A ja mam taką prosbe do wszystkich tych, ktorzy tworza misje online i potem podsylaja je vowthynowi. Czy moglibyscie brac pod uwage ludzi, ktorym lock lubi sie czasami wysypac ? Podczas ostatniego latania gdzies tak w polowie wywalilo mnie z gry i juz nie mialo sensu leciec za wszystkimi i kazac im na siebie czekac. Mysle ze najprostszym rozwiazaniem byloby ustawienie startu samolotu juz w miejscu (albo obok) dzialan - czy to bombardowan, czy niedaleko przejazdu transportu przeznaczonego do odstrzalu. Zapobieglo by to wielu frustracjom, ktore nie powinny przeciez towarzyszyc tak swietnej zabawie, jaką jest latanie online.
Pozdrawiam
Widzisz, rzecz polega na tym, że taka forma lotów byłaby kompletnie sprzeczna z tym, co sobie zamierzyliśmy zaczynając całą tę zabawę, której już całkiem niedługo, bo za chyba dwa miesiące stuknie roczek

. Wczucie się w klimat i ograniczenie chaotycznej młocki (która nie przeczę, czasami też jest fajna, ale tylko czasami) wymaga określonego podejścia. Gracz po prostu bardziej szanuje maszynę, jeśli musi włożyć trochę wysiłku w to, co robi. Trzeba zatem podkołować ze stojanki, wystartować, dolecieć do celu w jednym kawałku, odnaleźć go, zniszczyć i nadal w jednym kawałku wrócić. Zresztą dość często latamy również (jak miałeś ostatnio okazję się przekonać) bez walki. Gdyby start misji następował w pobliżu celu a wszystkim, co trzeba by by zrobić po zaliczeniu kreta było kliknięcie "refly" to klimat lotów uległby znaczącej przemianie. Nie byłoby motywacji by szanować maszynę a to wpływa znacząco na podejmowane działania (atakowanie za wszelką cenę, kamikaze, robienie wielu rzeczy na skróty itp.).
Wiem, że problemy techniczne bywają problemem, ale bez przesady. Wszyscy przez nie przechodzili i można sobie z nimi poradzić, chociaż każdemu z nas niejedne loty przez nie przepadły, taki urok tej gry, ale jedynym symulatorem jaki poznałem, a który nie sprawił mi nigdy problemów technicznych jest Condor. Cała reszta to programy w wysokim stopniu zabugowane, kapryśne i upierdliwe w konfiguracji. Niektórzy z nas posiadają nawet specjalnie zainstalowane, czyste systemy operacyjne na których stoi tylko maksymalnie stabilna instalacja loczka do lotów online, a do pracy i innych gier jest inna partycja i inny system. To akurat skrajność, ale zawsze możliwa do zrobienia, gdyby problemy techniczne faktycznie były takie poważne. Musisz uzbroić się w cierpliwość i walczyć z bugami, innej rady nie ma, jeśli w grę wchodzą symulatory.