Autor Wątek: Enigma: 11 września - największe kłamstwo XXI wieku  (Przeczytany 9435 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Enigma: 11 września - największe kłamstwo XXI wieku
« dnia: Sierpnia 05, 2008, 09:00:34 »
Polecam  :010: :010:
obejrzenie tego filmu. Nie twierdzę , że zawarte w nim teorie są w 100% prawdziwe, lecz trudno oprzeć się sugestiom i wątpliwością(wątpliwościom) o których mowa w filmie.
Polecam   :010: :010:

_____http://wptv.wp.pl/wid,10218372,news.html_____
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2008, 09:11:09 wysłana przez Kos »
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Enigma: 11 września - największe kłamstwo XXI wieku
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 05, 2008, 12:41:05 »
W zasadzie nic nowego nie wynika. Takich filmów jest naprawdę sporo. W swoim czasie dwie płyty DVD uzbierałem z materiałami o tym. Prawda raczej nigdy nie wypłynie, gdyż jeśli była by to "ustawka" to godziła by w isotę państwa, które ma za zadanie ich chronić. Moim zdaniem wszystko miało na celu dac retekst do wojenki która w dalszej perspektywie miała utrzymać amerykańską gospodarkę na jakimś poziomie w dobie światowej recesji i załatwić kilka zaległych spraw z niewygodnymi ludzmi.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 06, 2008, 19:43:59 »
Taa, swego czasu mój przyjaciel (taki z gatunku biegających po lesie z ASG) coś opowiadał o teoriach spiskowych z 11 września, mówił o tym jak najbardziej serio a ja po prostu popłakałem się ze śmiechu jak mi powiedział że samolot, na którym pasażerowie podjęli walkę z terrorystami tak naprawdę wylądował na tajnym lotnisku, dziurę w ziemi wysadziły tajne służby a ludzi z tej maszyny wzięto do hangaru i zagazowano.

[(Mały OT):Biedaczek, kiedyś uwierzył jak mu powiedziałem że butelki po piwie na zdjęciu to pomalowane łuski po pociskach artyleryjskich...]

Offline Norbertnaviedzony

• Trolle
  • *
  • Viper all the way :)
« Odpowiedź #3 dnia: Września 11, 2008, 17:07:37 »
Minęło 7 lat...

Kto chce nadal wierzyć w bajki o Al kaidzie, terrorystach itp. ma do tego prawo... ale dla myślących (ważne słowo) samodzielnie prawda o tym co działo się 11 IX 2001 jest oczywista i ewidentna... Na wszystko są twarde naukowe dowody, na których ignorowanie (z całym szacunkiem) może sobie pozwolić tylko ktoś [kolokwializm] bardzo niemądry ewentualnie totalny ignorant / ...choć i tak gołym okiem widać że sprawa śmierdzi z daleka. Wiedzą o tym starżacy, policjanci którzy tam byli na miejscu, wiedzą o tym rodziny ofiar, wie coraz więcej ludzi... Amerykanie sami sie zaatakowali - to była wewnętrzna robota. Problem polega jedynie na tym, że w wiadomościach o tym nie usłyszysz.... aaale  :004: od czego ma sie własny mózg :001: Krótko. To co mowi sie mass mediach na ten temat nie ma nic lub prawie nic wspólnego z prawdą.
Amerykanie [tzn. nie moge sprecyzować dokładnie tej grupy, ale napewno zalicza sie do niej administracja G.W.Bush'a] sami sobie stworzyli "terrorystów" i "światowy terroryzm", następnie pojechali do Afganistanu żeby ich tam troche poganiać... Bin Ladena dotąd nie złapali... no cóż reszte historii świata post 11wrześniowego znamy wszyscy...

why??? - by mógł ktoś zapytać i słusznie...

For money :003:.  Co prawda ropa to nie złoto i  nie świeci sie tak jak ono ale można na niej zarobic i to nieźle... zresztą podobnie jak na samej wojnie :004: I to wszystko na ten temat.

