Autor Wątek: Tom Clancy's H.A.W.X.  (Przeczytany 7902 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Odp: Tom Clancy's H.A.W.X.
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 21, 2009, 02:44:16 »
Polatać i "poniszczyć, pozabijać, pomieść, pokarabinować, potorpedować, posiać zamęt,poorać wrogów" :)

Wiem, że to będzie czysty arcade, w Ace Combat też raczej dla wrażenia lotu się nie gra ;)
Czysty arcade też bywa potrzebny i wcale nie niestety, że HAWX nim właśnie będzie, chociaż może tylko ja tak myśle, bo się wychowałem na grach typu DogFight i Knights of the Sky  :021:

Nie żebym tu jakieś złe proroctwa chciał głosić, ale rynek gier komputerowych jest teraz nastawiony na zysk i masowego odbiorcę, więc na dobre simy nie ma co liczyć za bardzo (poza upartym Micro$$ofet), podobnie w ogóle się ma sprawa z dobrymi gierkami z samolotem w roli głównej w ogóle, nie mówiąc już o takich, które w tej materii nie dotyczą II w. ś. Czasem mi właśnie takiego lotniczego arcade brakuje, więc HAWX mnie jara :)

Jedyne co mnie martwi kwestia debilizmu tych wszystkich strzelanek, gdzie od gracza nie wymaga się manewrowania, a przeciwnicy się setkami pod lufy pchają. Ace Combat jednak wymagał jakiegoś tam poziomu "latania", chociaż ideałem dla mnie wciąż jest Crimson Skies, fajnie jakby HAWX szło właśnie w tym kierunku.

Jeśli idzie o simy, to póki co poczciwy Iłek mi wystarcza (w kwestii tej epoki chyba nic lepszego i obszerniejszego już nie wymyślą). Chociaż przydałoby się coś bardziej nowoczesnego, bo Lock-On jakoś mnie odrzuca bugami, brakiem sensownych tutoriali (choćby takich jakie były w F/A-18 Korea) i menusami odziedziczonymi po Flankerze 2.0.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 06, 2009, 13:57:00 »
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

ZIP_PL

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 15, 2009, 18:22:03 »
Znalazłem to dzisiaj (chociaż wcześniej obiło mi się o uszy, ale nazwa brzmi jak coś w stylu Tony'ego Hawk'a, dlatego się tym nie interesowałem :118:) gdy szukałem informacji o Silent Hunter 5.

Teraz patrzę... to jest jak ten fim... Stealth.
Na trailerach tylko harrier nie lata ciągle na dopalaczu :118:
A ten model lotu to chyba na prawdę z Tony'ego Hawk'a wzięli  :karpik

Czy dożyjemy czasów gdy taka grafika połączy się z realizmem... dajmy na to DCS?

A i jeszcze jedno... Czy pilot tego F-35 na początku pierwszego trailera rozwalił Abramsa za pomocą AIM-9? :karpik
« Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2009, 18:28:21 wysłana przez ZIP_PL »

« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 15, 2009, 20:37:25 »
Gra ta dedykoana jest przewaznie na console wiec sie nie ma co spodziewac ze bedzie jak DCS.
Ten tytul jest jak ACE COMBAT.Soja droga jesli masz konsole to polecam bo lepszego symulatora "namiastki" nie dostaniesz :121:
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 17, 2009, 01:16:16 »
To, że ten tytuł jest jak ACE COMBAT, to było wiadomo od samego początku i dobrze, bo na PC czegoś takiego nie ma.

Czasów kiedy realizm połączy się z grafiką nie doczekamy się nigdy, bo jak ktoś robi dobry symulator to jest kiepska gra. Wola robić milion kilometrów realistycznych map w płaskiej zieleni, których i tak nikt nie oblata, zamiast 100km ładnego terenu. To samo można powiedzieć o kampaniach single player, gdzie w XXI wieku briefingi trzeba czytać, a misje są typu poleć zniszcz, wróć, za to skrzydłowi/wierza i ogólnie wszyscy dokoła wykazują tyle charakteru co cegły na budowie.

HAWX chyba nie pretenduje nawet do miana namiastki symulatora, ale zapowaida się jako fajna gra.

