problemach.
Na przykład tych związanych z pedałami CH product  :008:

« Odpowiedź #835 dnia: Października 30, 2008, 12:54:35 »
A co to jest przepustnica?  :011:

« Odpowiedź #836 dnia: Października 30, 2008, 14:11:54 »
A co to jest przepustnica?  :011:

Collectiwe up
Collectiwe down

Pozostaje sterowanie tylko  z  klawiatury , nie można ustawic w dżojstiku , chociaż saitek posiada odpwiedni " bajer"

poko24

• Gość
« Odpowiedź #837 dnia: Października 30, 2008, 14:17:12 »
Musisz ustawic "collective" na joysticku, a nie "throttle" by dodawać ciąg. Przepustnica (throttle) to dwie żółte "wajchy" na tylnym lewym panelu, które powinny niemalże w każdej sytuacji być ustawione na "auto", czyli dwa skoki licząc od dolnej pozycji.

Mam Saiteka X52 i nie miałem problemu z ustawieniem osi. O_o

« Odpowiedź #838 dnia: Października 30, 2008, 14:30:58 »
Musisz ustawic "collective" na joysticku, a nie "throttle" by dodawać ciąg. Przepustnica (throttle) to dwie żółte "wajchy" na tylnym lewym panelu, które powinny niemalże w każdej sytuacji być ustawione na "auto", czyli dwa skoki licząc od dolnej pozycji.

Mam Saiteka X52 i nie miałem problemu z ustawieniem osi. O_o

To ja wiem :)
Ale u mnie nie  żadnej reakcji na probe przypisania przepustnicy pod odpowiednie klawisze
Macham wajcha i żadnej reakcji , może to wina  dzoja , akurat nie współpracuje z tym tytułem

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #839 dnia: Października 30, 2008, 14:35:08 »
Sympatycznie by było obroty silników (te 2 wspomniane żółte wajchy z lewej) przypisać pod pokrętło pod kciukiem na przepustnicy w x52, a całą tą lagę co jest po lewej stronie w śmigłowcu... pod przepustnicę hotasa.
Wydaje mi się że to byłoby najergonomiczniejsze rozwiązanie :020:
11:05 PM