Śmiać mi sie chce słysząc w telewizornii słowa: 11 września, Bin Laden, atak, terroryści wypowiadane w jednym kontekście... bo to g*** prawda! A świat to łyknął  :007: i to jest dopiero przykre :008:

Pozdrawiam przebudzonych wolnych samodzielnie myślących ludzi  :064: :023:

F-16 is a sexy beast - just the best looking fighter jet in existence - the most beautiful machine human being has ever built!

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Września 11, 2008, 17:28:35 »
Minęło tyle lat... pojawiło się tyle różnych rzeczy związanych z zamachami. Dla wierzących w Al-Kaidę (że to ona zrobiła zamach) są dowody na to, że to właśnie oni. Dla ludzi co wierzą tutaj akurat w teorie spiskowe to właśnie spisek poparty "dowodami". Jak już wspomniano, trzeba samemu uznać co jest prawdą a co nie, bowiem tak jak było rzeczywiście się już nie dowiemy. Osobiście bardziej schylam się ku teorii, że to same USA zaatakowały siebie. Nie neguję istnienia Al-Kaidy, ani innych terrorystów bo to, że istnieją temu się nie zaprzeczy. Niemniej to co Stany robią po tych nieszczęsnych zamachach daje do myślenia gdy się to połączy w całość. A dlaczego to już wiadomo. Dla Pieniądza. On rządził, rządzi i będzie rządzić. kto będzie go mieć będzie wielki, kto nie, zejdzie na boczny tor. Możliwe, że i w tym przypadku pieniądz znów przyczynił się do wojen, tak samo jak to było w przeszłości...

Diobeł

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Września 11, 2008, 18:31:26 »
Minęło 7 lat...

Kto chce nadal wierzyć w bajki o Al kaidzie, terrorystach itp. ma do tego prawo... ale dla myślących (ważne słowo) samodzielnie prawda o tym co działo się 11 IX 2001 jest oczywista i ewidentna... Na wszystko są twarde naukowe dowody, na których ignorowanie (z całym szacunkiem) może sobie pozwolić tylko ktoś [kolokwializm] bardzo niemądry ewentualnie totalny ignorant / ...choć i tak gołym okiem widać że sprawa śmierdzi z daleka. Wiedzą o tym starżacy, policjanci którzy tam byli na miejscu, wiedzą o tym rodziny ofiar, wie coraz więcej ludzi... Amerykanie sami się zaatakowali - to była wewnętrzna robota. Problem polega jedynie na tym, że w wiadomościach o tym nie usłyszysz.... aaale  :004: od czego ma sie własny mózg :001: Krótko. To co mowi sie mass mediach na ten temat nie ma nic lub prawie nic wspólnego z prawdą.
Amerykanie [tzn. nie moge sprecyzować dokładnie tej grupy, ale napewno zalicza sie do niej administracja G.W.Bush'a] sami sobie stworzyli "terrorystów" i "światowy terroryzm", następnie pojechali do Afganistanu żeby ich tam troche poganiać... Bin Ladena dotąd nie złapali... no cóż reszte historii świata post 11wrześniowego znamy wszyscy...

why??? - by mógł ktoś zapytać i słusznie...

For money :003:.  Co prawda ropa to nie złoto i  nie świeci sie tak jak ono ale można na niej zarobic i to nieźle... zresztą podobnie jak na samej wojnie :004: I to wszystko na ten temat.

Śmiać mi sie chce słysząc w telewizornii słowa: 11 września, Bin Laden, atak, terroryści wypowiadane w jednym kontekście... bo to g*** prawda! A świat to łyknął  :007: i to jest dopiero przykre :008:

Pozdrawiam przebudzonych wolnych samodzielnie myślących ludzi  :064: :023:

