Autor Wątek: FreeFalcon 5 / RedViper  (Przeczytany 72905 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: FreeFalcon 5 / RedViper
« Odpowiedź #180 dnia: Maja 12, 2010, 17:23:17 »
W DF i TE AI nie walczą (przynajmniej na moim kompie). W Instant Action już do mnie strzelają. Kampanii nie próbowałem jeszcze. Training AIM-120 powoduje zawiechę i wyjście z gry.
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #181 dnia: Maja 12, 2010, 18:39:10 »
Jak rozumiem z win7/64 nie ma co podchodzić do nowego ffa?
Wielka szkoda.

Jeśli masz kartę opartą na gpu nVidii nowszym niż seria 7 - odpuść sobie, szkoda nerwów. Sensowną alternatywą (polecam szczerze) jest Open Falcon 4.7. Jeśli zaś masz coś z Ati to da się żyć, choć jeśli dobrze się orientuję trzeba trochę "potłikować" sterowniki ;)

W DF i TE AI nie walczą (przynajmniej na moim kompie). W Instant Action już do mnie strzelają. Kampanii nie próbowałem jeszcze. Training AIM-120 powoduje zawiechę i wyjście z gry.

Rzeczywiście, ludzie zgłaszają problemy z tym konkretnie TE, ale ile razy można oglądać to demo?  :021:  Kampanie działają i to się liczy :D

W nawiązaniu do moich wczorajszych zachwytów muszę niestety stwierdzić, że 2 razy FF wywalił się mi wczoraj ale trochę było w tym mojej winy, także choć nie 100% sprawności to dalej podtrzymuję punkt widzenia - ogromna poprawa działania.

« Odpowiedź #182 dnia: Maja 12, 2010, 19:42:58 »
Mam Radka 4850, tyle że OF też nie chce na nim śmigać. Jest nadzieja że może ten FF pójdzie. Zaraz zassam i popatrzę.
W of wszystko było dobrze na starych XPekach. Win7/64 spowodowało odcięcie mnie od nałogu.
Za to dziewczynka się cieszy bo możemy wspólnie oglądać filmy.
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #183 dnia: Maja 19, 2010, 15:06:41 »
Głupia sprawa Panowie Falconowcy na win7 64-bit - oto czego Wam potrzeba by cieszyć się nową odsłoną FreeFalcona (OF również):
http://www.allegro.pl/item1039700909_palit_geforce_7600gt_256mb_128bit_ddr3_pci_e.html

Jak wcześniej napisałem mam bardzo podobny zabytek w swoim blaszaku. Dla celów szkoleniowych zainstalowałem Windows Server 2008 R2 64-bit (w zasadzie te same bebechy co Win 7) i FreeFalcon śmigaaaa - aż miło :)

« Odpowiedź #184 dnia: Maja 19, 2010, 16:29:26 »
Ech, nie dobijaj pan, Panie Wacha. Już się pogodziłem że nie polatam OFem ani też FF, a ty mi tu z pomocną dłonią ...
Myślałem nawet aby sobie dodatkowo XPeki zakupić, ale po co w końcu wydałem tyle na 7/64?
Teraz jeszcze ta karta  :015:  kolejny krok wstecz.
Mnie potrzeba niusa z OFa i FFa że już jest nowa wersja i nie ma z nią problemów  :002:

A na poważnie to dzięki za podpowiedź. Rozważy się.
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

« Odpowiedź #185 dnia: Maja 23, 2010, 00:04:23 »
Wstępne testy za mną i niestety ale CTD nadal są częstym widokiem, FF bardzo lubi się wywieszać gdy kończąc misje podchodzimy do lądowania wg. ATC.  Ale plus za kampanie śledząc jednostki na mapie 2d widać iż komputer lepiej reaguje na to co się dzieje i tworzy ciekawsze misje.

