Autor Wątek: FSX: Acceleration  (Przeczytany 30229 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: FSX: Acceleration
« Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 04, 2007, 20:23:54 »
Niee...no some, to ja się cieszę ,że w końcu pogę sobie polatać z wodą na maxie :banan...a Ty z jakimś cieniem od antenki wyskakujesz  :002:. A na poważnie to nawet nie zwróciłem uwagi na te cienie, musze sprawdzić.
Spokój cechuje Mistrza.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 04, 2007, 20:28:22 »
Jakby to były tylko antenki na Mustangu to palcem bym nie kiwnął. Ale ten problem występuje także na moim samolocie, a to już denerwuje.  :021:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 05, 2007, 09:53:14 »
Potwierdzam fakt, że samoloty eksportowane narzędziami z Acceleration mają przesunięte cienie takich detali jak antenki itp.

pozdrawiam
ROB

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 06, 2007, 08:24:49 »
U mnie cień antenki zmienia się w zależności z której strony padają promienie słoneczne. Jakiejś anomalii nie zauważyłem.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #94 dnia: Grudnia 06, 2007, 08:52:18 »
Może to bug tylko w DX9?

Tak na prawdę cały cień na samolocie jest przesunięty, antenki podałem jako przykład na którym efekt najwyraźniej widać. Ale powoduje to też że cały cień źle wygląda i strzępi się na zakrzywionych powierzchniach.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 06, 2007, 08:59:13 »
Też mam na DX9. Przyglądnę się jeszcze raz dzisiaj dokładnie. Może to wina sterowników?

« Odpowiedź #96 dnia: Grudnia 07, 2007, 16:03:45 »
Panowie pomozcie :005:
Zrobilem reinstall fsx do ktorego mam zainstalowane (sp1+sp2+vectoreurope+cloud9xclasseurope+asx+xgraph.+dodatkowe samoloty(platnie i nie platne) i scenaria wyglada nadal jak pustynia.Kiedys na poczatku bylo wszystko ladnie,pieknie a teraz wielka kicha.
Jestem baaaardzo zly na ta gre bo trace za kazdym razem jak ja instaluje 3h.
Nastepnego reinstalla ani mi sie sni robic. :121:

P.S. Przesuwanie scenerii w gore czy dol nic nie daje.
PLS HELP. :010:
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #97 dnia: Grudnia 07, 2007, 16:19:50 »
Sorry ze post pod postem ale czy mozecie dac po pare screen-ow- z takich lotnisk (okecie,maslow).Chcialbym porownac co i jak. :015:
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Grudnia 07, 2007, 16:40:58 »
Cloud9 pod Vistą nie działa, a jak go zainstalujesz to tylko obniża działanie FSX-a (wiem bo zainstalowałem raz i spadek fps był nie do zniesienia). Z praktyki wiem też, że jak się re instaluje sima to niewiele to daje bo i tak w rejestrze jakieś śmieci zostają. Proponuję reinstal systemu, instalacja sterowników do płyty, grafiki i dopiero FSX.  Najładniej chodzi gdy jest postawiony na nowym systemie.

Tu wymagania systemowe cloud9 Xclass Europa tylko dla XP SP2
http://www.fscloud9.com/php/products.php?lang=IT&id=166
« Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2007, 16:49:12 wysłana przez kapulet »

« Odpowiedź #99 dnia: Grudnia 07, 2007, 17:09:40 »
Nie wiem jak działa FSX, ale skoro któremuś koledze udało się go bez instalacji uruchomić pod drugim systemem (kopiując tylko niezbędne pliki konfiguracyjne), to wydaje się, że jest bardzo podobnie jak z FS 2004. Skoro tak, żadne śmiecie w rejestrze nie istnieją, bo gra ich nie tworzy. Szkoda czasu na reinstal systemu - to i tak nic nie da ! Prawdopodobnie w FSX masz coś pokręcone - szczególnie uważaj na dodatki podmieniające tekstury. Z doświadczenia wiem, że przyczyna zwykle jest błacha i nie tam, gdzie jej szukamy  :021:. Powodzenia Mirage9  :001:.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Grudnia 07, 2007, 17:30:00 »
Zrobisz jak uważasz. Piszę Ci jak jest bo re instalowałem go już parę razy. Mam go postawionego zarówno na XP jak i na Viście. Spędziłem dużo godzin na testowaniu FSX-a (zawodowo). Moje zdanie jest takie, że gra re-instalowana nie będzie działała nigdy tak jak na świeżym systemie.

Życzę wytrwałości w dążeniu do doskonałości.

« Odpowiedź #101 dnia: Grudnia 07, 2007, 20:56:47 »
Chlopaki a jak ze screenami.Poprosilbym lotnisko Maslow i Okecie.
Z gory dziekuje.

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #102 dnia: Grudnia 07, 2007, 21:00:20 »
...jak to wlaściwie jest z obsługą dwurdzeniowców? Ja sie przesiadłem z Athlona64 4000+ na Athlona64 X2 4800+ i jakos nie bardzo widzę wzrostu wydajności  :008:
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

« Odpowiedź #103 dnia: Grudnia 08, 2007, 07:20:25 »
...jak to wlaściwie jest z obsługą dwurdzeniowców? Ja sie przesiadłem z Athlona64 4000+ na Athlona64 X2 4800+ i jakos nie bardzo widzę wzrostu wydajności  :008:

A zrobiłeś wpis w FSX.cfg?

[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=n

gdzie za wartość "n" wpisujemy:

1  = 1 core  (0001)     
3  = 2 cores  (0011)
7  = 3 cores  (0111)
15 = 4 cores  (1111)

Spróbuj, u mnie po wpisaniu tego nastąpił lekki wzrost ilości FPS, ale nie wiem jaka jest różnica w stosunku to procesorów jednordzeniowych, bo gdy kupiłem FSX to miałem już dwurdzeniowy (Athlon 64 X2 4200+)

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #104 dnia: Grudnia 08, 2007, 08:51:57 »
...tak, zrobiłem ten wpis, jak rozumiem dla dwurdzeniowca powinien wyglądać tak:

[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=3

niestety nie zauważyłem żadnego przyrostu FPS, ponieważ poprzedni 4000+ miał 2,4GHz a w 4800+ mam 2,4GHz na jednym rdzeniu to wygląda to u mnie tak jakby obsługa 2 rdzeni była fikcją  :015:
...poza tym po zainstalowaniu XPacka Autogen zaczął mi generować takie kwiatki

miałem nadzieję, że zmiana sterowników nvidii na nowe coś zmieni, ale niestety nie  :015:
Czy u kogoś z Was też coś takiego występuje? Czy są jakieś rekomendowane sterowniki nvidii do FSX XPack?
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."