Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (DCS: Ka-50)  (Przeczytany 86428 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: Ka-50)
« Odpowiedź #180 dnia: Stycznia 12, 2012, 16:29:13 »
Czy w DCS:KA50 jest MWS?
Wszędzie piszą, że nie ma, ale kiedyś widziałem filmik z MWSem, ponadto znalazłem pliki dźwiękowe oraz pliki awioniki odpowiadające za MWSa.

EDIT:
Chyba w mojej wersji (1.0) nie ma MWSa, tzn nie było MWSa, bo teraz testuję nowego MODa na MWSa.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #181 dnia: Stycznia 12, 2012, 18:00:05 »
Manual, strona osiemnasta.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #182 dnia: Stycznia 12, 2012, 22:03:01 »
Strona 18?
Nic na niej nie ma o MWS (pisałem już, że mam wersję 1.0), na innej stronie gdzieś to widziałem, ale chodziło o rzeczywistego KA50, a nie o działanie tego systemu w DCS.
Zrobiłem w końcu tego mod'a, więc sprawa zamknięta. Teraz mam działającego MWSa.

Offline Mekki

• Global Moderator
    • 13 WELT
« Odpowiedź #183 dnia: Stycznia 13, 2012, 16:16:22 »
No widzisz, a wersja oficjalna dla Rosjan nie ma. Nie możesz czitować na jakimś innym forum?

Kanał youtube 13WELT

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #184 dnia: Stycznia 13, 2012, 16:52:47 »
MWS w rzeczywistym KA50 jest, przynajmniej w niektórych wersjach, to zwiększenie realizmu, a nie cheaty. Chyba za dużo FPSwó  :118:

http://www.helikoptery.net.pl/helikoptery/rosyjski-ka-50-armia.jpeg
Jak widać na zdjęciu z linka, MWS jest, widoczne są czujniki systemu MWS (nad SHKVALem po bokach, obok SHKVALa oczywiście jest też czujnik LWSa).

Offline Mekki

• Global Moderator
    • 13 WELT
« Odpowiedź #185 dnia: Stycznia 14, 2012, 11:07:25 »
Oficjalnie przyjęta na uzbrojenie wersja nie ma Maka. Jeden taki twierdzi, że to tylko zaślepki pod czujniki. Poza tym jak już chcesz robić przeróbki to zrób taką: http://img215.imageshack.us/img215/7263/ka50sh.jpg

Kanał youtube 13WELT

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: Stycznia 14, 2012, 11:31:26 »
Gwoli ścisłości - na Ka-50 n/b 25, defacto dawnym prototypie W-80 n/s 800-05, n/b "015 który służył m.in. właśnie jako platforma testowa szeregu systemów samoobrony w tym L-136 Mak-UFM to czujniki są prawdziwe - przynajmniej widać szklane "oczko" co sugeruje że raczej jest tam jakaś optoelektronika :021:

Natomiast same ich gołe obudowy z zaślepką wyglądają tak: http://img339.imageshack.us/img339/5914/bigimg4044.jpg
Widać je m.in. na Ka-50 n/b 27 i n/b 28.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #187 dnia: Stycznia 24, 2012, 15:38:30 »
Oficjalnie przyjęta na uzbrojenie wersja nie ma Maka. Jeden taki twierdzi, że to tylko zaślepki pod czujniki. Poza tym jak już chcesz robić przeróbki to zrób taką: http://img215.imageshack.us/img215/7263/ka50sh.jpg
Oj nieststy modelarzem 3d nie jestem :D. Ponoć sam FLIR to prosta sprawa, ale dwa monitory...
A wersja oficjalnie przyjęta na uzbrojenie jak już powiedział @John Cool nie ma Abrisa, więc teraz chyba wbijesz na jakiś serwer i wszystkich podasz do admina za czity, bo "oni mają Abrisa, to jest cheat" :D I będzie jak w BF2 :D Każdy, każdego, bez powodu :D

Model 3D black sharka w DCS ma jakieś dziwne wypustki w miejscu MWSa, więc nie wiadomo czy ten model ma go, czy nie. Ja nie stworzyłem MWSa, tylko go odkryłem (już nie pierwszy raz robię za Kolumba ;) ) Zobaczyłem filmik z MWS w necie i pogrzebałem trochę w plikach DCSa. (Tak jak było z "Macieksoft Weapon Mod") MWS już był trzeba było go tylko umieć uruchomić, tak samo jak S5 oraz S25 w moim modzie na uzbrojenie.

« Odpowiedź #188 dnia: Stycznia 31, 2012, 07:06:20 »
Witam!

Pojawiła się fajna rzecz na forum ED, zwłaszcza dla początkujących, którym nie che się wertować manuala i filmów szkoleniowych do gry.
Użytkownik "BigfootMSR" przygotował misje treningowe, takie w stylu treningu interaktywnego w DCS A-10C Wartog.
Link do misji: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=84612
Fajna rzecz. Dodatkowy plus jest taki, że twórca aktualizuje i poprawia te misje regularnie.
Fajna rzecz dla początkujących.
ED się nie chciało robić misji treningowych, więc ktoś wypełnił tę lukę. Na szczęście.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2012, 08:59:15 wysłana przez Syringe »

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #189 dnia: Lutego 02, 2012, 00:08:22 »
Widziałem to, świetna rzecz, czekam na ABRISa.

Nieco z innej beczki - mam olbrzymi problem z ogarnięciem latania Kamowem w BS2. Pierwsza misja kampanii Deployment: precyzyjne utrzymanie się za Mi-24 graniczy dla mnie z cudem - wciąż coś jest nie tak z trymerem przy X-52, bo regularnie mam tkzw "bumpy", ale nauczyłem się już z tym żyć, jednak lądowanie na FARPie w tej misji to jakiś żart. Po kilku chwilach kombinowania stabilizuję maszynę i zaczynam delikatnie opadać, sadzam wiatrak na ziemi i niby wszystko powinno być git, ale to cholerstwo nie chce usiedzieć i zaczyna jeździć w te i we wte, hamulce nie pomagają, a reset trymera powoduje gwałtowne oderwanie się od ziemi pomimo tego, że 'colective' jest na full w dół, moc silników na 'idle' też nie pomaga, w najlepszym wypadku łamię podwozie. Co robię źle?

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: Marca 07, 2012, 12:20:55 »
Ja nadal nie kumam tego Flight Directora i tego, że mi na HUDzie znaczniki FD nic nie pokazują. Co należy zrobić aby wyglądało to tak:

http://www.simhq.com/_air13/images/air_430a_005.jpg

Te pionowe podwójne linie mi nic nie pokazują kiedy na flight directorze lecę. Są tylko te dwa małe poziome znaczniki. Sorry za takiego lincza.

Poprawiłem link. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Marca 07, 2012, 12:28:27 wysłana przez KosiMazaki »

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: Marca 07, 2012, 12:52:25 »
Dzięki Mazaku. To jeszcze jedno: Jak w edytorze Kuźniecowa ustawić jako lotnisko z własnym ATC i możliwością dodania na nim punktu trasy smiglaka jako "landing" ewentualnie jako take off? Da się tak w ogóle?

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #192 dnia: Marca 07, 2012, 13:06:35 »
BS 1 czy 2?

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: Marca 07, 2012, 13:47:19 »
BS 1

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #194 dnia: Marca 07, 2012, 14:11:08 »
BS 1

1 post. Mogę  Ci to sprawdzić dopiero jutro, jak mi stick wróci z gwarancji. :P
2 post. Dopiero w BS2 dodali możliwość ustawiania lądowisk na statkach.