Autor Wątek: Głowica atomowa+trochę pytań  (Przeczytany 2373 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

peter5on

• Gość
Głowica atomowa+trochę pytań
« dnia: Grudnia 27, 2007, 14:32:19 »
Witam jestem nowy na forum jak i początkujący w AF od kilku dni sobie latam i jestem zachwycony po tylu latach grania w iła oraz inne symulatory. Przejrzałem całe forum ale nie znalazłem pełnych informacji na temat modów do falcona.

Czy jest w jakimś modzie lub dodatku całkowicie klikalny kokpit taki że sobie wcisnę absolutnie każdy przycisk i zadziała? Bo w AF czegoś takiego nie uświadczyłem są przyciski ale niewiele z nich mogę wcisnąć. Czy to był taki wielki problem żeby zrobić całkowitą interakcje? :006:

Na dodatek nurtuje mnie pytanie czy jest jakiś mod dający głowice nuklearną  :002: wiem że f16 nie jest przystosowane do takiego ładunku ale czasami aż mam ochotę zrzucić taką głowice na lotnisko wroga albo jakieś miasto ( w f22 lighting 3 można było zrzucić głowice)   :003:

Aha i czy ktoś tutaj gra wogóle w AF bo widzę same jakieś open falcony i vipery czy one napradę tak wiele wnoszą że warto się w to wszystko zagłębiać?

Czytałem że coś tam viper ma wysoką wydajność że open falcon ma smaczki bo może ja sobie gram w  AF a nic nie wiem o cudownych modach dzięki gra się o wiele przyjemniej. 

Niech ktoś napisze cokolwiek  :001: pozdrawiam wszystkich lotników.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
Odp: Głowica atomowa+trochę pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 27, 2007, 14:40:37 »
Czy jest w jakimś modzie lub dodatku całkowicie klikalny kokpit taki że sobie wcisnę absolutnie każdy przycisk i zadziała?
Open Falcon, Red Viper.

Na dodatek nurtuje mnie pytanie czy jest jakiś mod dający głowice nuklearną  :002: wiem że f16 nie jest przystosowane do takiego ładunku ale czasami aż mam ochotę zrzucić taką głowice na lotnisko wroga albo jakieś miasto ( w f22 lighting 3 można było zrzucić głowice)   :003:
Nie potrzeba żadnego moda. Na liście uzbrojenia znajduje się B61 (niestety nie można ustawić siły rażenia).

Aha i czy ktoś tutaj gra wogóle w AF bo widzę same jakieś open falcony i vipery czy one napradę tak wiele wnoszą że warto się w to wszystko zagłębiać?
Generalnie panuje zasada - AF do nauki, OF do hardcore'owego latania, RV do lotów na singla. 13 WELT lata na OF, nie wiem jak inni.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 27, 2007, 15:15:43 »
Czy jest w jakimś modzie lub dodatku całkowicie klikalny kokpit taki że sobie wcisnę absolutnie każdy przycisk i zadziała? Bo w AF czegoś takiego nie uświadczyłem są przyciski ale niewiele z nich mogę wcisnąć. Czy to był taki wielki problem żeby zrobić całkowitą interakcje? :006:

AF ma bardzo przyzwoity kokpit i większość przycisków jest klikalna (choć część z nich nieaktywna). Skoro jak piszesz jesteś początkujący to pewnie jeszcze nie odkryłeś do czego one służą lub w jakich okolicznościach należy ich używać. Absolutnie wszystkich działających przycisków nie ma żadna wersja Falcona, każda ma dużo + coś extra swojego, np RV ma system IFF, OF ma Sniper Poda, ale żadna w 100% nie oddaje awioniki prawdziwego Vipera.

Czy to był taki wielki problem żeby zrobić całkowitą interakcje? :006:
Falcon powstawał przez długie lata w bólach i spazmach, w dużej mierze dzięki ludziom, którzy robili to z zamiłowania a nie dla kasy, awionika, którą dziś mamy to nadal niedościgniony wzór w dziedzinie bojowych symulatorów lotniczych. Chyba nie ma na co narzekać.

Odnośnie modów: wiele razy było na forum opisywane, że Falcon to nie jeden sim + wiele modów, ale wiele różnych wydań tego samego sima + mody które nawzajem się wykluczają. Poszukasz trochę to na pewno do tego dojdziesz.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 27, 2007, 15:22:59 »
Absolutnie wszystkich działających przycisków nie ma żadna wersja Falcona
Uh, faktycznie. Akurat myślałem o kokpicie 3d :)
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."