Przymierzam się do zakupu mosolotu do FSX. Jako, że w niedalekiej przyszłości czeka mnie wymiana kompa, opcja "dziś kup ten, za miesiąc najwyżej dokupisz inny" nie wchodzi w grę - dlatego bardzo chcę wybrać dobrze

. Póki co, wstępnie wybrałem te oto trzy:
Aerosoft Twin Otter
Aerosoft Cheyenne
Flight1 ATR-72-500
I mam co do nich kilka pytań

.
Po pierwsze, czy jest może ktoś, kto ma wszystkie trzy (lub chociaż dwa z nich) i mógłby porównać klatkowanie? Logika podpowiada, że Twotter, jako prostszy, będzie mniejszym obciążeniem dla komputera od Cheyenne, który z kolei będzie lżejszy od ATRka... ale może jest inaczej? Nie mam najnowszego kompa, więc jest to dla mnie dość istotne.
Po drugie, który samolot jest najbardziej dopracowany (tj. ma najmniej bugów)?
Nie pytam o to, który jest najlepszy, jako że są to bardzo różne samoloty i wiem, że nie ma sensu ich porównywać. Wszystkie mi się podobają, dlatego decydującym kryterium będzie dopracowanie i klatkożerność produktu

.
EDIT: Takie może trochę głupie pytanie dodatkowe. Czy w Cheyenne da się przypisać oś pod condition lever? Spotkałem się z informacją sugerującą, że mogą być z tym problemy.
Jeśli ponadto ktoś ma jakieś inne uwagi nt. wymienionych samolotów albo chciałby mi polecić inny, interesujący twin turboprop, to będę również bardzo wdzięczny

.