Madryt i Londyn to też Bush? Powiedz to rodzinom ofiar o kontekście i że to g*** prawda. USA nie potrzebowała mordować własnych obywateli żeby najechać na Irak z resztą już zrobili to wcześniej interweniując w Kuwejcie. Nikogo też nie pytali się czy mogą ale właściwie po co? Europa jest słaba i podzielona, Rosja ma swoje problemy a Chiny interesuje tylko własne podwórko.  Z tonu twej wypowiedzi wynika że wiesz najlepiej co się tam stało. Nie jestem naiwny i wiem że chodzi o ropę ale teorie spiskowe w stylu że sami się napadli są dla mnie śmieszne. Radzę czasami samemu pomyśleć zamiast karmić się programami typu fakty i mity w telewizorni. Bo podejrzewam że z tego źródła czerpiesz te niezbite " dowody ". Fajnie zrobione zdjęcia kilka chwytliwych teorii ze szczyptą poszlak które interpretuje się jako niezaprzeczalne dowody szybka akcja i dramatyczna muzyka robi wrażenie. :004: 

« Odpowiedź #6 dnia: Września 11, 2008, 19:15:44 »
Minęło 7 lat...
bla bla bla

Ja pier*****. Ty na poważnie?

I ty śmiesz tu ludzi pouczać o własnym mózgu i samodzielnym myśleniu? Przecież po przeczytaniu powyższego wiadomo, że ani o jednym ani o drugim nie masz zielonego pojęcia. Wystarczy pokazać ci filmik z jakąś spiskową teorią, gdzie jakiś pan bardzo poważnym głosem sugeruje pewne rzeczy, naginając fakty i już wszystko dla ciebie jest takie "oczywiste i ewidentne". Tzw. siła sugestii. Wszyscy dali się nabrać, ale nie ty. No brawo!

Tych żołnierzy na taśmach rozumiem, że też Bush w kominiarce zarzynał jak zwierzęta? No bo w końcu terrorystów nie ma na świecie, to tylko hamerykańska propaganda...

Normalnie brak słów. Skąd wy się ludzie bierzecie.

Offline Norbertnaviedzony

• Trolle
  • *
  • Viper all the way :)
« Odpowiedź #7 dnia: Września 11, 2008, 20:30:54 »
Ja pier*****. Ty na poważnie?
Śmiertelnie poważnie :008:.

Chłopaki, to co sie stało po 0901 czasu wschodnioamerykańskiego 11 września to są już tylko skutki...... i wszyscy je znają.

Natomiast, dlaczego? Nie dlatego, że jacyś fundamentalin radykalni islamiści z sobie tylko znanych powodów z mglistym Osamą Bin Ladenem na czele postanowili przeprowadzic największy w dziejach zamach i dać nauczke swojemu największemu wrogowi - szatanowi US & A. 11 września to była akcja zaplanowana dużo wczesniej, przez amerykanów [nie precyzuje o kogo chodzi... CIA, NSA, FBI, jakichkolwiek innych nie zidentyfikownych sił, wszystkich razem,, każdego po trochu - bo tego zwyczajnie nie wiem, i pewnie sie nie dowiem], fakt jest taki... 11 września to jest sprawka amerykanów, ich własna robota... dowody na to istnieją, pośrednie i bezpośrednie, są ewidentne dla 5cio latka i jest ich całe mnóstwo, a jeśli ich nie widzisz to Twoja sprawa Jascha :004: Tu nic nie trzyma sie kupy... no chyba że na przykład założyli byś my że prawa fizyki na chwile przestały obowiązywać poranka 11 IX. Jak myślisz.... :004: Jeśli więc chcesz wierzyć nadal że czarne jest białe a białe czarne bo tak mówią w tv  to prosze... faktów medialnych jest pełno, a prawda jest tylko jedna...

Ja nikogo nie pouczam, nie nakłaniem do swojego zdania... przedstawiam tylko swój punkt widzenia. Każdy ma prawo oceniać wszystko wg własnych kryteriów, własnego rozumu... nikogo prawa do tego nie odbieram, przeciwnie wręcz namawiam do samodzielnego myślenia... 

« Ostatnia zmiana: Września 11, 2008, 20:45:04 wysłana przez Norbertnaviedzony »

F-16 is a sexy beast - just the best looking fighter jet in existence - the most beautiful machine human being has ever built!

