Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (DCS: Ka-50)  (Przeczytany 86182 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: Ka-50)
« Odpowiedź #285 dnia: Marca 09, 2013, 19:19:13 »
Witam.
Zainstalowałem dzisiaj do black sharka 1 patch 1.02.Po instalacji chcąc włączyć grę pojawił mi się taki komunikat .
Co mam zrobić aby to naprawić?
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #286 dnia: Marca 11, 2013, 16:40:22 »
Znalazłem rozwiązanie pierwszego problemu ale pojawił się drugi. Teraz kiedy uruchamiam lot to pokazuje się komunikat C++ Runtime.Nie mam już pomysłu co robić.

« Odpowiedź #287 dnia: Marca 11, 2013, 17:27:31 »
Ja w takich przypadkach udaje się na oficjalne forum http://forums.eagle.ru/forumdisplay.php?f=91
Możesz też zacząć od przepisania treści tego komunikatu, ew. pokazania screena. W między czasie zainstalował bym jeszcze raz Microsoft Visual C++.

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #288 dnia: Marca 11, 2013, 17:32:01 »
I napisz jakie rozwiązanie zastosowałeś. Może komuś kiedyś się przyda.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

« Odpowiedź #289 dnia: Marca 13, 2013, 18:06:46 »
Dowiedziałem się że pliki (nazwy widoczne skrinie błędu który zmieściłem) które trzeba podmienić są takie same jak w FC2. Zabieg ten poradził mi kolega który lata w lockonie.
EDIT
Wstawiam skrina błędu:

Porządek w aktach musi być! Mekki.
« Ostatnia zmiana: Marca 13, 2013, 19:42:54 wysłana przez Mekki »

« Odpowiedź #290 dnia: Marca 15, 2013, 12:55:51 »
Witam !

Mam parę pytań dotyczących BS2

1. W niektórych misjach np. Quick - Cold start in Mozdok, Take off Beslan , wieża nie odpowiada na zapytania (bez znaczenia czy je uruchamiam z BS2 czy DCS'a). W misji Shooting Range uruchamianej z poziomu BS2 również nie, choć z poziomu DCS'a już tak. Od czego to zależy ?
2. W zestawie misji Dragon Training Pack również wieża milczy...
3. Czy w BS2 uruchamianym z poziomu DCS'a można zaimplementować język rosyjski ? Umiem to zrobić jeśli uruchamiam symulator bezpośrednio jako BS2, natomiast z poziomu DCS'a już ie działa mimo iż próbowałem wgrywać pliki analogicznie.

pozdrawiam

« Odpowiedź #291 dnia: Marca 15, 2013, 13:10:58 »
Ustawione masz radio na częstotliwość wieży z którą chcesz się połączyć?
Poza tym pytanie powinieneś zadać w Pomoc dla początkujących (DCS: Ka-50)

« Odpowiedź #292 dnia: Marca 15, 2013, 13:20:33 »
Sprawdzę radio i przepraszam za umieszczenie zapytania w niewłaściwej grupie...

« Odpowiedź #293 dnia: Marca 15, 2013, 14:58:49 »
3. Czy w BS2 uruchamianym z poziomu DCS'a można zaimplementować język rosyjski ? Umiem to zrobić jeśli uruchamiam symulator bezpośrednio jako BS2, natomiast z poziomu DCS'a już ie działa mimo iż próbowałem wgrywać pliki analogicznie.

Masz taką ścieżkę do plików? - ...\DCS World\Sounds\Speech\Sound\RUS\Ka-50\
Pobrane z tego linka działają bez problemu - http://files.digitalcombatsimulator.com/en/206727/

« Odpowiedź #294 dnia: Marca 15, 2013, 15:13:14 »
Witam !

Sprawdziłem częstotliwości. W obu wspomnianych wcześniej misjach w Mission Planner jest zadeklarowane 124 MHz i w heliku mam również 124 MHz. Wieża nie odpowiada. Obsługa naziemna owszem . (wiem że to różne systemy łączności). A np. w misji Shooting Range na lotnisku w Krymsku wszystko jest ok. Czy jest coś jeszcze co mogę robić źle ? Jak to wygląda u was ?

pozdrawiam

« Odpowiedź #295 dnia: Marca 15, 2013, 22:30:39 »
Częstotliwość zadeklarowana w Mission planner to ta ustawiona domyślnie w twoim śmigłowcu i jest to 124 MHz. Natomiast częstotliwości dla dwóch wspomnianych lotnisk to : Beslan 141 MHz, Mozdok 137 MHz. Twój błąd polega na tym że nie masz ustawionej częstotliwości  danego lotniska, tylko tą domyślną. Na necie łatwo można znaleźć listy dostępnych lotnisk wraz z podstawowymi danymi. Warto sobie takową wydrukować i powiesić nad monitorem :).

« Odpowiedź #296 dnia: Marca 16, 2013, 11:21:26 »
Częstotliwość zadeklarowana w Mission planner to ta ustawiona domyślnie w twoim śmigłowcu i jest to 124 MHz. Natomiast częstotliwości dla dwóch wspomnianych lotnisk to : Beslan 141 MHz, Mozdok 137 MHz. Twój błąd polega na tym że nie masz ustawionej częstotliwości  danego lotniska, tylko tą domyślną. Na necie łatwo można znaleźć listy dostępnych lotnisk wraz z podstawowymi danymi. Warto sobie takową wydrukować i powiesić nad monitorem :).

Jaro , dzięki. Sprawdziłem i działa...Lista wydrukowana. Pozdrawiam.

« Odpowiedź #297 dnia: Kwietnia 05, 2013, 16:34:41 »
Witam.
Niestety nie było innego sposobu na mój problem. Musiałem reinstalować Black sharka . Spróbowałem jednak ponownie zainstalować patcha i tym razem już nic złego się  nie działo.  :)

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #298 dnia: Maja 20, 2013, 16:52:33 »
Czy w rzeczywistości Ka-50 ma hak?
Do czego są przełączniki sling load i ten przycisk sling load w rzeczywistości?
Bo na forum ED coś gadali o planowanej możliwości podwieszenia czegoś pod hueya, więc może i pod sharka będzie się dało?

I jeszcze pytanie: Przy jakich typach pocisków w DCS BS2 LWR wskazuje designator (nie rangefinder)? Jakie pojazdy takowe pociski i znaczniki laserowe posiadają?

I jeszcze jedno :) Jak się wykonuje build in test na tylnym panelu (obok przełącznika UGM-B czy tam HP-AKC w oryginalnej Rosyjskiej wersji kokpitu)?

« Odpowiedź #299 dnia: Maja 25, 2013, 12:41:32 »
Nie wiem czy w dobrym dziale zamieszczam to pytanie.
Mam Windowsa 7  32 bity, chcę przeinstalować. Czy Black Shark 1 pójdzie na Windows 7 64 bity?