Autor Wątek: Thrustmaster Flight Hotas X  (Przeczytany 32000 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Thrustmaster Flight Hotas X
« Odpowiedź #30 dnia: Listopada 26, 2008, 09:14:31 »
Jak pisałem wyżej cena  u polskiego dystryubutora = 180 ZŁ + 20 zl przesyłki przy powołaniu się na obecność na forum - dla furumowiczów.
http://www.mojepudlo.pl/index.php?products=product&prod_id=1202

W tym samym sklepie:
http://www.nokaut.pl/akcesoria/thrustmaster-flight-hotas-stick-x-ps3-pc.html
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 26, 2008, 09:22:49 »
Cena z wyszukiwarki nic nie znaczy, często zdarza się że są błędne.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #32 dnia: Listopada 30, 2008, 14:07:31 »
Mam pytanko
Czy ktoś wie dlaczego przy użytkowaniu SVMapper i przy przypisaniu trymerów iłka pod grzybek trymy reagują co czwarte naciśnięcie ? :006:
Mam Hotasa i przypisane 27 funkcji przez SVMappera. Dla info podam , że w drugim profilu - równoległym , przeskakuje do  niego SHIFTEM a klapy pod tym grzybkiem reagują przy pierwszym naciśnięciu grzybka. Tylko ALT reaguje co 4 naciśnięcia przypisany do południowej pozycji. Pozostałe reagują w tym profilu co 1 naciśnięcie.
A w pierwszym profilu cale trymy przypisane do grzybka reagują co 4 naciśnięcia. :015:
Jeśli ktoś wie to będę wdzięczny.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #33 dnia: Listopada 30, 2008, 14:33:53 »
Sprawa dotyczy samego chyba SVMappera.
Otóż JOY emuluje tak samo jak klawiatura. Czyli ruch trymera wystepuje po 4 naciśnięciach klawiatury. ale nie mam emulacji ciągłego naciśnięcia klawisza ( np. UP ARROW ).
A klawiatura przy tym naciśnięciu daje płynny ruch trymera. Dodam , że trymery mam pod klawiszami kierunkowymi.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: Listopada 30, 2008, 14:50:08 »
Mam pytanko
Czy ktoś wie dlaczego przy użytkowaniu SVMapper i przy przypisaniu trymerów iłka pod grzybek trymy reagują co czwarte naciśnięcie ? :006:
Mam Hotasa i przypisane 27 funkcji przez SVMappera. Dla info podam , że w drugim profilu - równoległym , przeskakuje do  niego SHIFTEM a klapy pod tym grzybkiem reagują przy pierwszym naciśnięciu grzybka. Tylko ALT reaguje co 4 naciśnięcia przypisany do południowej pozycji. Pozostałe reagują w tym profilu co 1 naciśnięcie.
A w pierwszym profilu cale trymy przypisane do grzybka reagują co 4 naciśnięcia. :015:
Jeśli ktoś wie to będę wdzięczny.

Przestaw w SV Mapperze wartość Continous przy wybranym przycisku na "Yes". Bez tego nie ważne jak długo byś trzymał przycisk na joyu wciśnięty, to SV Mapper koduje to jako jeden krótki sygnał.

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #35 dnia: Listopada 30, 2008, 15:31:04 »
To już robiłem i nic.
Na klawiaturze też trymer po jednokrotnym naciskaniu przestawia się co 4 naciśnięcia. Ale ma ona ( klawiatura) dodatkowo płynny ruch jesśi ten klawisz naciśniesz i przytrzymasz.
Tego ruchu SVMaper mnie nie emuluje.

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 03, 2008, 10:45:36 »
No i się naciąłem.
Okazuje się , że trymy normalnie pracują tzn. przestawiają się za każdym kliknięciem. Dopiero użycie specjalnego programiku pokazało , że jedno kliknięcie itd. od razu przestawia trymer , a w widoku na ster normalnie tego nie widać. Ten Olo niektóre sprawy pzeoczył. Dobrze , że mamy godnych jego następców.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 04, 2008, 15:56:51 »
Mam prośbę o kilka odpowiedzi co do tego joya.
1. Działa na Viście 64-bit?
2. USB jest w wersji 1.1 czy 2.0 bo różne widziałem opisy?
3. Gdzie go można pomacać, bo wystraszyliście mnie z tą rączką przepustnicy, w żadnym sklepie w Wawie nie ma go :/

Byłbym skłonny zakupić go, gdyż z czasem jakoś jestem mniej zadowolony z mojego Evo Force ze względu właśnie na sprężynę i talerzyk. Przydałaby się też osobna przepustnica i trochę więcej przycisków, ale najbardziej pociąga mnie orczyk w przepustnicy bo skrętna wajcha jest kompletnie do niczego.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 05, 2008, 00:04:06 »
Pokazuję moje ustawienia dla 2 szt. profili jednocześnie współpracujących , przełączanych przyciskiem klawisza nr 9 .
Wszystko łatwe w programie SVMapper.

