Autor Wątek: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.  (Przeczytany 105164 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maverickdan

• Gość
Odp: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.
« Odpowiedź #135 dnia: Grudnia 10, 2007, 18:20:58 »
Witam.

Jak niektórzy wiedzą pracuję nad misją i staram się dograć najmniejsze szczegóły. Postaram się zrobić taką misję że BS wam nie będzie potrzebny. :121:

Teraz uchylę wam rąbka tajemnicy i podam jak będzie wyglądał skład samolotów w poszczególnych koalicjach.

RED                                        BLUE
           Rosja----MIG-29S                   Gruzja, Ukraina, USA, UK, ------MIG-29A
                        SU-27                                                                 SU-27
                        SU33                                                                   SU25T
                        SU-25T                                                                 F-15 
                                                                                                   A-10

Wszystkich proszę o cierpliwość i pozdrawiam.                   

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #136 dnia: Grudnia 10, 2007, 18:25:20 »
Mam jeszcze pytanie do znawców tematu. Z tego co się orientuję, to jeśli hostuję grę na tym samym kompie na którym latam, to po wystartowaniu misji nie jestem w stanie zmienić samolotu ani dokonać żadnych modyfikacji (np payloadu czy nawet skina) tak, żeby nie rozłączyć serwera i nie wywalić innych graczy. Mam rację? nie znalazłem na to sposobu (wielki minus dla ED że o tym nie pomyśleli, w ogóle serwer dedykowany byłby marzeniem).

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #137 dnia: Grudnia 10, 2007, 18:43:17 »
Mogę mieć 10-minutową obsuwę, proszę o cierpliwość. Max to 19:15

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #138 dnia: Grudnia 10, 2007, 18:49:57 »
Dzięki Mav :banan
11:05 PM

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #139 dnia: Grudnia 10, 2007, 19:08:58 »
Już stoi  :banan

Offline sanCH0

• *
  • DCS:BS, LO:FC2
« Odpowiedź #140 dnia: Grudnia 10, 2007, 20:49:48 »
Dzisiaj to chyba pusto na serwerze bo wszedłem na TS'a a tam nikogo niema  :008:
Polish Virtual Air Force - LO:FC 1st FIS Sanch0

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #141 dnia: Grudnia 10, 2007, 21:27:08 »
W tej chwili lata 8 osób, więc nie wiem na jaki serwer wszedłeś. Wszyscy siedzą w pokojach swoich drużyn, a nie na głównym kanale (przedpokój).

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #142 dnia: Grudnia 10, 2007, 22:22:52 »
Witam
Potwierdzam, trochę osób dzisiaj latało :-). Czy  lotnisko RED ma swoją obronę plot?. Po starcie z Adler  w bliskiej odległości stały 2 zestawy  i "siały" niemiłosiernie   :121: :012:
PROPOZYCJE:
1. Czy można ustawić tak żeby z chwilą postawienia serwera był "real czas" tzn. latamy o np. 17.00 i w grze także jest ta godzina ?
2. Proponowałbym także ustawić na serwerku już zimowe tekstury , byłoby "świątecznie"  :karpik

PS. a serwerek daje radę i lata się przyjemnie. ATC brak  :015:

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

jarol

• Gość
« Odpowiedź #143 dnia: Grudnia 10, 2007, 23:48:36 »
vowthyn dałeś się zgarnąć Su-25  :003:

Niech się przyzna, kto był tym szczęściarzem, który unikną moich działek i bąbek?
Widziałem miga z otwartą kabiną i wystraszonym pilotem na płycie lotniska;)

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #144 dnia: Grudnia 10, 2007, 23:57:48 »
vowthyn dałeś się zgarnąć Su-25  :003:

W pewnym momencie było Was 5 czerwonych na Szelmę i mnie, cieszyłem się jak mi się udało silniki uruchomić zanim coś mi zaparkowało w dyszy ;-P

Przez serwer przewinęło się dzisiaj w sumie kilkanaście osób, ale jednocześnie było maks 8. Jednym po prostu odpowiada latanie wcześniej, zaraz po 19, inni wchodzą po 21, wtedy, kiedy część tych pierwszych już znika. Trzeba się będzie z tym pogodzić bo wiadomo że każdy ma dzień jakoś inaczej rozplanowany i myślę że tragedii z tym nie ma żadnej. Spore zainteresowanie pozwala mieć nadzieję, że idea nie zdechnie w ciągu tygodnia z braku chętnych.

