Karty graficzne dokupowałem po kolejnych udanych testach z LCD oraz programem MFD Extractor
vito,
mi chodzi nie o samo uruchomienie, tylko ogranie. U mnie na jednym kompie 4 monitory dawały radę, tak mi się wydawało. W misjach było ok, ale kampania to już co innego. Każdy dodatkowy ekran z MDFX dawał po FPS. Sam Extractor jest "klatkożerny". Oczywiście Twoje konfiguracja PC jest dużo lepsza, jednak jestem ciekaw jak 6 szt. zadziała na jednym komputerze.
Jest jeszcze inna kwestia, podłączenie wszystkich urządzeń kokpitu do komputera. Może być problem z prowadzeniem kabli. Jeśli postawisz komp np. z prawej strony kokpitu to może okazać się, że do lewej strony kabel będzie za krótki.
Ja zrobię to na dwóch PC, główny będzie obsługiwać Falcona i tylko niezbędne programy, na kolejny wylądują praktycznie wszystkie urządzeni USB, oraz 4 monitory. Chwała codekingowi za DK, bez tego programu nie byłoby możliwości budowy w takiej konfiguracji.
Żeby nie oplątać kokpit wiązkami przewodów, komputer pomocniczy znalazł miejsce tutaj:

Pod prawym AUX mieści się to co jest potrzebne do działania tego PC- gł. płyta, dysk i zasilacz. Tam też będzie router i większość zasilaczy monitorów i innych. Wszystko po to, żeby kokpit nie wyglądał jakby wpadł w pajęczynę

, staram się schować co tylko możliwe.
Fotel super!! Można zrobić taki mini kokpit dla małych pilotów