PS Jak ten koleś rozwalił Abramsa AIM-9, to cienki był, w Ace Combat takie sprawy się zaąłtwiało działkiem  :020:

ZIP_PL

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 19, 2009, 22:24:34 »
W moim poprzednim poście napisałem ironicznie, że tylko harrier nie lata na dopalaczu...

a jednak... zrobili to...
http://gry.onet.pl/_i/galerie/t/tomclancy_hawx/17d.jpg

Rozumiem, że jeśli wyłączę dopałkę to spadnę jak cegła?

« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 20, 2009, 00:20:31 »
He he a mówią że Wings over to lajtowa seria, to jak nazwać to  :002: Grafa może i będzie niezła ale co z tego? Bez choćby odrobinki realizmu ta gierka przejdzie bez echa, nie wiem po kiego grzyba i dla kogo to jest adresowane :008: Fani symulatorów to oleją, reszta pogra godzinkę i odstawi na półkę jako kolejną zaliczoną strzelankę...
Nie znam się na konsolach ale jedynie Over-G przykuł moją uwagę, grał ktoś?     

« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 20, 2009, 11:12:54 »
Tylko ze ta "reszta" jest w zdecydowanej wiekszosci. Nawet jesli pograja tylko godzinke to jakie to ma znaczenie dla wydawcy? Wazne ze zaplacili. Za rok wyjdzie druga czesc i biznes sie kreci. My mamy swoje FS'y, Falcony, Lock Ony, Ily wiec po co sobie d..pe zawracac jakimis strzelankami. Zreszta wiekszosc z nas zaczynala od tego typu gier: Wings, Knights of the Sky, F-22...

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 02, 2009, 18:33:41 »
Pojawiło się demo tej strzelanki :118:
http://www.bigdownload.com/games/tom-clancys-hawx/pc/tom-clancys-hawx-demo/
1.24GB ściągam, będzie z czego się śmiać...
11:05 PM

« Odpowiedź #39 dnia: Marca 02, 2009, 22:45:16 »
Pojawiło się demo tej strzelanki :118:
http://www.bigdownload.com/games/tom-clancys-hawx/pc/tom-clancys-hawx-demo/
1.24GB ściągam, będzie z czego się śmiać...
Zainstalowałem, pograłem, wykasowałem, nawet nie warto sobie zawracać głowy. Najzwyklejsza w świecie strzelanka. O co tyle szumu?   

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: Marca 02, 2009, 22:51:54 »
Najfajniejsze jest podwieszenie pod F-16 210 rakiet, w tym 50 mogących śledzić jednocześnie 4 cele  :021:
Nie chciało mi się wgłębiać w temat :)

1.24 Gb zmarnowanego transferu.

Pozdrawiam

Ruhisu

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Marca 03, 2009, 17:51:47 »
Nie spodobało mi się. To już nie jest Tom Clancy's bo tam przynajmniej się realizm mieszał a arcade a tu już jest zupełne arcade. Całkowicie mnie rozbawiło latanie AV8B

« Odpowiedź #42 dnia: Marca 18, 2009, 15:35:17 »
Kupilem zainstalowalem i nie dziala.Ja nie wiem czy to obslugi :bananje 64bit czy nie.Ekran sie zamraza i wyskakuje komunikat ze hawx.exe przestal dzialac.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #43 dnia: Marca 18, 2009, 16:16:47 »
ok naprawione trzeba wgrac patcha  :karpik dzien po premierze  :020:

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #44 dnia: Marca 20, 2009, 17:53:21 »
Ja myślę, że autor recenzji to mógłby nawet modem tu zostać :D

http://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=5401

"Wirtualni symulotnicy są dzisiaj trochę jak dinozaury. Żywego nikt na własne oczy nie widział, tylko od czasu do czasu ktoś gdzieś odkryje jakąś skamielinę, której następnie nada nazwę typu Falconus Quatrus, Ilus Sturmozaur czy Hornatus Rex. Producenci gier zupełnie zapomnieli o tym wymarłym gatunku. W zamian od czasu do czasu serwują gry o samolotach, w których zgodnie z teorią Darwina (człowiek pochodzi od małpy – a więc to właśnie po tym ssaku naczelnym przejął najwięcej cech) rozgrywka sprowadza się do wytłuczenia przy pomocy nieskończonej ilości rakiet stu tysięcy nadlatujących ze wszystkich stron MiG-ów."

:D :D
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg