Witam
Gratulacje codeking - udało mi się uruchomić mjoya i sterować nim flight simulatorem. Na razie była to prosta rzecz a mianowicie sterowanie parking break. Wszystko działa ok, poza podłączaniem samego mjoya, początkowo widać tylko 20 przycisków, jak wybiorę go jeszcze raz to pojawia się reszta. Osie widać, ale jest tylko jeden HAT.
Co do samego skryptu to na początek wybrałem coś bardzo prostego, ponieważ moja wiedza na temat ich pisania jest prawie zerowa, ale chyba zaczną się uczyć / raczej na pewno

/. Mam więc prośbę o opisanie zupełnych podstaw pisania skryptów / pewnie takich jak ja jest więcej / a program daje tak duże możliwości, że będzie wielu chętnych, ewentualnie do jakiego języka skryptowego jest najbardziej podobny to sam coś poszukam, lub jakieś strony odnośnie podstaw pisania skryptów.
Wracając do samego programu to jest to rewelacja, od dłuższego czasu szukałem softu dzięki, któremu wszystkie przyciski mjoya będę mógł użyć do sterowania fs-em / bez uzycia skrótów klawiaturowych - svmapper/, a tu wszystko jest - super.
Mam też parę pytań :
- W najnowszej wersji / od 3.81 / FSUIPC pojawiła się możliwość tworzenia makr. Jest to bardzo fajna sprawa / dotyczy samolotów, do których nie ma offsetów np. PMDG 737NG /, więc mam pytanie czy przewidujesz możliwość sterowania tymi makrami poprzez moduł FSDataOutput - wtedy nie było by problemu z wszystkimi samolotami - może poprzez virtual button
- czy będzie moduł do sterowania LCD - takich jak FSLCD - mam zrobiony gotowy układ, który działał. Tu /
http://www.mikkila.org/fsbus/lcd/index_e.php / jest schemat na podstawie, którego zbudowałem ten układ.
Czekam z niecierpliwością na kolejne moduły w tym do sterowania skrótami klawiaturowymi - do pmdg rzecz wręcz konieczna. Jestem pod wielkim wrażeniem jakie ta aplikacja ma możliwości. Do tej pory musiałem kombinować z wieloma programami / svmapper, fslcd, / a teraz będzie wszystko w jednym miejscu.
pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje - Zając