Autor Wątek: FreeFalcon 5 / RedViper  (Przeczytany 73019 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
Odp: FreeFalcon 5 / RedViper
« Odpowiedź #165 dnia: Maja 10, 2010, 19:15:40 »
To Ci podpowiem - nie spodziewaj się cudu.
Z tego co wyczytałem na forum FF (tak w ogóle dzięki Szelma za zwrócenie uwagi) niestety ale pod 64-bit FF 5.5 dalej "leży" :(
Ponadto multiplayer nie został nawet dotknięty (czyli nazwijmy to wprost - poprawiony).
Natomiast dużo jest doniesień o stabilności w wersji offline a to dzięki uporządkowaniu bazy danych w poszczególnych kampaniach. Jak rozumiem tam doszukano się przyczyny sypania się 5.1 i 5.3.

Kurcze - ciekawe z tym instalerem u Ciebie ...
Osobiście zassałem z 72nd i poszło od ręki - właśnie szukam swojego X-45 pod warstwą kurzu :)
Może spróbuj uruchomić jeszcze raz instalatora tym razem z uprawnieniami admina, oczywiście wcześniej rozrarowując (wspominam o tym tylko dla porządku ;) )?
Albo może zdeaktywuj na czas instalacji antywira - oczywiście wcześniej skanując zassany plik instalatora :D

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #166 dnia: Maja 10, 2010, 21:55:53 »
Parę fotek z Instant Action FF 5.5, zwraca uwagę zastosowanie nowych danych o elewacji tereanu (podobno prawdziwe ale nie mnie to sprawdzać):

http://picasaweb.google.com/117309943572367932381/FF55#slideshow/5469726156699558578

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #167 dnia: Maja 10, 2010, 22:13:14 »
Więc tak !
Ponownie pobrałem z 72 - wszystko okej.
Instaler się uruchomił - symulator się zainstalował. Wszedłem w znane wszystkim menu, wybrałem instant action, z bananem na gębie i z wiarą w twórców kliknąłem "take off". Pojawiła się błękitna plansza z sylwetkami z prawej strony migającymi radośnie na przemian - odliczanie trwa 5, 4, 3, 2, 1, BUG  :118: Grafa się rozjechałaTM
Ponieważ miałem dzisiaj dosyć nerwowy cały dzień postanowiłem się nie nakręcać negatywnie i wyłączyłem komputer.
Może kiedyś doczekam - czego wszystkim i sobie życzę, nowego BMSa który ruszy bez kaprysu na nowszym sprzęcie. Póki co pozostało mi przelewać miłość na FC2 :020:

Peace  O0
11:05 PM

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #168 dnia: Maja 10, 2010, 22:38:53 »
Przykro mi Szelma, że się rozczarowałeś.
Niestety ale fakty są takie, że karty nV nowsze niż seria 7 pod win7x64 nie współpracują z Falconami innymi niż AF ze względu na brak kompatybilności nowych sterowników. Zresztą - musiałbym sprawdzić jeszcze raz nawet AF ale wydaje mi sie, że kiedyś próbwałem go z 7-ką RC x64 i było OK, czego nie dało się powiedzieć ani o OF ani FF (testowana była mobilna karta 9600).

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #169 dnia: Maja 10, 2010, 22:48:19 »
Parę fotek z Instant Action FF 5.5, zwraca uwagę zastosowanie nowych danych o elewacji tereanu (podobno prawdziwe ale nie mnie to sprawdzać):

http://picasaweb.google.com/117309943572367932381/FF55#slideshow/5469726156699558578

Fajny pomysł, w sumie do tej pory wszystkie odsłony Falconów były płaskie... W OF wykorzystany teren był o ile dobrze pamiętam na bazie NASA SRTM, ale i tak było płaściutko.
Da się coś polatać, czy gra się wysypuje 2 razy na 3 próby ?

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #170 dnia: Maja 10, 2010, 22:58:36 »
Na tą chwilę nie mogę niczego przekazać z własnego doświadczenia jako że nie mam okazji polecieć dzisiaj kampanii a tam jest sęk ukryty. Jeśli to jest jakimś wskaźnikiem to po wyjściu 5.1 pierwszego dnia było ileś tam stron postów z crashlogami, tym razem jest dosłownie 9 postów jak na tą chwilę (zakładam identyczną bądź zbliżoną ilość osób jakie pobrały obie instalacje).