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 05, 2008, 00:06:06 »
i drugi profil .

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 05, 2008, 00:11:04 »
Jak widać kilka przełączników jest jeszcze wolnych, a zmieniłem ilość opcji bo miałem przypisanych 27 funkcji, co gubiło mnie na dziś jako nowego użytkownika ,więc niektóre funkcje powieliłem w drugim profilu.
Czyli bez przełączania ma je. Na podstawie joy są dwa klawisze więc tam mam silnik i chłodnice oraz w drugim profilu lusterka i blokadę kóa. Przełącznik - klawisz profili mam pod nr 9 czyli lewy palec wzkazujący a za nim w dół klawisz hamulca.

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 08, 2008, 14:54:25 »
A teraz kilka uwag co do wad  bo kolega mówi , że same pochwały.
Otóż jak każdy joy i ten patrząc przez cenę nie jest tego pozbawiony.
Usytuowanie klawisza nr 3 sprawia , że czesto go naciskałem - jest bardzo wygodny, ale na linii palca wskazującego. Dlatego zmieniłem jego funkcję na ventyla i jest spokój.
Mankamentem jest jednak manetka gazu, która trudna jest do latania precyzyjnego. Pozostał jej z Afterburna
ten sam chyba potencjometr bo regulacja co 1% jest trudna. Najgorsze , że w okolicy 55% jak pisałem jest postój - wyczuwalny opór ale nie punktowy a liniowy (ok. 7 mm) co dobrze trzeba się wczuć, aby w lataniu precyzyjnym złapać moc. Ona powinna być proporcjonalna dla takiego latania a w tym miejscu jest przerwa.
Zaznaczam , że nie przeszkadza to absolutnie w bojowym lataniu. Ale dla mnie w PAT to na dziś udręka.
i to wszystko co znalazłem zległo dla mnie. Sam drąg jest bajecznie precyzyjny i bez zacięć.
Spróbuję wsadzić potencjometr z Saiteka na potencjometr manetki gazu i usunąć tą przerwę.
Wtedy uznam go za najlepszy.

« Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 29, 2008, 13:02:30 »
No i jak tam się Thrustmaster sprawuje. Możesz sprawdzić w programie joytester jaką rozdzielczość mają potencjometry.  Zdaje się że czy większa tym lepiej.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 29, 2008, 13:25:23 »
Ja mam z nim inne problemy. Otóż nie działa mi SVMapper. Przypisuję w nim odpowiednie klawisze i nie przekłada się to na działanie joya, być może coś robię nie tak albo moja Vista 64 jest dla niego problemem? To samo mam z Thrustmapperem, nie potrafię go w żaden sposób zmusić do współpracy, nie mam jakiegoś pliku którego on żąda na samym początku działania. Przy normalnym działaniu joy spisuje się prawidłowo i nie mam żadnych zastrzeżeń na razie.   

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 30, 2008, 00:05:28 »
Rutkov
Pamiętaj ,że klawisze działają przy wyłączonym jego własnym programie. Po prawo na obudowie nie może świecić się lampka przy klawiszu preset.
Klawisz świecący na zielono po środku pod ikoną HOME uruchamia piątą oś i może być zawsze włączony.
U mnie działa wszystko ale to WINDOWS HP. Sprawdź SVmappera dla jednego klawisza. Abyś przełączał jeden klawisz musi być izolowany -jest tylko do tej funkcji. Emulator Trusmapper nie działa bo go nie ma do tego joya na stronie produncenta a z Afterburna też nie działa. Joy ma swój wewnętrzny program do przepisywania klawiszy i jak go włączysz - świeci po prawo na zielono przy klawiszu "preset" i wtedy to inne emulatory nie chodzą.