Autor Wątek: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.  (Przeczytany 105336 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.
« Odpowiedź #405 dnia: Stycznia 16, 2008, 12:30:01 »

@Mav
Z całym szacunkiem, Przeczytaj pierwsze zdanie swojego posta i masz to "w którym miejscu" to raz, dwa wyjasniłem w poście wszystko dość jasno.

@Vow
Rownież szacunkiem też przeczytaj mój post uważnie :). Nie ma tam słowa o tym, że coś mówiliście na serwerze "waszym" o serwerze Qrdla. Ja tylko ustosunkowałem się do wypowiedzi Mava który kolejny raz wyciaga jakiegoś śmiecia z dawnych czasów (może nie bezpośrednio ale nie rozumiem intencji pisania "i nikt nie marudził") wtedy zachował się jak gówniarz i palił przysłowiowego głupa. A teraz Ty mnie pouczasz co by było gdybym wziął coś co jest niedozwolone na serwerze podczas wspólnej zabawy, tak jakbym o tym nie wiedział. Nie musisz być jego adwokatem, umiem się dostosować, wiem jak się zachować.

Nie mam zamiaru toczyć wojny, ale chciałbym jedynie zaznaczyć żeby wziął jakąś odpowiedzialność za swoje wypowiedzi albo lepiej dobierał myśli/słowa.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #406 dnia: Stycznia 16, 2008, 13:41:38 »
Po pierwsze primo - nie staram się być niczyim adwokatem, jeśli tak to wygląda, to wynika prawdopodobnie z faktu, że z suchego tekstu pisanego nie sposób jednoznacznie zinterpretować intencji autora. Napisałem posta, ponieważ nie spodobało mi się wyciąganie w tym wątku jakichś personalnych najwyraźniej zatargów, od tego jest IMHO priv (podkreślam IMHO), ale dalszą ocenę sytuacji w tej kwestii pozostawiam Tobie Mazaku, jako administratorowi. Nie chcę i nie zamierzam mieszać się pomiędzy Was, bo mi to do niczego niepotrzebne, nie zajmuję też niczyjej strony, a to co napisałem, napisałem tylko dlatego, że z jednego zdania napisanego przez Mavericka nie sposób IMHO wnioskować, że jest to personalny przytyk, dlatego dla rozjaśnienia sytuacji dodałem, że na serwerze była mowa na temat "marudzenia", natomiast bez żadnych jedno, czy nawet dwuznacznych uwag w kierunku konkretnych osób.

Po drugie primo - nie pouczam Cię, odpowiedziałem tylko na zadane w Twoim poście pytanie (być może retoryczne w zamierzeniu i nie skierowane do mnie - tutaj się trochę zapędziłem - przepraszam). Napisałem to co napisałem, bo chciałem z całej sytuacji zrobić jakiś użytek dla tematu wątku, w ten sposób potencjalni nowi userzy mają czarno na białym informację na temat tego, czym grozi użycie nieprzepisowego payloadu. W to, że umiesz się zachować i potrafisz się dostosować nie wątpię i nigdzie tego w wątpliwość nie podałem. Zarówno na forum, jak i w Locku masz nieporównanie większe doświadczenie ode mnie i głupotą z mojej strony byłoby takie zachowanie. Gdybyś kiedyś zmienił zdanie na temat wspólnych lotów, to zapraszam serdecznie - każdy pilot jest na wagę złota, i mielibyście okazję sprzedać sobie z Maverickiem po rakietce, zamiast angażować się w niepotrzebne spory ;-)

Z mojej strony EOT w tym temacie, będę wdzięczny za nieprzypisywanie mnie do którejkolwiek ze stron w tej dyskusji. Mam nadzieję że nikt z zainteresowanych nie poczuł się urażony. Pozdrawiam.

P.S. Jako, że odpuściłem sobie dzisiaj uczelnię - Loty odbędą się normalnie o 20:00
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2008, 14:33:56 wysłana przez Kos »

Poweer

• Gość
« Odpowiedź #407 dnia: Stycznia 16, 2008, 14:30:24 »
Witam,

ponieważ niespodziewanie znalazłem się w domu chciałbym dziś z Wami polatać. Zasady znam i śledzę na bieżąco. Z tego co wiem dzisiaj nie ma oficjalnej kampanii. Więc w jaki sposób się lata? Ćwiczenia formacji itp. czy starcia w powietrzu? Jeśli to drugie to podejrzewam, że szybko się mnie pozbędziecie i nie wiem czy będę w stanie opanować jakoś sytuacje. Bez względu na to jednak chciałbym spróbować. Mogę? :)

