Autor Wątek: Shockwave / A2A  (Przeczytany 117761 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Shockwave / A2A
« Odpowiedź #120 dnia: Marca 12, 2010, 09:07:17 »
Będzie to tylko dodatek Accu, bo paru klientom naobiecywało się kiedyś że będzie działać z tym co jest obecnie. Tylko jak zwykle ekipa developerska trochę za bardzo się rozpędziła i wyszło za dobrze.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #121 dnia: Marca 12, 2010, 09:32:41 »
Tzn co pozostanie z podstawki po zainstalowaniu accu? Ikonka w wyborze maszyny ?  :020:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #122 dnia: Marca 12, 2010, 09:36:15 »
Kształt z grubsza się zgadza.

Ikonki są nowe.

« Odpowiedź #123 dnia: Marca 12, 2010, 12:53:01 »
Prawdę powiedziawszy nie da się podpiąć Accusim pod istniejący samolot zbudowany wg SDK i oparty o domyślne parametry FSa. Są one zbyt ogólne i "kompromisowe", co jest zaletą gdy chcemy obsłużyć dużą ilość różnych samolotów, ale jest wadą gdy zawężamy studia do jednego samolotu. Wtedy wszystko trzeba wymienić, dobrym przykładem jest na przykład zwykła temperatura otoczenia, niby odległa od samolotów, a trzeba było ją napisać od nowa aby uwzględniała różnicę pomiędzy upalnym popołudniem na betonie czy na trawce, aby zabawa była bardziej realna. Tu też leży przyczyna problemów z SHARED COCKPIT: obok domyślnych parametrów FSa które lecą po sieci i które są dobrze obsługiwane przez transfer (a które niestety w 80% nie biorą udziału w Accusim), lecą jakby zdaje się gorzej nadawane - transferowane - odbierane - obrabiane niestandardowe dane dotyczące niestandardowych systemów. Albo po prostu wszystkich danych jest za dużo.

Tak więc każda wskazówka zegara (nawet jak widać OAT) musi w wersji Accusim być podpięta pod nowy niestandardowy parameter, a jak się wymieni wskazówkę to czemu by nie cały zegar, bo wskazówka jakaś taka za nowa, albo i całą deskę bo zegary jakieś takie za nowe. Jak się zacznie tak dziobać to się potem okaże, że prawie wszystko wymieniono bo nowe rzeczy odstają od tła. Oczywiście jest to komercyjne przedsięwzięcie a więc wszystko to odbywa się w kajdanach czasu i funduszy.

pozdrawiam
ROB

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #124 dnia: Marca 12, 2010, 18:45:06 »
No i należy dodać, że z nowości to drabinki w miejscu pewnie właczenia hamulca postojowego i zablokowaniu kół ;) .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #125 dnia: Marca 12, 2010, 19:59:58 »
Prawdę powiedziawszy nie da się podpiąć Accusim pod istniejący samolot zbudowany wg SDK i oparty o domyślne parametry FSa.
Z tego co pamiętam, to miała powstać wersja Accu-sim jako samodzielne narzędzie do wykorzystania z maszynami nie będącymi stworzonymi przez A2A (coś jak Xwinch, Heli Force, lub HTR). Czy to oznacza, że prace nad tym zostały zarzucone? Nie żeby mnie to jakoś specjalnie obchodziło... i tak nie ma nic równego maszynom A2A  :118:

« Odpowiedź #126 dnia: Marca 12, 2010, 23:40:45 »
Pomysł o uniwersalnym Accusimie jest ciągle aktualny ale to nigdy nie będzie to samo co samolot dedykowany pod Accusim. Różnica tkwi w szczegółach. Istniejącego samolotu nie da się zmienić a więc trzeba zmienić Accusim poprzez "pominięcie" lub "uniwersalizację". Dla przykładu nie da się dodać drgającego silnika. Efektem będzie jakiś pół-Accusim ale to ciągle będzie fajna sprawa.

pozdrawiam
ROB

« Odpowiedź #127 dnia: Marca 28, 2010, 22:46:54 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #128 dnia: Marca 29, 2010, 09:10:20 »
Miejmy zatem nadzieję, że premiera już niebawem  :banan

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: Marca 31, 2010, 21:54:52 »
Nienawidzę Was! :|

Jakbym wiedział przed złożeniem preordera na F-18E, że Accusim do B-17 wyjdzie wcześniej niż Super Hornet, to bym go nie zamawiał :| A teraz nie mam kasy, bo inne wydatki się znalazły (jak zwykle) i nie ma szans na Fortecę w najbliższej przyszłości :(

Obejrzałem wszystkie filmy na YouTube. Wspaniała maszyna! (sigh) Gratuluję wydania i życzę ekipie A2A mnóstwa zarobionych zielonych :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #130 dnia: Marca 31, 2010, 22:09:24 »
Obejrzałem wszystkie filmy na YouTube...

Empecku ??? Jakie wszystkie? Jest jesten z Accu (nowy) oraz jeden z reala ze zbierania danych (stary). Mówisz o jakiś innych jeszcze?

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #131 dnia: Marca 31, 2010, 22:14:53 »
Jest jeszcze pięć tutoriali wideo dla zbyt zabieganych żeby czytać instrukcję, pokazujących co ciekawsze ficzery. Część pierwsza, reszta w related:
http://www.youtube.com/watch?v=JCLMgLB9Qlo

A jakby ktoś szukał tapety, to może: http://s211.photobucket.com/albums/bb284/some1_PL/b17/
« Ostatnia zmiana: Marca 31, 2010, 22:21:27 wysłana przez some1 »

empeck

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: Marca 31, 2010, 22:16:10 »
Właśnie o to mi chodziło.

Mam nadzieję, że teraz się zabierzecie za Kucyka, jako, że mnie on w ogóle nie kręci i nie będzie mnie korcić  :021:

Aha, nie znoszę Was ;)
« Ostatnia zmiana: Marca 31, 2010, 22:21:15 wysłana przez empeck »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #133 dnia: Marca 31, 2010, 22:21:58 »
Uuu tych manuali nie widziałem. Opcja video jest bardzo dobra np. dla osób, które średnio władają angielskim wiec fajnie że ktoś coś takiego zrobił. Kokpit na screenach some wygląda po prostu bosko, zwłaszcza oświetlenie żarówkowe VC http://s211.photobucket.com/albums/bb284/some1_PL/b17/?action=view&current=2010-3-27_9-54-42-758.jpg

www.yoyosims.pl

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: Marca 31, 2010, 23:03:42 »
Obejrzałem właśnie te pięć filmików.... CUDO :012: Chyba już wiem co kupię jeśli staczy $ po uprgrade sprzętu  :020: