Autor Wątek: DCS: A-10C Warthog  (Przeczytany 58157 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poko24

• Gość
Odp: DCS: A-10C Warthog
« Odpowiedź #225 dnia: Marca 25, 2011, 21:53:27 »
Toss bombing Wags'a przy użyciu CCRP oraz demonstracja dynamicznego cieniowania kokpitu:

http://www.youtube.com/watch?v=fix2IpZh_-A&feature=feedu

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #226 dnia: Marca 25, 2011, 22:27:35 »
A co było 3 min wcześniej?

Tan na marginesie u mnie przy takim locie jak na video wyświetla się "Invalid fusing" na HUD.
« Ostatnia zmiana: Marca 26, 2011, 17:37:16 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

poko24

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: Marca 27, 2011, 12:54:56 »
A co było 3 min wcześniej?

Tan na marginesie u mnie przy takim locie jak na video wyświetla się "Invalid fusing" na HUD.
:D A no to samo - musiałem najwyrażniej wczoraj pisać wiadomość 3 minuty. I znowu narobił Pokoń bałaganu ;). Ale nie róbmy z tego kolejnego odcinka Twin Peaks.

A propos tego co napisałeś na marginesie - musiałeś źle skonfigurować zapalnik z danymi bomby. Jeżeli próbujesz zrzucić CBU przy wykorzystaniu funkcji radarowej FZU-39 (Tail Fuzing włączone), to pewnie jesteś poniżej ustawionej w Inventory (INV) wysokości funkcji (HOF - Height of Function).

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #228 dnia: Marca 27, 2011, 21:10:00 »
Cytat: Wags
I have some more time now, so I plan to create the following instruction videos:

1- Ramp Start ATC
2- CCRP Rocket Lofting
3- Aerial Refueling
4- TACAN and ILS
5- Low Altitude Bombing
6- Maverick Centroid vs. Force Correlate Tracking
7- Wingman Tasking
8- JTAC Tasking
9- Air-to-Air Engagement
10- Coordinate Input

Czyli Producer's Notes wracają. :001:
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #229 dnia: Marca 30, 2011, 09:11:40 »
http://www.youtube.com/watch?v=yzRAhseu3Jc&feature=player_embedded

Nie mam nic przeciwko. Kobieta za sterem A-10tki podczas ważnego bombardowania ;).

(bardziej LOL, ale pasuje do tematu jak ulał)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #230 dnia: Sierpnia 08, 2011, 22:56:28 »
Mam nadzieję, że w dobrym temacie piszę.
Zauważyłem ostatnio, że bardzo łatwo jest w samolocie zniszczyć opony PO wylądowaniu.
Kurka wodna, sam nie wiem jak mam sterować maszyną gdy prędkość spada gdzieś tak do 60-70 mps - jeden gwałtowniejszy ruch przednim kołem i PUF!, opona przedniego kółka, a czasami któregoś z głównych idzie w strzępy. Też tak macie? Czy to ja jestem taki nieostrożny, czy faktycznie A-10 jest taki delikatny?
Dzisiaj nie tylko poszła mi opona, ale jeszcze samolot na pasie mi zarzuciło o dobre 180 stopni, jak samochód na oblodzonej drodze.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #231 dnia: Sierpnia 08, 2011, 23:13:02 »
prędkość spada gdzieś tak do 60-70 mps - jeden gwałtowniejszy ruch przednim kołem i PUF!
Prędkość opadania czy prędkość podejścia? Jeżeli to pierwsze to AoA powinno być tak na 10, jeżeli to drugie, to prędkośc w granicach od max 150 do 130 a nawet 125, lecz wtedy jest już trudniej zapanować na samolotem.

« Odpowiedź #232 dnia: Sierpnia 08, 2011, 23:14:13 »
Nie, nie, mówię o sytuacji PO wylądowaniu, gdy już jadę i zwalniam na pasie startowym.

« Odpowiedź #233 dnia: Sierpnia 08, 2011, 23:17:24 »
Chyba chodzi o prędkość kołowania na pasie. U mnie osobiście po którymś tam patchu dość rzadko pada przednia opona, a boczne nie pękły mi ani razu, mimo że czasem gdy jestem uszkodzony dość mocno uziemiam samolot, tak że się samo podwozie chowa ;). Oczywiście mowa o lądowaniu na płycie lotniska, bo w terenie to oczywiste że pójdą. A tak w ogóle to może masz za czuły orczyk ustawiony? Weź zmniejsz czułość i zobacz wtedy.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #234 dnia: Sierpnia 08, 2011, 23:44:21 »
W momencie wyhamowania prędkości do 80 mps należy włączyć NWS, analogicznie jak podczas startu (należy wyłączyć NWS), wtedy, choć nie jest to reguła, samolocik ładnie hamuje i nic się nie uszkadza, gdyż moment sterowania poziomego przeniesiony jest z orczyka na podwozie. Oczywiście należy pamiętać też o kącie podejścia, a w zasadzie o AoA, co nie zawsze jest ważne, gdyż wprawny pilot wyląduje nawet i na ogonie bez uszkodzeń :karpik

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #235 dnia: Sierpnia 15, 2011, 13:31:46 »
A włączasz "anti skid". Z opisu tego systemu zrozumiałem, że jest to taki jakby ABS, który uniemożliwia blokowanie się kół podczas hamowania i kołowania.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

« Odpowiedź #236 dnia: Sierpnia 31, 2011, 09:48:28 »
Od jakiegoś czasu zastanawiam się: A-10C, było nie było samolot bojowy, powinien mieć chyba utajnione szczegóły techniczne.
Jak więc to możliwe, że robi się tak dokładny symulator, odsłaniający całą masę parametrów bojowych maszyny?
A może jest tak, że większość parametrów w grze jest zafałszowanych, zniekształconych? Jak to w ogóle jest z symulatorami współczesnych maszyn?

poko24

• Gość
« Odpowiedź #237 dnia: Sierpnia 31, 2011, 10:31:36 »
Jest kilka niekompletnych, uproszczonych rzeczy. W tej "czeklisćie", którą podałem w innym temacie, brakuje kilku rzeczy. Jedną z nich jest IFF. Uproszczono także trochę datalink.

« Odpowiedź #238 dnia: Sierpnia 31, 2011, 10:35:29 »
A parametry broni? Systemów celowniczych?
Przecież to wszystko umożłiwia wrogom przeciwdziałanie. Ja wiem, że pewnie obce wywiady dawno posiadły tę wiedzę, ale wciąż dziwi mnie takie podejście do sprawy.
To chyba powinno być po prostu tajne i koniec kropka, armia nie udziela informacji tego typu do publicznej wiadomości - nie takie powinno być podejście wojskowych?

poko24

• Gość
« Odpowiedź #239 dnia: Sierpnia 31, 2011, 10:45:16 »
To jest już prawie archaiczna technologia :) - gdzieś był artykuł na forums.eagle.ru o cenzurze USAF w DCS Warthog. Na prawdę wycieli bardzo mało rzeczy.