Autor Wątek: Samoloty dla FSX  (Przeczytany 238474 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Maciuś

• Gość
Odp: Samoloty dla FSX
« Odpowiedź #375 dnia: Listopada 06, 2009, 00:57:50 »
Nie wiem gdzie o tym pisać ale chyba tu będzie najlepiej. Jakiś miesiac temu trafiłem na  autorstwa  modeli Tim Piglet Conrad a dokładnie na jego "GRUMMAN OV10A " i do chwili awarii Visty Miałem go. Teraz nie potrafię go namierzyć. A naprawdę jakość jak na Free naprawdę była świetna. Owszem znajduje niby ten model na stronach z darmowymi dodatkami ale... to nie jest to. One wszystkie są jakieś inne. Kokpity nie klikalne a tamten był full klikalny. Zaś same tekstury były jakością identyczne z komercyjnymi dodatkami. No i chodzi mi o to Czy ktoś z Was ma może namiar na  www tego twórcy.

« Odpowiedź #376 dnia: Listopada 06, 2009, 04:06:16 »
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #378 dnia: Listopada 07, 2009, 10:09:04 »
W tej chwili to Duke, JS41 z PMDG i powiedzmy Twotter z Aerosoftu.

Zgadzam się z ta opinią całkowicie. Duke po prostu wymiata śmiem twierdzić że graficznie powalił PMDG lecz niewątpliwą zaletą JS41 jest mnogość i złożoność procedur w kokpicie, do tego jeszcze wszystko klikalne. Tym samolotem trzeba nauczyć się latać i operować funkcjami i nie jest to łatwe, lecz trochę mogli lepiej dopracować kabinę z pasażerami. Chodzi o to że kręcąc widokiem paxa widać błędy np. widok przez poszycie zamiast okna.
Na razie trenuję i czytam manuale do tego samolotu a raczej próbuję je tłumaczyć.

SP1 się ukazał może ktoś coś napisać co wnosi nowego? Ja nie zauważyłem żadnych na razie ulepszeń poza jednym problemem jaki zaczął się pojawiać "problem z aktywacją....." po instalacji SP1.

Twottera nie testowałem gdyż go nie mam ale rozumiem jest na trzecim miejscu?

« Odpowiedź #379 dnia: Listopada 07, 2009, 10:22:59 »
P1 się ukazał może ktoś coś napisać co wnosi nowego?
http://forums1.avsim.net/index.php?s=846f086ffc420531f134a373d9d41642&showtopic=263826

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #380 dnia: Listopada 07, 2009, 10:27:45 »
Poza deszczem widocznym na szybach w VC i jednym nowym modelem zewnętrznym są to głównie poprawki błędów.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #381 dnia: Listopada 07, 2009, 10:54:01 »
Twottera nie testowałem gdyż go nie mam ale rozumiem jest na trzecim miejscu?
Tak, jeżeli ktoś nie lata z malutkich lotnisk to za bardzo nie widzę potrzeby kupowania tej maszyny. A jak kupować to od razu z pakietem misji, bo sama maszyna raczej niewiele wnosi do tematu.

k1oor

• Gość
« Odpowiedź #382 dnia: Listopada 08, 2009, 12:18:13 »
Gdzie można znaleźć Mirage'a 2000C do FSX'a? W miarę możliwości darmowego.

« Odpowiedź #383 dnia: Listopada 08, 2009, 12:19:48 »
Czwarty od góry: http://www.mirage4fs.com/mirage2k.html Wprawdzie to 2000-5, ale chyba lepszego do FSX po prostu nie ma.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #384 dnia: Listopada 08, 2009, 16:23:02 »
Dobra poddałem się. Poległem na uruchomieniu PMDG JS4100.
Staram się robić to co piszą w tutorialu i jakoś nie wychodzi. Prawdopodobnie przyczyna leży w słabym angliku i czegoś nie zakumałem. Korzystam z translatora ale to bardzo głupie narzędzie. Jest też na youtube tutorial ale też coś nie tak robię. Znaczy się pomijam programowanie FSM bo to nie działa u mnie.
Oznacza to że jest to bardzo dobry samolot, po prostu genialny ale brakuje mi jak zwykle instrukcji po polsku.POLECAM

Może ktoś ma jakiś poradnik PL

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #385 dnia: Listopada 08, 2009, 20:04:24 »
Obawiam się że taki nie powstał.

Samo włączenie samolotu (bez programowania FMC, czy sprawdzenia systemów) jest raczej proste:
-podłączasz GPU (klikając na panelu pod Shift+2)
-włączasz baterie
-włączasz GPU (środkowy przełącznik pomiędzy bateriami)
-włączasz obie pompy paliwowe (górny panel na lewo od przycisków rozruchu, powinny zgasnąć kontrolki ostrzegawcze)
-przepustnice i condition lever na zero
-pokrętło start master na lewy silnik
-wcisnąć kwadratowy przycisk Start Left i poczekać aż silnik odpali
-powyższe dwa punkty powtórzyć dla prawego silnika
-pompy paliwowe można już wyłączyć
-włączyć generatory (obok baterii), wyłączyć gpu
-włączyć awionikę (dwa przełączniki z żółtą klapką)
-uzbroić spoilery
-włączyć ABS
-włączyć klimę
-ustawić wysokość lotniska docelowego
-usunąć blokady śmigieł. Trzeba cofnąć przepustnice na zakres beta (rewers) aż usłyszymy komunikat "start locks removed".
-klapy 9 stopni i wio

Jeśli to nie działa to znaczy że masz problem z instalacją albo z FSX. Albo jedno i drugie.

Jest pewien bug w FSX którego PMDG nie chciało się obejść ani rozwiązać jakoś sensownie, więc żeby uzyskać stan samolotu "cold & dark" musisz załadować lot a potem załadować jeszcze raz używając menu na górnej belce (flight->load)

k1oor

• Gość
« Odpowiedź #386 dnia: Listopada 08, 2009, 20:23:31 »
Czwarty od góry: http://www.mirage4fs.com/mirage2k.html Wprawdzie to 2000-5, ale chyba lepszego do FSX po prostu nie ma.

Samolot wygląda bardzo ładnie. Żeby tylko jeszcze miał instrukcję w ludzkim języku... no ale to Mirage w końcu.
Bardziej martwi mnie że po rozpakowaniu archiwum dostałem tak ciekawą listę katalogów:

dossier_Effects_FSX
dossier_gauge_FSX
dossier_Sound_fsx
model.Full_4_Mica
panel.multiplayer
panel.solo
sound
texture
version_SP

Jak rozumiem należy te katalogi "dossier" skopiować do odpowiednich "effects" "gauges" i "sound" w głównym FSX'a.

« Odpowiedź #387 dnia: Listopada 09, 2009, 21:08:44 »
Wyszedł A320 od air simmera w wersji basic.
Na dzień dzisiejszy nie da się go updaytować, więc na oficjalnym forum zrobiła się ogromna awantura ;/

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #388 dnia: Listopada 09, 2009, 21:26:42 »
To NIE JEST samolot do FSX i prawie na pewno w FSX nie zadziała.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #389 dnia: Listopada 10, 2009, 13:20:27 »
Feelthere wydał Embraera ERJ 135/145 v2. Natywny i realistycznie odwzorowany samolocik który lata także w barwach LOT:

(Adres jest "trochę" mylący)
http://www.feelthere.com/2005/erj.html