Witam
Można w ten sposób - robiąc poprzednie rozwiązanie wzorowałem się na mjoy-u, gdzie na każde 8 przycisków jest 8 wyprowadzeń masy. Myślę, że można zastosować złącze 2x5 gdzie na pianach 1-8 będą sygnały diod a 9 i 10 to wspólna anoda i oczywiście złącze na taśmę 10 żyłową / jestem zwolennikiem takich taśm i mocowania na złącza zaciskane na taśmę /.
I o to właśnie chodzi

. Pomysł z 10 żyłowymi taśmami jest idealny. Ja też jestem zwolennikiem takich połączeń. Uprości to budowę skrzyneczek, paneli.
Wracając do tematu pcb to udało mi się wykonać projekt simout XL na płytce jednostronnej - bedzie dużo tańsza - / wymiary 180x90mm / - teraz zrobię modyfikacje do domowego wykonania i tu moje pytanie jakie powinna być minimalna szerokość ścieżek oraz minimalne odstępy miedzy ścieżkami, aby taką płytkę można bez problemów wykonać w domu.
Odpowiedź jest prosta- czym grubsze tym lepiej. Z własnego doświadczenia wiem, że nie wszędzie jest możliwość i trzeba zrobić cieniutkie żyłki. Jest to jednak możliwe przy zachowaniu odpowiednich reguł. Mi się udało wytrawić ścieżki 0,2 mm, czego przykładem mogę pokazać domowej robot PCB( jednostronna) pod wyświetlacze 7-seg. (Znalazłem kilka starych fotek)
Na tym foto jest płytka wrzucona do roztworu:

Tutaj w połowie trawienia:

Przed zmyciem tonera z ścieżek:

Efekt finalny:

Lutowanie wyświetlaczy:

\
Docelowo znalazła się w (FCU) autopilocie Airbusa:

Wszytko według tego przepisu-
http://f16pit.dbv.pl/readarticle.php?article_id=3Z jedną zmianą, żelazko zastąpiłem laminatorem.
Demonstruje to nie po to, żeby pokazać moje wynalazki. Spostrzegawczy i znający temat zobaczyli na foto, że w pewnych miejscach ścieżki zostały przerwane. Mimo zachowania wszystkich reguł jest ryzyko, że jakaś ścieżka zostanie przerwana. To się łatwo da naprawić, ale ta metoda nie daje 100% gwarancji na jakość. Oczywiście są inne,bardziej zaawansowane sposoby, ja nie znam tańszych więc trzymam się tego schematu. Kolejny problem to wiercenie otworów, wiertła 0.5, 0.8 są bardzo małe i nie każda wiertarka, wkrętarka potrafi złapać tak cienkie wiertło. Do tego dochodzi ilość otworów i precyzja wiercenia.
Nie chcę nikogo zniechęcać do wytrawienia płytki w domu. Jeśli posiadasz drukarkę laserową, laminator, papier kredowy i dużo cierpliwości,możesz próbować. Jednak, płytka pod Simout nie należy do prostych i moim zdaniem lepiej zrobić zbiorowe zamówienie w jakiejś firmie, podobnie jak z Mjoy. Metoda powyżej opisana sprawdzi się w pojedynczych, prostych projektach płytek np. pod konkretne, jednorazowe panele.

zajac, w EAGLE można konwertować do PDF, lub Corel?