Najbardziej odczuwalny jest brak ATC/CRC. Niektórzy próbują swoich sił w parach, ale nadal jest to swobodny dogfight (dodatkowo sprzyja temu bezpośrednie sąsiedztwo Gudauty i Socchi Adler, ledwie wystartujesz a już wchodzisz do walki, niejednokrotnie zdarzało mi się dzisiaj mieć locka na przeciwniku zanim jeszcze oderwałem podwozie od pasa.)
Wiadomo, że ciężko będzie z etatowymi ATC, bo każdy chce sobie polatać, rzecz w tym, że dobrze, gdyby siedzieli tam ludzie którzy znają się na rzeczy i potrafią nie tylko obsługiwać program (to raczej trudne specjalnie nie jest), ale też mają jakieś pojęcie o dowodzeniu (żeby dysponować odpowiednio posiadanymi siłami i rozgrywać sytuację odpowiednio taktycznie), no i żeby potrafili utrzymać graczy w ryzach.

1. Czy można ustawić tak żeby z chwilą postawienia serwera był "real czas" tzn. latamy o np. 17.00 i w grze także jest ta godzina ?
2. Proponowałbym także ustawić na serwerku już zimowe tekstury , byłoby "świątecznie"  :karpik

1. W naszym przypadku to by oznaczało loty w nocy. Nie wiem czy nie rozmija sie to z ideą rozpoczęcia od lotów treningowych.
2. Tutaj nie widzę problemu, jutro uruchomię armatki śnieżne ;-)

Za doskonały uważam pomysł Razora, aby po zestrzeleniu gracz mógł ponownie wystartować dopiero wtedy, gdy wróci jego towarzysz z pary. W ten sposób ludzie będą mniej szarżować, bardziej szanować swoje wirtualne życie i maszyny i rozgrywka nabierze większego smaczku i emocji.

« Odpowiedź #145 dnia: Grudnia 11, 2007, 06:34:22 »
Czy  lotnisko RED ma swoją obronę plot?. Po starcie z Adler  w bliskiej odległości stały 2 zestawy  i "siały" niemiłosiernie

Zrobiłem mały podkład: stacje radarowe, stanowiska dowodzenia i stanowiska OPL (KRUG, BUK i HAWK) dla całej mapy w LO. Nie ustawiałem samolotów i mniejszych zestawów plot (są tylko "Szyłki" przy SD). Na razie nie mam czasu ruszyć szybciej z pracami (w robocie "urwanie łba", za nadgodziny podatnicy  :001: się mi chyba nie wypłacą - wiecie, rozumiecie tzw. "zerówka" budżetowa) - dlatego dłubię powoli (dziś wieczorem może zagospodaruję lotniska). Może macie jakieś uwagi?

http://rapidshare.com/files/75759970/RADARy_i_SAMy.mis.html

W Gruzji za mobilne (bo Gruzja nie ma w LO EWR) stanowisko EWR dla interwentów USA robi stacja od Patriota.  :002:

SaYid

• Gość
« Odpowiedź #146 dnia: Grudnia 11, 2007, 16:15:00 »

Uzbrojenie
Zakazane rakiety w tej kampanii to R-77, R27EM,R-27ET i AIM-120.

yyy dlaczego?

« Odpowiedź #147 dnia: Grudnia 11, 2007, 16:46:27 »
yyy dlaczego?

