Radar był w zasadzie w wersji z rakietami, bo w wersji z 3 działkami był radiodalmierz sprzężony z celownikiem żyroskopowym brak ekranu w kabinie ( Lim 5P lata 80-dzieąte).
MiG-17P (tylko radzieckie WOPK) - 3 działka NR-23 + radiolokator RP-1
MiG-17F (Lim-5) - 1 działko N-37D + 2 działka NR-23 oraz radiodalmierz SRD-1M (w MiG-17F wprowadzony w trakcie produkcji - pierwsze egzemplarze nie miały)
MiG-17PF (LiM-5P) - 3 działka NR-23 + radiolokator RP-5
MiG-17PFU - 4 kpr + radiolokator RP-5
Lim-5M - 1x37mm, 2x23mm, radiodalmierz SRD-1M
LiM-6 - 1x37mm, 2x23mm, radiodalmierz SRD-1M
LiM-6M - Lim-5P przebudowany do standardu LiM-6bis - 3x23mm + 2 wyrz. npr Mars-2, radar usunięty (ale obudowy pozostały), radiodalmierz SRD-1M
LiM-6R - 1x37mm, 2x23mm, radiodalmierz wymontowany
LiM-6bis - 1x37mm, 2x23mm, 2 wyrz. npr Mars-2, radiodalmierz SRD-1M
- niektóre LiM-y w końcowym okresie eksploatacji miały usunięte radiodalmierze.
Samoloty LiM-5P w postaci pierwotnej były eksploatowane do 1971 roku, tak więc egzemplarze widywane w latach 80-tych były przebudowane w większości do standardu LiM-6M (radiodalmierz SRD-1M + celownik ASP-4NM) i używane w latach 80-tych do zaawansowanego szkolenia. Często jedna z trzech eskadr w pułku wyposażonym w Su-7/Su-22, miała właśnie Lim-6bis (ew.LiM-6M) jako samoloty służące głównie (choć nie tylko) zaawansowanemu szkoleniu.
Może gdzieś były LiM-5P używane do szkolenia, a nieprzebudowane na LiM-6M (tylko z usuniętym radarem) - ale raczej nie w pułkach bojowych, w każdym razie nie spotkałem się z takimi maszynami. Możesz określić bliżej miejsce i czas, gdzie widziałeś LiM-5P nieprzebudowany na LiM-6M (a więc już nie LiM-5) z usuniętym radarem i będący w eksploatacji?
O ile ja się nie mylę (z tego co widziałem pod koniec lat osiemdziesiątych) to ze względu na wielokrotne przebudowy i remonty występowały czasem spore różnice w wyposażeniu kabin.
Dodatek BS przedstawia samolot MIG-17PF i LiM-5P w okresie jego eksploatacji jako myśliwiec przechwytujący czyli powinien mieć radar RP-5. LiM-5P nie powinien mieć natomiast pylonów wyrzutni Mars-2, dlatego najlepiej zamienić sobie jego model z modelem MiG-17PF (innych różnic w dodatku do gry nie ma).
Kabina jest trochę podobna do oryginalnej lecz brak jej klimatu i ma sporo błędów.
Co to znaczy trochę? Moim zdaniem jest bardzo podobna jak na samolot w grze komputerowej (układ przyrządów ich wygląd oraz rozmieszczenie urządzeń zbliżony do oryginału) tyle, że są to kabiny robione dla MiG-17, a LiM-y to po prostu dodane węzły podwieszeń (nie zawsze zresztą słusznie).
Teksturowanie słabe, ale weźmy pod uwagę, że to modele robione pod starą wersję gry czyli FS9 i przerabiane pod FSX.
Popatrzcie jak może wyglądać Lim 6bis (FS9) model, który kiedyś zacząłem robić dla jednej z firm produkującej dodatki.
Modelik rzeczywiście ładny - tyle, że przewaga BS jest taka, że oni wydali swoje MiG-15/17, a wspomniana przez Ciebie niezidentyfikowana firma najwyraźniej nie - a szkoda.
Fajnie byłoby mieć w grze dobrze zrobione LiM-y i inne maszyny (np. MiG-21) używane w naszym lotnictwie w jakości Shockwave/A2A, ale musimy się zadowolić tym co jest.