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #408 dnia: Stycznia 16, 2008, 14:39:50 »
Oczywiście, tak jak napisałem każdy pilot jest potrzebny. To, czy latamy "kampanię" zależy w zasadzie od tego ilu graczy jest na serwerze, niektórych misji nie sposób realizować we czwórkę. Różnicę robi w zasadzie głównie to, czy jest ATC czy go nie ma. Jeśli go nie ma, to nie znaczy, że nie obowiązują ogólne zasady (zakazane uzbrojenie i inne niedozwolone wyczyny), tylko po prostu piloci są bardziej samodzielni w kwestii wyboru zadań i kierunku lotu :-) Natomiast nie znaczy to, że z misji robi się czysty dogfight (przynajmniej nie zawsze :-P ) Dla szturmowców w ostatnich misjach zajęć nie brakuje (SEAD, CAS, do wyboru do koloru). Od inwencji i zgrania każdego teamu zależy wywalczenie dominującej pozycji.
Najważniejsze, to aby przed wejściem do misji połączyć się do TS, bo ze względu na charakter kampanii bez komunikacji głosowej pilot staje się nieprzewidywalnym outsiderem, nawet własny team nie może liczyć na jego pomoc, gdy będzie potrzebna, bo nikomu w ogniu walki nie chce się klepać na klawie.
Tak, że zapraszam wieczorkiem na TS, tam z całą pewnością w zależności od frekwencji i Twoich własnych preferencji zostanie Ci przydzielony samolot i zadanie, a potem dasz już sobie radę.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #409 dnia: Stycznia 16, 2008, 15:43:07 »
Przepraszam za OT, ale chyba będę musiał postawić niebawem serwerek, bo zapowiada się ciekawie. Na "qrdl arena" dacie sobie po razie i będzie wesoło i miło  :banan (niech ja się tylko opędzę, od przeróżnej maści studentów  :007:)

pozdrawiam,
wasz boski logos

ps. A żeby nie było tak totalnie OT, to proponuję dla was hasło dnia "Zapomniał wół jak cielęciem był", a na jutro "Wilk w owczej skórze".

@vowthyn, wszedłeś przyjacielu pomiędzy przysłowiową wódeczkę a kolę :karpik. Poza tym, całkiem możliwe, że Twoje podejście odnośnie "wojennych" zasad mogłoby ulec modyfikacji, a może ulegnie, jak któryś z graczy znajdzie przysłowiowy "myk", żeby Ci z lotniska zrobić przysłowiową jesień średniowiecza. Jaki "myk"? A no np taki, że weźmie 27, wzbije się z pełną graciarnią na ~10k i spuści z krzyża co mu bozia dała na Twoje lotnisko, nawet się do niego zbytnio nie zbliżając (przypomina to coś komuś ;-)?. A jeśli tak się zbierze 2,3x27, to albo zmienisz zasady wojenne, albo dojdziesz do wniosku, że Twoi koledzy z drużyny, którzy uwijają się w pocie czoła, żeby Cię chronić, to przysłowiowa wata cukrowa  :021:. Inna możliwość, to taka, że jesteś przysłowiowym niesamowicie spokojnym człowiekiem  :002:.  Wierz mi, że są tutaj tacy drapieżcy, z którymi latasz (na M, H i inne ilterki :021: ), dla których to przysłowiowe piko bello. Chciałbym jedynie zaznaczyć, że zasady tworzy się przed lataniem, a latanie przysłowiowo je weryfikuje.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #410 dnia: Stycznia 16, 2008, 16:20:57 »

@vowthyn, wszedłeś przyjacielu pomiędzy przysłowiową wódeczkę a kolę :karpik. Poza tym, całkiem możliwe, że Twoje podejście odnośnie "wojennych" zasad mogłoby ulec modyfikacji, a może ulegnie, jak któryś z graczy znajdzie przysłowiowy "myk", żeby Ci z lotniska zrobić przysłowiową jesień średniowiecza. Jaki "myk"? A no np taki, że weźmie 27, wzbije się z pełną graciarnią na ~10k i spuści z krzyża co mu bozia dała na Twoje lotnisko, nawet się do niego zbytnio nie zbliżając (przypomina to coś komuś ;-)?. A jeśli tak się zbierze 2,3x27, to albo zmienisz zasady wojenne, albo dojdziesz do wniosku, że Twoi koledzy z drużyny, którzy uwijają się w pocie czoła, żeby Cię chronić, to przysłowiowa wata cukrowa  :021:. Inna możliwość, to taka, że jesteś przysłowiowym niesamowicie spokojnym człowiekiem  :002:.  Wierz mi, że są tutaj tacy drapieżcy, z którymi latasz (na M, H i inne ilterki :021: ), dla których to przysłowiowe piko bello. Chciałbym jedynie zaznaczyć, że zasady tworzy się przed lataniem, a latanie przysłowiowo je weryfikuje.