Uff, to musiałbyś po prostu prześledzić kilka wątków traktujących w ogóle o FC, zwłaszcza o lataniu online.

Bardziej doświadczeni w lataniu sieciowym gracze ( przeważnie na maszynach zza oceanu :118:) zauważyli po prostu, że  R-77 jest rakietą nie z tej ziemi  i że jest przed nią o wiele ciężej uciec niż przed .."niedomodelowaną" AIM 120.
Nie wiem zaś za bardzo jak wyjaśnić zakaz używania mniej zwrotnych, dymiących R 27 -EM i -ET. Chyba dlatego że zwyczajnie potrafią mieć solidny zasięg i w sytuacji przekreślenia wyżej opisanych "slammerów"(-120 i -77 ) mogłaby nastąpić pewna dysproporcja jeśli chodzi o jakość arsenału.

Pozostaje im wierzyć bo jeśli o mnie chodzi to nieomal każda nie dymiąca jak parowóz i nie lecąca na wprost mojego HUD-a rakieta kończy mój szcześliwy lot.

Widać tak będzie ..sprawiedliwiej dla obu stron. Ot zwyczajnie będziemy mieli loty w epoce sprzed "Pustynnej Burzy"- gdzieś circa about lata 80 te. Kto wie?- dlaczego nie miałoby być fajnie?

Co zas do obecnego stanu lotów- póki co sa to testy i za bardzo się nic nie dzieje jeśli chodzi o jakąś fabułę i scenariusz. Rozsądne dopracowanie wszystkich szczegółów co do rozmieszczenia AAA, EWR, koalicji i tak dalej wbrew pozorom nie jest sprawą łatwą. Szereg drobnych kwestii trzeba zwyczajnie przemyśleć , przetestować , wielokroć jeszcze przed wrzuceniem tego na serwer. Wiem że Mav nie próżnuje - kombinuje, próbuje, ustawia, sprawdza i testuje u siebie rózne konfiguracje wspomnianych wyżej elementów- wiem bo kontaktuje się ze mną. Pomysłów i koncepcji jest tyle ile pomysłodawców, więc proszę w imieniu Maverickdana o jeszcze trochę cierpliwości.
 Wielka i nieoceniona fachowa pomoc Razora nie moze zostać tutaj przemilczana!. Uważam , że powinniśmy się skłaniać ku jego propozycjom rozwiązania co niektórych spraw jeśłi chodzi o rozplanowanie. 
@RAzorblade- nie wiem czy już brniesz z jakimiś pracami ,ale wczoraj wieczorkiem przeszukałem folder z misjami i ujawniłem jedną misję , którą mi bodajże w ubiegłym roku podesłałeś jako bazę dla kampani która od tamtej pory leży w powijakach :002:. Po przejrzeniu na szybko sądze że możnaby ten "setup "wykorzystać w bieżącym projekcie. Oczywiście wymaga dopieszczenia pod konkretne nasze potrzeby. Być może ten projekt masz zamiar wykorzystac , bo wiele ciekawych rozwiązań poznałem patrząc na skriny , które umieściłeś w typ topiku. Jak trzeba i zapomniałeś już o tej mapce,  to plik cały czas jest u mnie  :020:
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #148 dnia: Grudnia 11, 2007, 18:55:23 »
Dzisiaj serwerek ruszy o 19:30 bo muszę dokończyć na jutro krowiasty referat z teorii demokracji Sartoriego :-/

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #149 dnia: Grudnia 11, 2007, 22:16:56 »
22;14 nie jestem w stanie wejść do gry . Wybieram koalicję następnie samolot daje "OK" i lipa . Nic się nie dzieje . U mnie chyba wsio OK ponieważ normalnie wchodzę na wszystkie serwery na HL-u. Vowthyn HILFEEEE!!!!!!!!! Na TS-ie nie ma nikogo ??
11:05 PM