« Odpowiedź #8 dnia: Września 11, 2008, 20:43:59 »
    Diobeł , powiedziałeś dokładnie to co należało , Amerykanie którzy dbają o każdego swojego obywatela w opałach , poświęciliby własnych cywili żeby stworzyć pretekst ?
   Większej bzdury nie można było sobie wymyślić , tym bardziej że druga strona nie zaprzecza.
   Zagadka dotyczy raczej ataku na Pentagon czy tego samolotu który miał uderzyć w Kapitol,
a dokładniej wątpliwości co do małej ilości szczątków itd. o czym już było na tym forum.
    Postu kolegi Norberta nie będę nawet komentował bo nie ma czego , faktycznie należę do tej grupy śpiących i nieświadomych.
    Qrna jak pisałem tego posta kolega Nawiedzony odezwał się po raz drugi , ręce opadają .

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Września 11, 2008, 20:47:50 »
Właśnie przed chwilą obejrzałem film 911 Mysteries - part I Demolitions. Mistrzowska robota z wyburzeniem tak dużych budynków (3 budynki WTC), tylko szkoda że nie ewakuowali wcześniej z niego ludzi, mało tego - tym co wyszli z niego kazano wracać z powrotem do biur bo tam jest ponoć bezpieczniej. No cóż - bez ofiar może nikt by się tym za bardzo nie przejął. Cieszę się że mieszkam w Polsce.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #10 dnia: Września 11, 2008, 20:59:48 »
Jak było na prawdę nie dowiemy się pewnie nigdy, lecz za dużo jest nieścisłości wy stawiać bezpośrednio na jedna teorię. Faktem jednak jest, ze jeżeli to było zaplanowane i wykonane przez ichni rząd/służby/whateva, to nie byłby to pierwszy taki przypadek w historii i zdecydowanie nie ostatni - Rzym i Reichstag przychodzą mi na myśl ;)

« Odpowiedź #11 dnia: Września 11, 2008, 21:03:24 »
   Czegoś tu nie rozumiem jak młodzi i wykształceni ludzie mogą wierzyć w takie bzdury ,
przeraża  myśl że wystarczy dobrze wykonany pseudodokument i bezkrytycznie  uwierzycie
we wszystko co w nim pokazano.
   Według mnie wynika to także z pewnej postawy w której dokładanie Amerykanom jest w dobrym tonie , tak jak zakładanie koszulek z Mao , towarzyszem Cze , czy innymi bandytami .

Diobeł

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Września 11, 2008, 21:06:53 »
... fakt jest taki... 11 września to jest sprawka amerykanów, ich własna robota... dowody na to istnieją, pośrednie i bezpośrednie, są ewidentne dla 5cio latka i jest ich całe mnóstwo, a jeśli ich nie widzisz to Twoja sprawa Jascha :004: Tu nic nie trzyma sie kupy...

Ja nie widzę ani jednego dowodu w tym się różnimy. Dowód to jest coś co nie budzi żadnej wątpliwości. Równie rzetelne dowody można znaleźć w programach o duchach UFO itp.

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #13 dnia: Września 11, 2008, 21:07:45 »
Tam 11 września jakieś (pamiętam, bo właśnie wtedy kumpel zatelefonował, że mam włączyć TV, bo wojna, a ja właśnie się obudziłem :D )  Pearl Harbor nominowane jest w tej samej kategorii.
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #14 dnia: Września 11, 2008, 21:24:31 »
Według mnie wynika to także z pewnej postawy w której dokładanie Amerykanom jest w dobrym tonie , tak jak zakładanie koszulek z Mao , towarzyszem Cze , czy innymi bandytami .
Może bandytami dla ciebie, ale pewni ludzie uważają Che, Mao, Pol Pota, czy Stalina za bohaterów, a ich czyny jako konieczność tamtych czasów... wszystko zależy od punktu patrzenia i koloru okularów.