Autor Wątek: Saitek Cyborg X  (Przeczytany 16771 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online some1

• Global Moderator
Saitek Cyborg X
« dnia: Listopada 06, 2008, 14:38:07 »
Jakby mało było różnych X'ów, takie coś znalazłem na stronie Saiteka:

http://saitek.com/uk/prod/cyx.htm

zdaniem tego sklepu ma się ukazać pod koniec miesiąca: http://www.mightyape.co.nz/product/Saitek-Cyborg-X-Joystick/1565627/ ale patrząc na cenę raczej nie będzie zbyt atrakcyjnym wyborem.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
Odp: Saitek Cyborg X
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 06, 2008, 14:57:37 »
Mnie sie już spodobał, a ponieważ mój sprzęt to już prawdziwa padaka wielokrotnie reanimowana to być może się skuszę.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

azrael88

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 06, 2008, 14:59:03 »
Miałem go na oku od miesiąca, co ciekawe, oproczpodanej przez Ciebie strony i strony Saiteka nigdzie nic o nim nie napisano, żadnego preview choćby.
Ta przepustnica z boku bardzo mnie kusiła, ale cena w porownaniu z obecną ceną X-52 zbyt wysoka.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 06, 2008, 15:13:51 »
Mnie sie już spodobał, a ponieważ mój sprzęt to już prawdziwa padaka wielokrotnie reanimowana to być może się skuszę.

No cóż, przy cenie 80$ jak podaje tamten sklep to chyba lepiej albo dołożyć do x52 albo wybrać Thrustmastera Flight Hotas X do ktorego linki wiszą parę wątków niżej. Oddzielna przepustnica to jednak zupełnie co innego niż taka zabaweczka na 2 palce. No chyba że sprzęt będzie do kupienia poniżej 150zł, to tedy można jeszcze pomyśleć.

Z drugiej strony nowy Saitek Aviator obecnie kosztuje na allegro 80zł (u człowieka od którego kupiłem rudder saiteka) więc może nie ma na co czekać ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 26, 2008, 11:00:44 »
A wiecie może gdzie można dostać nowego Avatora? I czym różni się on od poprzedniej wersji?

http://www.saitek.com/uk/prod/av8rxboxv2.htm

Diobeł

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 26, 2008, 11:29:20 »
Wygląda na to że pomalowali przyciski tak żeby w X-boxsie było wszystko wiadomo co do czego. :karpik
Skrócili też te przyciski na panelu co by podczas emocjonującej rozgrywki nie pourywać.

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 26, 2008, 11:43:01 »
Niedawno kupowałem wiec wypadało nieco się zorientować  czy czasem nie ma  więcej niż jednej wersji.
Okazało się że są trzy, tylko na PC,na PS3+PC i na XBOX +PC o ile pamiętam bo nie mogę teraz znaleźć tej strony na której były wszystkie przedstawione.
Udanego zakupu i pozdrawiam.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 26, 2008, 13:24:18 »
Jestem pełen podziwu dla stylistów Saiteka. Mimo zrezygnowania z lampek i niebieskich kolorów, dalej wygląda jak wyjęte z x-winga...

Chociaż, w sumie, na "nasz" rynek to z tego przedziału jest raczej Aviator, więc może nie powinienem się czepiać :)

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 27, 2008, 19:13:12 »
Jakiś samuraj męczy wyżej wspomnianego cyborga : http://es.youtube.com/watch?v=kjpQphImXpQ

Regulacja pochylenia rękojeści - całkiem niezły pomysł, ciekawe jaką ma rozdzielczość osi to cudo 1024 czy 2048 ?

guncam2002

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 27, 2008, 21:48:08 »
a propos ceny, niektorzy mieli widoczne problemy z kursem dolara nowo zelandzkiego :D

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 27, 2008, 22:01:19 »
Taaa  :002:

Mogliby w takich sklepach wstawiać NZD jako walutę, ale nie, oszczędzają miejsce....

« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 28, 2008, 12:33:43 »
Tego nowego Cyborga X mam już zamówionego  :002: Co prawda nie dla mnie ale dla siostrzeńca na prezent - z tego co wiem z pierwszej ręki to jeszcze w Polsce oficjalnie ich nie ma ale w styczniu przypływa pierwszy transport (jakkolwiek głupio by to nie brzmiało  :118:) co do Cyborga to mogę napisać że jest on rozkładany i można go dowolnie dopasować  do swoich rozmiarów dłoni. Joy jest na pełnej optyce więc nie powinno być problemów znanych choćby z Evo Pro związanych z nieprecyzyjna pracą ruddera. rączka jest w pełni "odczepialna" a samego joya można złożyć w taki sposób że zajmuje 2 razy mniej miejsca niż ma to miejsce po osiągnięciu gotowości operacyjnej do lotu. Ergonomia jak zwykle u Saiteka na piątkę, no i te dwie przepustnice które niejednemu forowiczowi spędzają sen z powiek. Jednym słowem, to dobra propozycja dla wszystkich którzy nie chcą kupować X52PRO, a chcą mieć komfort zbliżony do tego co PRO oferuje.
" Na wojnie są trzy rodzaje ataków - udane, nieudane i desant z powietrza..."

Mój hangar: (Iris) T-6A, PC-9, A-10A, F-14, F-15E, F-16 D.  (CS) C130, B-767-300, B-777 200.

« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 28, 2008, 16:37:27 »

Z całą pewnością będzie dużo droższy od Aniatora właśnie przez te bajery z dopasowaniem.
Gdyby to było  150zł w porównaniu z 100 którą trzeba dać za Aviatora to nie tak dużo.

Skoro będziesz miał możliwość obcykania to napisz co i jak.  Dzięki

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 28, 2008, 16:54:31 »
Co masz na myśli pisząc, że jest na optyce ? Chyba chodzi Ci o halotrony takie jak w x52, mam ogromną prośbę- jak go dostaniesz napisz jaką ma rozdzielczość osi w joytesterze, jeżeli 2048 to się chyba skuszę - nie potrzebuje x52 z przepustnicą bo przepustnice mam (stare x35t z wymienionymi bebechami) a z drugiej strony kusi mnie precyzja x52 w postaci wysokiej rozdzielczości (ił2 :021:)-fajnie by było jakby ten X miał rozdziałkę taką jak x52. Napisz co i jak koniecznie.

guncam2002

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 28, 2008, 18:30:25 »
Z całą pewnością będzie dużo droższy od Aniatora
tak z ciekawosc skad zrodlo tej pewnosci? wg cen skelpu z linka wyzej, roznica 10 NZD, ja rozumiem ze duzo to sprawa wzgledna, ale bez przesady...