Po prostu uważam, iż się nie wyrobią z taką liczbą maszyn do 2015r.
Ach tak. Pewnie dlatego że KnAAPO według ciebie niebawem rozkradnie Kononowicz i nie będzie niczego. Teraz przynajmniej wiadomo że to twoje widzimisię nie mające żadnego uzasadnienia. W ogóle to bardzo fajnie że się przyznałeś w końcu otwarcie że nie masz na temat kompletnie nic konstruktywnego do powiedzenia i piszesz sobie bo piszesz - no ale to typowa maniera z jakiś trollowych pseudomilitarnych grup dyskusyjnych. W zasadzie to chyba nawet konto jest ci tutaj niepotrzebne

Zresztą wystarczy popatrzeć jak idzie program Su-34.
Popatrzyłem - czego Ty na pewno nie zrobiłeś, bo porównanie jest kompletnie nietrafione. Chyba naprawdę nie zauważyłeś że nieco ponad 4-letni czas od oblotu pierwszego T-10BM do egzemplarzy seryjnych (nawet biorąc pod uwagę końcowe próby w Akhtubińsku) to jest akurat niewielki czas, zważywszy nawet na standardy światowe (sic!). Dość powiedzieć że maszyny seryjne różnią się dość znacznie (według mnie na plus) od prototypu i widać spory nakład prac podjęty przez KnAAPO, UOMZ i wielu podwykonawców. Naprawdę nie wiem jak można kompletnie nie czaić że bieżące poprawki na kolejnych seryjnych egzemplarzach (co akurat dobrze widać na zdjęciach, bo na każdym kolejnym widać zmiany na plus w wyposażeniu) to jest normalny cykl rozwojowy produktu.
To wszystko ma się nijak do kolei rozwoju T-10W z którym akurat faktycznie były kłopoty od lat. Przejrzyj sobie jakąś dobrą monografię Su-27 zanim zaczniesz wygłaszać takie kwestie.
Czy są jakieś foty piątego egzemplarza? Czy może ten niepomalowany w najnowszej galerii knaapo to właśnie "05" ?...
Jest to prawdopodobne, może to być też
07. Na pewno wypłyną dalsze zdjęcia za jakiś czas.