Witajcie "piloci" (i real pilots też

)
Wiele razy zaglądałem na Wasze Forum ,gdyż też jestem miłośnikiem awiiacji ,poczynając od modelarstwa (plastikowego) ,niespełnionych marzeniach bycia pilotem ,poprzez mniej lub lepiej urealniające "latanie" symulatory PC-towe (i nawet Amigowe ,np. b. dobry Tornado f-my Digital Integration ... nieistniejącej już niestety

) Obecnie FSX i LO:FC .
Ale wracając do wątku

Pomysł link-ów do samolotów dla FSX (z SP2) i do tego freeware genialny

Brawa Lucas !
To fakt ,że większość darmowych samolotów jest mierna jak przegląda się różne "stronki" np. avsim ,i czasami lepiej pozostać przy tym co oferuje defaultowy FSX ... Ale zdażają się i perełki ,jakich by się nie uświadczyło nawet za opłatą ! I to właśnie dzięki Liście Lucasa

HondaJet -link nr 4 z Listy :
samolot jakiego brak w FSX nawet wer Deluxe - mały odrzutowiec 4-5 os. + 2 pilotów.
model tak zew. i wew. perfekcyjny ! ,wszystko idealnie zgodnie z realnym samolotem HondaJet wchodzącym w ostateczną fazę procesu certyfikacji i mającym trafić do klientów w roku 2010.
autor tego modelu naprawdę się postarał ,aż trudno uwierzyć ,że jest to freeware

)
,dokładność modelu mogę potwierdzić za "Magazyn Hondy - emocje" rozdawanym na prezentacji salonu Hondy (choć na okładce poprzedni model Accorda)
tablica przyrządów z 3-ma ekranami, dokładny wygląd kabiny pasażerskiej ,nawet barek,wc,umywalka ,wszysko jak w tym Magazynie !! ,na zew. skin i napisy,numer jak też w tym Magazynie - pewnie to wersja testowa przed produkcją... (zamiast skinu fiolet-biały jest granat-biały ... ,nawet lepiej ,ładniej wg mnie)
+ animowane pilot, pilotka

i posażerka w kimonie

) - tego nawet w płatnych brak...
Podsumowując : warto ,bo tak PERFEKCYJNYCH samolotów (darmowych) nie widziałem !