Widzę, że wszyscy śmigają aż miło, więc pytanko: Czy tylko ja mam problem a tym [biiip] tj. FSX Acceleration?

1. Instalacja zrobiona od podstaw czyli nawet z tej okazji sformatowałem dysk C i wszystkie partycje poza "magazynową".
2. Po kolei FSX, potem SP1 i potem Acceleration.
3. Próba zainstalowania Activ Sky X - program się instaluje i działa, ale nie może znaleźć połączenia z FSX i twierdzi, że nie mam poprawnego Sim Connect SP1. OK może Acceleration coś tam "poprawił" i trzeba poczekać na kolejny zapowiadany nowy SP do ASX - OK poczekam.
4. Żadnego wzrostu klatek nie stwierdziłem.
5.
Co najgorsze - gra wiesza się regularnie podczas korzystania z funkcji na pasku w górnej krawędzi ekranu. Przy jednej z takich "zwiech" stwierdziłem, że coś zwanego "
Narzędzie diagnostyczne Microsoft DirectX" zażądało dostępu przez ścianę ogniową. Moje podejrzenie wiec, że to DirX - mam zainstalowany najnowszy:
DirX 9c nov2007Gdzieś trzeba na nim wymusić pracę z DirX 9? Jakiś wpis w konfigach czy co?
Sprzęt to (wiem, wiem - to złom, ale chyba nie aż taki):
procek - AMD Athlon 64 X2 4200+
płyta - ASUS A7V600-X
pamięć - 2 GB RAM
karta - GF 7600 GS (512MB)
system - Win XP Home OEM
Sterowniki NVidii - 163.75
DirX - 9c nov2007
Oczywiście zarówno FSX jak i Acceleriation to oryginały w wersji angielskiej z pilots.pl.
Macie jakieś pomysły, ktoś z czym takim miał problem. Bo ja jestem w tej chwili bliski odinstalowania wszystkiego i wywalenia Acceleration do śmietnika. Przed tym [biiip] dodatkiem FSX chodził mi całkiem dobrze jak na taki kiepski sprzęt. Walczę z tym od wczoraj i nic nie wymyśliłem poza na razie dwókrotnym
(dwukrotnym) formatowaniem kompa i trzykrotną instalacją kompletu FSX ... [biiip]...[biiip]...[biiip].
Za analfabetyzm !!! Strzelam sobie sam w lewe kolano!