Masz oczywiście rację w kwestii tego, że latanie weryfikuje zasady, i w tym wątku ciągle je modyfikujemy, jeśli zachodzi taka potrzeba. Odnoście atakowania lotnisk póki co nie zaszła :-) To jest wybór teamu, czy będzie zajmował się użyźnianiem gleby u przeciwnika, a jednocześnie pozostawi bez osłony własne bombowce, lub nie przejmie się kilometrową kolumną pancerną turlającą się do jego bazy  :118: :021:
Misja ma swoje cele, jeśli jest ATC to będzie pilnował ich wykonania, jeśli go nie ma, to gracze robią to sami, albo zajmują się czymś innym (efekt możesz obejrzeć na moich screenach - niewiele czerwonych czołgów się uchowało :-) ) Końcówka lotów była dramatyczna, bo zostaliśmy po stronie BLUE we dwójkę z Mav'em (on na F-15, ja na ropuchu rozpaczliwie próbując nim wystartować) przeciwko Specowi, Winko i Szelmie, ale zanim część graczy wyszła z serwera loty były bardziej wyrównane i z mojej strony oceniam je na bardzo udane. Zatem póki co nadmierna aktywność pilotów w zakresie niszczenia lotnisk i ich zawartości może zostać utemperowana, jeśli zajdzie potrzeba, raczej przez postawienie w ich rejonie większej ilości SAMów (co wymusi na nich zajęcie się misjami SEAD na odpowiednim do tego celu sprzęcie), niż przez tworzenie sztucznych IMHO zakazów vulczowania. (Sztucznych dla celów tego typu kampanii, nie mówię że na serwerach typowo dogfightowych są niepotrzebne).

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #411 dnia: Stycznia 16, 2008, 17:54:36 »
A nie ma piękniejszego widoku, niż kołujący nieprzyjacielski myśliwiec w centrum telewizorni Szkwału  :021:

Oj jest jest... lecący Vihr do myśliwca.... :021:

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #412 dnia: Stycznia 16, 2008, 18:05:02 »
Oj jest jest... lecący Vihr do myśliwca.... :021:

Fakt :-) Dzięki Twoim wskazówkom udało mi się wczoraj kilkukrotnie namierzyć Szelmę w A-10 na Szkwale, i jednego Tomcata AI, ale pomimo, że odpaliłem wicherki w zasięgu, to im skubany uciekł zwyczajnie po prostej. Zatem jest jeden sposób na uniknięcie rakiety Vikhr - zamknąć oczy i przepustnica na Full :-)

Poweer

• Gość
« Odpowiedź #413 dnia: Stycznia 16, 2008, 18:10:17 »
Jeszcze jedno pytanko - umieszczam w tym temacie, bo tyczy mojego dzisiejszego latania on-line.

Czy któryś z panów testował działanie LO z PL-MOD PAF 2006 [ten 200MB] z sesjami multi i misjami przygotowywanymi przez Mav'a?

Nie wiem jak się zachowa mój LO, a posiadam właśnie tego moda. Jego deinstalacja związana jest z reinstalką lock ona ponieważ nadpisuje on pliki - a backup'a nie mam.

Będę wdzięczny za informacje.

« Odpowiedź #414 dnia: Stycznia 16, 2008, 18:24:17 »
Wszystko będzie działało dobrze. Tylko skiny na migach będą polskie.
Zapraszamy na ciemną stronę mocy :)

Ja mam inny problem. Loczek nie wyświetla mi słupów domów i innych elementów 3D na ziemi. A reinstalacja mi się nie widzi...
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #415 dnia: Stycznia 16, 2008, 18:35:10 »
Spec sprawdź jakie masz rozmiary plików w folderze \bazar\terrain\scenes. Czy ten bug występuje tylko w lotach sieciowych czy masz go też w SP?

« Odpowiedź #416 dnia: Stycznia 16, 2008, 18:55:19 »
No właśnie teraz odpaliłem singla i też niema elementów 3D :/

Medium.scn ma 36,9MB
Low.scn            3.8MB
High.scn          76.3MB
ETL.FSC            114KB
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #417 dnia: Stycznia 16, 2008, 19:16:11 »
Ja mogę się spóźnić bo reinstaluję Locka ze względu na klatkozę. Jak dobrze mieć wydanie CD. Bezkarność modyfikacji :118:
11:05 PM

« Odpowiedź #418 dnia: Stycznia 16, 2008, 19:58:59 »
Poweer - jak będziesz tak szybko skakał po kanałach TS to dostaniesz kicka na 5 min  :001:

Poweer

• Gość
« Odpowiedź #419 dnia: Stycznia 16, 2008, 23:51:15 »
Zdążyłem zauważyć. Dzięki za walkę dzisiaj. Coś nie coś się nauczyłem. Przede wszystkim odnaleźć się w sytuacji, oraz lepiej używać EOS/Radaru. Przepraszam za wszystkie Friendly kill'e - wtedy jeszcze nie umiałem... Oraz nauczyłem się SU-33 i lądowania na lotniskowcu - dzięki Szelma :) .

Do następnego...