Tu jest duży temat o FIBER na Avsimie :
http://forum.avsim.net/topic/445641-fsx-fiber-accelerator/ .
Ciężko mi finalnie powiedzieć, czy go chcę i czy coś daje by wysupłać tę niemałą kwotę. Czy to efekt placebo, czy faktycznie jakoś to działa. Na 5 odpaleń, miałem przy okazji 1 zwiechę, a za drugim razem musiałem już lecieć. Więc zostały 3 x ileś tam minut, z czego jeden lot 60 min. Wydaje mi się, że ogólnie w płynności coś tam dawał, ale też odbywa się to kosztem jakości obrazu. Ewidentnie widać, że program buduje dynamicznie ustawienia, bo np. podczas lotu zaczęły dopiero wyostrzać się tekstury, znacznie później niż to mam przy stałym cfg. Podobnie z meshem. Zresztą na tym forum avsim ludzie nawet piszą, że pojawiły się im słynne na ziemi blurries textures. U mnie nie było z tym tragedii, sam mam ustawiony w FSX Fibera na 0,15 i jest dla mnie okej, ale tutaj chyba czasem program zrobi zjazd do 0,01 by coś tam uzyskać więcej, czego właśnie objawem może być późniejsze dobudowywanie się terenu. Chciałbym go dłużej potestować, bo nie mam właśnie opinii, potrzebowałbym jeszcze z 5 lotów by tak naprawdę stwierdzić, czy warto czy nie, a tu więcej już nie da rady....