A więc czy powinno być: "utiliser AWACS de Lock On",
czy też :"utiliser AWACS statique"? I jaką podać wartość wysokości?
Ustawiamy "utiliser AWACS de Lock On" - czyli mamy AWACS tylko wtedy gdy go zaprogramujemy jako maszynę AI w LO.

Po drugie jak skonfigurować tę zakładkę?:

Ja dałem najmniejsze zestawy OPL jako niewykrywalne.
Acha. I poproszę jeszcze o plik "dessin.dat" z granicami państw i linią brzegową, czy co tam ma być w nim narysowane.
Proszę ...
http://rapidshare.com/files/74845212/dessin.dat.htmlJa mam w zasadzie tylko granice państw i granice wód terytorialnych. Strefy opracuje
Mav w weekend
Co do samego latania to dzisiaj testujemy tylko serwer czy spróbujemy zrobić trochę porządku w powietrzu? Można by spróbować stworzyć grupę uderzeniową i zaatakować cele (np. lotnisko przeciwnika) w sposób zorganizowany pod kontrolą LoTATC. Do tego potrzebne by było:
1. Nieco oddalić od siebie lotniska - np. strona Red startuje z Maykop.
2. Przyjąć zasadę, że samoloty latają w parach, które tworzą większe formacje.
3. Wprowadzić kryptonimy dla poszczególnych par i maszyn np. kryptonim pary Alpha 1-1 (dowódca), Alpha 1-2 (strzydłowy) i tymi kryptonimami (przypisanymi do typów maszyn i miejsc stacjonowania maszyn) się posługiwać. Kryptonimem pary będzie w tym przypadku "Alpha 1"
- uzgodnić jaki typ samolotu w poszczególnej stronie ma jaki kryptonim tak aby mieć np.:
Alpha 1,2 ... - samoloty Su-27
Bravo 1,2 ... - samoloty MiG-29
Charlie 1,2 ... - Su-25
Delta 1,2 ... - Su-25T
Strona Red np. A-K, a strona Blue L-Z
- czyli wchodzimy na TS (swojej strony) - zgłaszamy na SD jaką maszynę bierzemy, a tam przydzielają nam callsign, który wpisujemy w LO, i którym się posługujemy.
Będzie bardziej "as real"