yyy dlaczego?
Uff, to musiałbyś po prostu prześledzić kilka wątków traktujących w ogóle o FC, zwłaszcza o lataniu online.
Bardziej doświadczeni w lataniu sieciowym gracze ( przeważnie na maszynach zza oceanu

) zauważyli po prostu, że R-77 jest rakietą nie z tej ziemi i że jest przed nią o wiele ciężej uciec niż przed .."niedomodelowaną" AIM 120.
Nie wiem zaś za bardzo jak wyjaśnić zakaz używania mniej zwrotnych, dymiących R 27 -EM i -ET. Chyba dlatego że zwyczajnie potrafią mieć solidny zasięg i w sytuacji przekreślenia wyżej opisanych "slammerów"(-120 i -77 ) mogłaby nastąpić pewna dysproporcja jeśli chodzi o jakość arsenału.
Pozostaje im wierzyć bo jeśli o mnie chodzi to nieomal każda nie dymiąca jak parowóz i nie lecąca na wprost mojego HUD-a rakieta kończy mój szcześliwy lot.
Widać tak będzie ..sprawiedliwiej dla obu stron. Ot zwyczajnie będziemy mieli loty w epoce sprzed "Pustynnej Burzy"- gdzieś circa about lata 80 te. Kto wie?- dlaczego nie miałoby być fajnie?
Co zas do obecnego stanu lotów- póki co sa to testy i za bardzo się nic nie dzieje jeśli chodzi o jakąś fabułę i scenariusz. Rozsądne dopracowanie wszystkich szczegółów co do rozmieszczenia AAA, EWR, koalicji i tak dalej wbrew pozorom nie jest sprawą łatwą. Szereg drobnych kwestii trzeba zwyczajnie przemyśleć , przetestować , wielokroć jeszcze przed wrzuceniem tego na serwer. Wiem że Mav nie próżnuje - kombinuje, próbuje, ustawia, sprawdza i testuje u siebie rózne konfiguracje wspomnianych wyżej elementów- wiem bo kontaktuje się ze mną. Pomysłów i koncepcji jest tyle ile pomysłodawców, więc proszę w imieniu Maverickdana o jeszcze trochę cierpliwości.
Wielka i nieoceniona fachowa pomoc Razora nie moze zostać tutaj przemilczana!. Uważam , że powinniśmy się skłaniać ku jego propozycjom rozwiązania co niektórych spraw jeśłi chodzi o rozplanowanie.
@RAzorblade- nie wiem czy już brniesz z jakimiś pracami ,ale wczoraj wieczorkiem przeszukałem folder z misjami i ujawniłem jedną misję , którą mi bodajże w ubiegłym roku podesłałeś jako bazę dla kampani która od tamtej pory leży w powijakach

. Po przejrzeniu na szybko sądze że możnaby ten "setup "wykorzystać w bieżącym projekcie. Oczywiście wymaga dopieszczenia pod konkretne nasze potrzeby. Być może ten projekt masz zamiar wykorzystac , bo wiele ciekawych rozwiązań poznałem patrząc na skriny , które umieściłeś w typ topiku. Jak trzeba i zapomniałeś już o tej mapce, to plik cały czas jest u mnie