« Odpowiedź #171 dnia: Maja 11, 2010, 00:19:10 »
Swoją drogą myślałem nawet o tym aby napisać do nVidii aby zrobili coś z kompatybilnością pod dircetX starszego niż 8.
Jeżeli poszło by jeszcze z kilkadziesiąt takich maili to efekt może by jakiś był.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #172 dnia: Maja 11, 2010, 09:12:29 »
Był swego czasu spaming na ich forum, odpowiedź nv: "To błąd w Falconie, niech oni naprawią, u nas jest ok".

empeck

• Gość
« Odpowiedź #173 dnia: Maja 11, 2010, 09:56:03 »
EECH też nie działało na nowych sterownikach, też spamowano forum NVidii, okazało się, że trzeba było coś poprawić w kodzie EECH, poprawiono to i teraz EECH śmiga (przynajmniej u mnie - Vista 64bit, ale na forum SimHQ też nie ma jakoś wysypu ludzi z problemami) bez problemu, pomimo, że to dalej DirectX 7.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #174 dnia: Maja 11, 2010, 13:07:32 »
Ha,
hahaha,
buahahahahahaha!

Nigdy nie sadziłem że kiedyś to powiem ale.... FREE FALCON 5.5 DZIAŁA!!!

Normalnie null, zil, nada, zero crashów - działa bez zająknięcia  :banan .

Pierwsza misja w kampanii: RTB, na finalu nagle przestał reagować na joy (ładnie poprawili, myślę sobie). Co mi tam - wypiąłem/wpiąłem ponownie X45. Mapowanie poszło się szczekać ale kurde wróciło i nawet całkiem ładnie udało się posadzić ptaszka. :034:
Następna misja trochę mi nie poszła (nie ukrywam, że zardzewiałem trochę co do "Flakona") więc Esc -> Discard i lecimy na nowo: zero czarnych ekranów, wsio działa OK. Kurcze, znowu zawaliłem misję więc apiać od nowa. Ja Cię - dalej działa.
W końcu następna misja, po drodze żadnych restartów, zwiech (no może trochę warpów sekundowych ale to może być mój hdd - jeszcze sprawdzę). Nie do wiary ale działa dalej.
A do tego jak działa - te powtarzane przez mnie misje: za każdym razem inne wydarzenia zarówno na ziemi jak i w powietrzu, żadnej liniowości (w tym miejscu pozdrawiam twórców DCS).
FCR to praktycznie nowe wyzwanie, w sensie w trybach AA - oj, ponad 40 nM to ciężko coś złapać i trzeba napracować się nad wiązką, szczególnie przy aspektach bliskich beamowaniu.
Dla mnie jest cud malina jak na razie. Ja wiem, że to są zachwyty kogoś komu syrenka 105 przestała kopcić ale wiecie - jest postęp, nie?!
Czekam na kogoś chętnego do testów MP ale nie ukrywam, że wolałbym aby ewentualny kandydat miał już jakiś doświadczenie w falkonie bo chodzi o testowanie gry a nie nerwów ;)

Poszło na:
A64x2 3800+,
2 GB DDR,
2x 7600GT 256MB
XP Pro SP3 32-bit

(dla FF wyłączone SLI a szkoda bo karty wtedy chodzą 2x8 zamiast x16 co też może przekładać się na te warpy - niestety potrzebuję obu dla SBProPE)

PS
Kupujcie na alledrogo stare konfiguracje  :002:

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #175 dnia: Maja 11, 2010, 13:32:36 »
Wacha, ja właśnie ściągam FF 5.5, potem pokombinuję z configiem i możemy testować multi.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

« Odpowiedź #176 dnia: Maja 11, 2010, 21:06:27 »
Fajny, tylko, że IA w ogóle nie walczy (DGFT i TE).
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #177 dnia: Maja 11, 2010, 22:48:32 »
Widzę trzy możliwości:
- jesteś kozak i dla Ciebie DF z AI to pecha a dla innych jakieś wyzwanie,
- robiąc DF zapominasz dodawanym samolotom AI ustawić poziom Ace i pozostają na Cadet,
- jako przeciwnika wybierasz AN-2 (jeśli w ogóle jest taka możliwość :) ).
To jak jest?  :021:

Właśnie skończyliśmy testową misję z Gerrahem i powiem Ci, że namęczyłem się żeby ustrzelić 6 ołówków (z tego jednego z lufy - drugi zrobił PCFIT po pierwszej serii).
AI działa i to całkiem dobrze.
Multiplayer też sprawnie działa jakimś cudem.

« Odpowiedź #178 dnia: Maja 12, 2010, 01:33:58 »
DF z MiG-29 na Ace. Leci prosto i nic więcej. Widocznie się gryzie z innymi Falconami. Wróciłem do OFa, ale FF jak na razie jest bardzio obiecujący, więc może jeszcze raz spróbuję to zainstalować
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

« Odpowiedź #179 dnia: Maja 12, 2010, 11:37:24 »
Jak rozumiem z win7/64 nie ma co podchodzić do nowego ffa?
Wielka szkoda.
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can