Dla przykładu - OCA na wrogie lotnisko gdzie wokoło było dobre 5 różnych jednostek samów, w AF tak wygenerowana misja była by biletem w jedną stronę. A tu zanim doleciałem inne jednostki (FA18 z lotniskowca) wyczyściły radary przeciwnika tak by moja OCA miała sucho pewnie i bezpiecznie. Gdyby tylko nie te CTD...
\___[O}====-
 /OOOOO\

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: Maja 23, 2010, 13:42:22 »
Właśnie wbiłem w nowego Freefalcona i jako, że jestem kompletnym noobem, to w ogóle nie wiem o co biega, ale nieco info na temat działania zapodam.

Na GTX260 i quadzie intela pod winXP32 nie zauważyłem żadnych problemów, wszystko gra i buczy jak należy. Póki co miałem jeden CTD przy wczytywaniu misji treningowej ale było to po chyba 10 odpaleniu gry w ciągu jednej godziny.

« Odpowiedź #187 dnia: Maja 29, 2010, 15:38:26 »
Niestety bylem zbyt optymistyczny - w chwili obecnej mam misje OCA w kampanii - gra wiesza się zawsze podczas końcowego podejścia do lądowania. Nagle spada obciążenie procka a gra po prostu robi freez - bez komunikatów o błędach.

Jak tak dalej pójdzie, trzeba będzie wrócić do OF a szkoda gdyż zachowania AI jest naprawdę niezłe, wraz z skrzydłowymi musiałem się sporo namęczyć aby rozgonić parę migów 23. Skubańce cały czas wykorzystywali przewagę prędkości, próba gonienia jednego kończyła się wizytą 2 giego na 6tej. 

Największe wrażenie na mnie sprawił mig 23 w DF ustawiony na veteran - złapany nisko z majtkami na kostkach (na mojej 12nastej) wyłączył radar i wykonał skuteczny beaming. Gdybym nie wiedział wcześniej gdzie się dokładnie znajduje to by się mu udało.
\___[O}====-
 /OOOOO\

« Odpowiedź #188 dnia: Maja 31, 2010, 01:17:04 »
Kiedyś dostałem taką radę na forum FF aby na początku kampanii włączyć time compression i wyrwać do przodu na min 2 godziny. Ponoć w ciągu tych 2 godzin pojawia się najwięcej bugów.

« Odpowiedź #189 dnia: Czerwca 08, 2010, 07:53:01 »
Witam
Mam pytanie do was moi mili , jak można w FF5.5 zmienić rozdzielczość na inną niż są dostępne w grze ? Mam monitor panoramiczny 1440x900 i nie mogę takiej rozdzielczości wybrać .
Druga sprawa to nie wiem jak ustawić HATa by szybciej się rozglądać. Przesuwa mi się widok bardzo wolno.
Wie ktoś jak rozwiązać te dwa problemy ?

I never saw a wild thing sorry for itself.
A small bird will drop frozen dead from a bough without ever having felt sorry for itself.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #190 dnia: Czerwca 08, 2010, 09:07:31 »
Było milion razy o tym: -hires

Drugie: Setup -> controlers -> advanced -> keyboard POV /HAT sensitivity

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #191 dnia: Czerwca 08, 2010, 14:34:26 »
A czy przypadkiem -hires nie zostało zdeaktywowane w którymsś patchu? DUZY_PL sprawdź lepiej na forum FF.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #192 dnia: Czerwca 08, 2010, 14:54:54 »
ZTCW nikt nie wyrzucił tego parametru z exeka. Wręcz odwrotnie: podobno jest domyślnie dopisany do skrótu uruchamiającego. Natomiast jeśli ktoś zmienił sobie skrót ewentualnie uruchamia bez niego... ;)

« Odpowiedź #193 dnia: Czerwca 09, 2010, 12:38:18 »
Odpalam grę ze skrótu z dopiskiem -hires który jest umieszczony domyślnie w wersji 5.5 a w grze i tak nie mogę wybrać rozdzielczości 1440x900.

I never saw a wild thing sorry for itself.
A small bird will drop frozen dead from a bough without ever having felt sorry for itself.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #194 dnia: Czerwca 09, 2010, 18:01:26 »
Czyli to nie problem FF. Przykro mi.