Autor Wątek: Kącik motoryzacyjny  (Przeczytany 228264 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Odp: Kącik motoryzacyjny
« Odpowiedź #1575 dnia: Marca 26, 2014, 19:56:18 »
Musi latać czy tylko jeździć będziesz

Od latania to mam mietka  :-P
Wystarczy, że będzie mocniejszy od alfy, którą mam obecnie i ... posiadał 5 drzwi, który to warunek okazuje się być dla mnie bardzo ważny.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1576 dnia: Marca 26, 2014, 20:04:47 »
Rozumiemy. Małe Rammjagerki wkrótce będą ;) , paka na wózek też się przyda no i dla statecznego w końcu Pana inżyniera Saab lepszy od Alfy.

Rutkov, jak Ramm będzie chciał polatać to zawsze może skorzystać z Twojej firmy i wsiąść wieczorkiem do EN-57 z Wileńskiej do Tłuszcza. Oj, jak tam się lata...

W kiblu zawsze jest odlot dokumentny....
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #1577 dnia: Marca 26, 2014, 20:57:09 »
No tak 200+ koni to w sam raz aby np. wozić potomstwo do przedszkola na czas  :). Viggen fajny jest, ale trudny to pochwycenia. Ja kiedyś szukałem, jak byłem "statecznym" młodzieńcem.

« Odpowiedź #1578 dnia: Marca 26, 2014, 22:34:20 »
Ja nie wiem dlaczego, ludzie się upierają przy francuskich wynalazkach? :D
L'ordre règne à Varsovie!

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1579 dnia: Marca 27, 2014, 07:19:45 »
Rozumiemy. Małe Rammjagerki wkrótce będą ;) , paka na wózek też się przyda no i dla statecznego w końcu Pana inżyniera Saab lepszy od Alfy.

Dziekuję Rutkov za wiarę we  mnie i mój wkład przedłużania rodzaju ludzkiego, ale powód jest bardziej prozaiczny. Nie zapewniłem dywersyfikacji ilości drzwi w samochodach i wszystkie 3 sztuki mają 3d :-P

No tak 200+ koni to w sam raz aby np. wozić potomstwo do przedszkola na czas  :). Viggen fajny jest, ale trudny to pochwycenia. Ja kiedyś szukałem, jak byłem "statecznym" młodzieńcem.
Uciekły mi dwa AERO z pakietami VIGGEN, bo samego VIGGENA w polsce jeszcze nie widziałem do sprzedania - oprócz jedengo cabrio za kosmiczne pieniądze. Za Odrą można oczywiście kupić viggena - ale ceny oscylują w granicach 8-9 tyś euro, co jest kompletnie poza moim zasięgiem :-D Szukanie takiego Saab'a przypomina szukanie AR 166 z silnikiem 2.0 V6 Turbo - pojedyńcze egzemplarze ;-)

Ramm.

« Odpowiedź #1580 dnia: Marca 27, 2014, 08:53:03 »
W sumie Aero też daje frajdę z jazdy, poza tym można go łatwo podrasować jak każde turbo. W Szwajcarii jest taka firma Hirsh, która tuningowała wyłącznie Saaby. A ten 2.0V6 TB to występował głównie we wcześniejszych modelach GTV, Spider, 164. W 166 montowano go w początkowej fazie. Na pewno jest to rzadki model z tym silnikiem. Jeśli ktoś chce mieć coś czego jest bardzo mało to proszę bardzo :), natomiast od strony użytkownika to są lepsze wolnossące V6 24v. Są mniej skomplikowane, poza tym moc, moment obrotowy są podobne, odchodzi problem z turbo w gorące, suche dni. 2.0 V6 Turbo Benzina też jest bardziej wrażliwsza na nieszczelności układu dolotowego, no i poziom oleju musi być zawsze na max. Włosi chyba dodali to turbo by spalanie ograniczyć.

« Odpowiedź #1581 dnia: Marca 27, 2014, 15:55:49 »
L'ordre règne à Varsovie!

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1582 dnia: Kwietnia 03, 2014, 19:34:50 »
Pytanie:
Samochód jest w Belgii. Ładnie wygląda, mało kosztuje i ogólnie mnie pasuje pod względem kolorystyki, ilości drzwi i takich tam pierdółek ...
Czy ktoś może mnie oświecić w kwestiach jak poniżej:
1). jakie papiery są potrzebne z Belgii do rejestracji w Polsce ?
2). jechać samemu z kimś kto szwargocze po walońsku lub flamandzku czy zlecić to firmie ?
3). rozwiązania inne niż zaprezentowane powyżej ??

Ramm.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1583 dnia: Kwietnia 04, 2014, 15:34:33 »
Przepraszam Ramm że wchodzę pomiędzy ważkie pytania ale dobry tekst jest do przeczytania:
http://www.zlomnik.pl/index.php/2014/04/01/zlomnik-testuje-bmw-428i-gc/
;)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #1584 dnia: Kwietnia 04, 2014, 16:12:44 »
Ja tam na BMW się nie znam, ale czy 428 to nie jest przypadkiem "fija zylinder"? GC=Gay Car?  ;D

« Odpowiedź #1585 dnia: Kwietnia 04, 2014, 23:15:56 »
To znakomite samochody są :). Nie pozbawione wad, ale kto lub raczej co ich nie ma ?

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #1586 dnia: Kwietnia 12, 2014, 16:57:57 »

Murrica.:)
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #1587 dnia: Kwietnia 30, 2014, 14:28:41 »
Witam Kommeraden. :)
Nie tak dawno temu rozsypał mi się sworzeń przedniego wahacza w mojej Gwieździe W124. Po oględzinach stwierdziłem, że prościej i bezpieczniej będzie kupić nowy wahacz, polatałem więc po szrotach pytając o część. W jednym punkcie szefu tego byznesu powiedział mi, że akurat od "balerona" to wahacze kilka dni temu mu wyszły, ale ma od "baby mercedesa" W201 i to jest to samo i powinno pasować.
Pytanie do was panie i panowie to czy faktycznie gość mówił prawdę i da się wstawić wahacz z W201 do W124? Na fotkach w necie i po przymiarce wydaje się, że powinien pasować, jednakowoż wolę zapytać, bo w piątek ten szrot nie pracuje a w poniedziałek już mi go pewnie nie przyjmą gdybym chciał oddać.

Dzięki za wszelką pomoc.
MazuR

« Odpowiedź #1588 dnia: Kwietnia 30, 2014, 14:55:59 »
Na forum merca szukałeś?

« Odpowiedź #1589 dnia: Kwietnia 30, 2014, 14:59:55 »
Na forum merca szukałeś?

Ciężko się na ichnim forum dokopać czegokolwiek w tym gąszczu tematów, dlatego tu się pytam wiedząc, że tu też kręci się kilku "grubszych cwaniaków" w temacie. :)