Dlatego Wacha napisałem że nie widzę większego sensu w dłubaniu uzbrojenia w FSX, bo nawet jak odpicujemy na maksa samolot i uzbrojenie to brak jest combat environment czy jak to tam się nazywa, strzelanie do AI które leci na wprost czy zrzucanie bomb na hangary własnego lotniska szybko się nudzi. Teoretycznie do FSX'a możesz nawet zrobić dynamiczną kampanię + wszystko co potrzeba do walki, tylko po co i kto za to zapłaci, już lepiej wyprodukować własny symulator. Zresztą nawet bez uzbrojenia tym szesnastkom w FSX wiele brakuje, Super Hornet jest o klasę albo dwie wyżej i dopiero o nim można powiedzieć że jako tako jest na poziomie Falcona jeśli chodzi o odwzororwanie systemów.
Nie wiem - zapytaj Wujka.
Zdrowy rozsądek podpowiada mi że większość pilotów nie zestrzeliła w swojej karierze żadnego wrogiego samolotu ani nie zbombardowała "żywego" celu. Oczywiście ostre strzelanie na poligonie czy odpalanie rakiet przeciwko celom pozoracyjnym to użycie ostrej amunicji, jednak całą resztę czyli niczemu nie służące (jak twierdzisz) latanie czy nawet manewry bojowe z kumplami można z powodzeniem praktykować w FS'ie, a takie kręcenie się na Polską w F-16 jest równie realne co spuszczanie pięciu migów w jednym locie gdzieś nad Koreą
W sumie kiedyś miałem podejście że jak podczas lotu niczego nie zestrzeliłem ani nie zbombardowałem to czas zmarnowany, ale jakoś mi przeszło, zauważyłem że samoloty składają się z czegoś więcej niż tylko pylonów na uzbrojenie. Co nie znaczy że nie lubię sobie sieknąć, ale od tego mam inne symulatory, niestety bez terenu Polski i ze znacznie bardziej ograniczonym wyborem maszyn.
A tak przy okazji - nie odnosicie wrażenia, że ostatnio ten wątek to trochę konkurs, "kto pierwszy poda link do nowego samolotu"? Nie dodajemy nic od siebie, żadnych opinii, opisów dodatku, screenów (przedstawiających szczegóły) i innych informacji sugerujących "czy warto"? itd. Zrobiliśmy z tego tematu bezsensowną linkownię
A czy to źle?

W przypadku dodatków darmowych koń jaki jest każdy widzi i można ściągnąć samemu a linkowane tutaj są już co ciekawsze produkty, a w przypadku maszyn płatnych można się nie doczekać na recenzję użytkowników, więc same informacje że "coś" wyszło też moim zdaniem są przydatne, Screeny można znaleźć na stronach producenta czy zaraz po premierze na SOH gdzie ludzie kupują praktycznie wszystko.
Oczywiście można wydzielić z tego coś czego próby były na początku czyli jakieś minirecenzje, ale raz że jak widzisz nikt za bardzo na to nie ma czasu, dwa że nie zrobisz tego zaraz po kupnie samolotu, trzeba trochę zapoznać się z dodatkiem.