Autor Wątek: FreeFalcon 5 / RedViper  (Przeczytany 73032 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline syringe

• *
  • Centipede
Odp: FreeFalcon 5 / RedViper
« Odpowiedź #135 dnia: Września 25, 2009, 13:05:57 »
A ja bym sobie chętnie polatał dobrze wymodelowanym F-16A...

Jestem jak najbardziej ZA!
Tylko żeby na samym kokpicie się nie skończyło.

« Odpowiedź #136 dnia: Września 25, 2009, 18:27:43 »
Ostatnio latając Viggenem, natrafiłem na bardzo ciekawą rzecz :121:

http://img19.imageshack.us/img19/7958/20090924204020.png

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #137 dnia: Września 25, 2009, 20:00:29 »
Hm, może jednak myliłem się i FF ma w sobie jakąś głębię. :)

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #138 dnia: Września 28, 2009, 01:18:15 »
Niezwykle zaciekawił mnie ten post: http://freefalcon.com/forum/showpost.php?p=151445&postcount=8
Może to ktoś potwierdzić? Ewentualnie czy w innych wersjach Falcona również tak jest? W sumie nad FLOTem zawsze światełka wyłączam, ale myślałem do tej pory, że robię to tylko dla "kosmetyki".
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #139 dnia: Października 07, 2009, 23:56:04 »
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #140 dnia: Października 15, 2009, 14:25:02 »
http://freefalcon.com/forum/showthread.php?t=16562

Nowy patch 5.3. Niestety potrzebuje czystej instalki. U mnie jak na razie "bardziej stabilna i poprawiona" wersja spowodowała, że po załadowaniu się intra gra się minimalizuje i nie sposób jej przywrócić...

« Odpowiedź #141 dnia: Października 15, 2009, 14:43:48 »
Czytałem, że ten patch bardzo poprawił tryb multi. Na ile to prawdziwe jest - nie wiem. Jeśli ktoś instaluje te patche na bieżąco to prosimy o spostrzeżenia :)

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #142 dnia: Października 17, 2009, 16:38:28 »
Czy ktoś z was miał problem z uruchomieniem Free Falcona 5.3 :011:
Objaw typowy, po uruchomieniu gry w trybie -hires (bez -hires to samo) wchodzę do menu, wszystko śmiga, ustawiam sobie którykolwiek z lotów i daję TAKE OFF. Pojawia się niebieska plansza z rysunkiem F-16. Postęp ładowania gry rozświetla na złoto sylwetki samolotów z prawej strony, następnie pojawia się dźwięk z gry i monitor się wyłącza z komunikatem DVI - No Signal.
System to Windows 7 Build 7600
Ma ktoś tego Falcona działającego na siódemce :011:
11:05 PM

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #143 dnia: Października 17, 2009, 20:56:02 »
No spisałem sobie wszystkie potrzebne klawisze. Wiem którymi desygnuje się cel itp. No i tak: przęłączam się na tryb AA, wyskakuje mi na HUDzie kółko, większe lub mniejsze, w zależności od rakiety. No ale kiedy chciałbym zalokować cel, widzę tyle, że skanowanie trwa (te dwie pionowe I I kreski na lewym wyświetlaczu) ale nic nie chce mi się zalokować. Od czasu do czasu mi się uda, ale rzadko. A zawsze robię to samo.
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #144 dnia: Października 17, 2009, 21:56:08 »
[size=9]RTFM[/size]

To o czym piszesz to są takie podstawy, że aż płakać się chce.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #145 dnia: Października 19, 2009, 20:30:15 »
Odświeżam pytanie
Objaw typowy, po uruchomieniu gry w trybie -hires (bez -hires to samo) wchodzę do menu, wszystko śmiga, ustawiam sobie którykolwiek z lotów i daję TAKE OFF. Pojawia się niebieska plansza z rysunkiem F-16. Postęp ładowania gry rozświetla na złoto sylwetki samolotów z prawej strony, następnie pojawia się dźwięk z gry i monitor się wyłącza z komunikatem DVI - No Signal.

Dodaję że Seven jest x64 a ścieżka instalacyjna jest domyślna do programfiles x86

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #146 dnia: Października 19, 2009, 21:23:37 »
A nie jest to jakiś stary build? Odpowiedzi szukałbym raczej na forum FreeFalcona.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #147 dnia: Października 19, 2009, 22:32:39 »

6.1.7100 (up-to-date)-> no joy

Po kilkunastu pierwszych próbach z różnymi ustawieniami grafy (NV 9600m GS) miałem objaw podobny: ładuje się ładnie, wchodzi do symulacji bo słychać dźwięk ale jedyne co mam to pokaz slajdów z zawartością kilkunastu przyrządów pokładowych ale kokpitu jak nie było tak nie ma.  Ustawiłem w configed domyślny kokpit 3d bo a nuż i .... zadziałało, ale tylko na kilkanaście sekund bo po chwili złapałem freeza grafiki.

Szelma doceń moje poświęcenie, bo zrobiłem próbę tylko dla Ciebie - ja nie mam zamiaru stresować się, zwłaszcza po tym co ludzie piszą na forum FF (niektórym nie udało się jeszcze wylądować po żadnej misji w kampanii).

I żeby nie było jakobym się czepiał to dodam iż w moim przypadku to może być problem sterów do grafiki (nie mogę znaleźć nowszych) a nie FF ale nie chce mi się dalej próbować (przynajmniej na razie ;))

PS.
Byłem w błędzie - co do sterów :D
Znalazłem nowsze (automat ich nie wykrywał nie wiedzieć czemu), zainstalowałem i jest jakby lepiej w kokpicie 3d ale żeby się dało grać - trzeba by być wolnym strzelcem i nie mieć nic innego do roboty.
Jeśli Ci nie wyświetla niczego to spróbuj widoku "0" będziesz wiedział czy masz to samo co ja - kłopot z kokpitem 2d i opóźnienia w reakcji na skróty klawiatury.

PS 2 (albo 3 jush się pogubiłem :003:)

Hmm - za to w V32 działa bez problemów.
Nie sprawdzałem jeszcze kampanii bo nie mam przy sobie "tego co mi pozostało z X45 po 5 latach wiernej służby i jeszcze dycha (ledwo)" ale jeśli biega o samo uruchomienie - bez zarzutu.
Gerrah! Instaluj od nowa (tylko pamiętaj - nie wolno głupio uruchomić nowej instalki przed patchem!!!!) i chyba jutro jakieś multi popróbujem.

Nie dziękuj :001:
Syr.
« Ostatnia zmiana: Października 20, 2009, 09:26:59 wysłana przez Syringe »

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #148 dnia: Października 19, 2009, 23:55:03 »
 :004:

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #149 dnia: Października 20, 2009, 09:51:08 »
A - byłbym zapomniał Szelma
Nie jesteśmy zakochanymi w swojej zaje... pilotami jaszczombów - zdaje się tak to leciało ;)
Po prostu - jak nie wiemy to siedzimy cicho, jak wiemy a każdy(a) inny też może to wiedzieć poprzez manual to chyba jest oczywiste, że leci RTFM?
A FYI - my latamy na OF, FF nie ruszaliśmy bo multi w nim leżało (mam nadzieję czas przeszły jest właściwy) stąd nie mamy doświadczenia w FF - proste.

Pozdrówka i miłego latania zespołowego na FF5, a w razie potrzeby zapraszamy z rozsądnymi pytaniami.
« Ostatnia zmiana: Października 20, 2009, 09:57:39 wysłana przez Wacha »