Autor Wątek: Windows 7 / Seven  (Przeczytany 20269 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

303_Hornet141

• Gość
Odp: Windows 7 / Seven
« Odpowiedź #60 dnia: Listopada 30, 2009, 08:50:21 »
Co do wydajności tutaj masz porównanie xp,visty i 7
http://www.testfreaks.com/blog/information/windows-xp-vs-vista-vs-7/

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #61 dnia: Listopada 30, 2009, 08:58:14 »
1. Iłek działa bezproblemowo i bez spadków klatek.
2. Folder z ulubionymi znajduje się: C:/Użytkownicy/[twój użytkownik]/Ulubione - wystarczy skopiować.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Listopada 30, 2009, 14:19:05 »
Troszkę OT, ale janwegu czy nie czas przejść na coś normalnego do poczty? Mam na myśli Bata, na którego sam w zeszłym roku przeszedłem, mając dość - za każdym razem zmiany systemu/reinstalacji - martwienia się czy poczta się odtworzy tak jak powinna. Dla mnie poczta, to najważniejsza usługa, z której korzystam, a Bat ma odpowiednio rozbudowany system backupu/eksportu i importu wiadomości na różne sposoby i formaty. Po roku codziennego i dość intensywnego batorzenia, uważam, że jest wart swojej ceny (a wersja 4 pro oferuje dodatkowo odmianę na np, pen drive`a, czyli praktycznie na każdym kompie z usb i netem mogę sobie sprawdzić pocztę swoim bacikiem [voyagerem]). Serio, jak rzadko kiedy, polecam  :021:.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #63 dnia: Listopada 30, 2009, 14:27:10 »
Dziekuję za informacje. Jeszcze jedno pytanie: próbował ktoś działania Office 2000 lub 2003 pod Win7? Są jakieś problemy?
PS .
Drogi Nadczłowieku, mam ok 350 kontaktów z telefonami, Outlook Express ma mozliwośc synchronizacji z PC Suite telefonów komorkowych (S-E i Nokia), dzięki czemu po zmianie telefonu komórkowego po porostui przenoszę  kontakty z Outlooka na telefon (po za tym jest to doskonały backup kontaktów). Czy Twój program BAT, daje taką możliwość?

« Odpowiedź #64 dnia: Listopada 30, 2009, 14:39:45 »
A ja polecam webmail. Po kilkunastu latach używania ekspressów, batów czy innych tanderberdów przesiadłem się całkowicie na gmail.com. Problemy z reinstalacją systemu mnie nie dotyczą, również przesiadka na inny komputer (w pracy, u znajomego czy gdziekolwiek indziej). O bezpieczeństwo czy utratę danych się nie martwię.
Gmail.com obsługuje również zewnętrzne konta pocztowe (max 5).

Cytat: janweg
Czy Twój program BAT, daje taką możliwość?
To chyba raczej kwestia tego czy PC Suite potrafi zaimportować kontakty z Bata. Jeśli nie to zawsze można to zrobić "na raty" - export kontaktów z bata do outlooka i później do PC Suite.

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #65 dnia: Listopada 30, 2009, 14:55:06 »
OT w sprawie trzymania i backupu kontaktów w telefonie polecam zapoznać się z projektem http://www.funambol.com/ . Jest kupa konektorów do rożnych słuchawek, oraz aplikacji,  nie trzeba samemu stawiać serwera. można korzystać z http://my.funambol.com. Po co toto, przykład jest opisany http://my.opera.com/mrblur/blog/syncml .
przepraszam za OT i znikam.
« Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2009, 15:03:50 wysłana przez Ger0nim0 »

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Listopada 30, 2009, 15:12:58 »
A ja polecam webmail. (...)
Gmail.com obsługuje również zewnętrzne konta pocztowe (max 5).
(...)

Oczywiście można i tak. Nie wiem natomiast jak to jest, jak już np. konta nie mamy na jakimś serwerze, ale mamy jakieś ważne posty - na kompie mam to w jakimś archiwalnym katalogu i się nie martwię. Ja osobiście preferuję pewne listy jednak mieć u siebie, ot takie przyzwyczajenie, którego chyba nie ma sensu oceniać. Zresztą można mieć i na serwerze i na kompie własnym, przecież to kwestia ustawienia każdego programu pocztowego, żeby nie kasował tego co jest na serwerze.
Jako ciekawostkę można dodać, że jak ma się Bata v4, to można mieć konto pocztowe xxxx@thebat.net, które ... obsługuje de facto gmail ze wszystkimi bajerami, o których wspominasz :-)
A w sprawie przenoszenia kontaktów do telefonów, Szanowny janwegu, to nigdy tego nie potrzebowałem, więc nie mam pojęcia, choć np. książkę adresową można eksportować na kilka sposobów :-)

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 22, 2010, 22:24:03 »
Mój problem wygląda tak:
Rok temu sąsiad kupił laptopa z Vistą. Jakiś czas temu ktoś wgrał mu XP. Teraz postanowił zmienić system na Win7 i go kupił. Tyle tylko że jest to wersja opisana jako "uaktualnienie". Poprosil mnie żebym mu zainstalował więc to zrobiłem. Teraz jednak zastanawiam się czy kiedyś jak zajdzie potrzeba to z tych płytek będzie można zainstalować system na czystym dysku - po formacie?

303_Hornet141

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 22, 2010, 22:32:42 »
Legalnie czy nie ?

« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 22, 2010, 23:55:16 »
Siódemka jak najbardziej legalna ze sklepu.  O XP nie wiem ale zapewne nie.

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko

« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 23, 2010, 00:57:22 »
Piszą tam między innymi że wersja upggrade jest tańsza. Tańsza?! Sąsiad zapłacił 400PLN. To tak samo jak wersja OEM.  Żebym zobaczył to zanim otworzył pudełko to kazałbym mu ją odnieść. Jak się okaże coś nie tak to pewnie na mnie będą narzekać że wywalili pieniądze. Żebym jeszcze odznaczył to pole automatycznej aktywacji!

Gdzie można sprawdzić w systemie czy już się aktywował tak jak na tym zadęciu?

http://www.sevenforums.com/attachments/tutorials/2453d1231630589-clean-install-windows-7-activate.jpg

« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 23, 2010, 01:16:15 »
Sorry że post pod postem ale zapomniałem o czymś a nie ma już opcji "edytuj"

1. Widziałem podczas instalacji że na dysku jest partycja 10GB RECOVERY. Wnioskuje ż e można w każdej chwili  przywrócić VISTE (z tym systemem był kupiony komputer) i dopiero ją uaktualnić do WIN7?
2. Czy jak klucz produktu już raz  się aktywował to  trzeba to robić podczas każdej następnej instalacji?

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 23, 2010, 01:23:41 »
1. Ikona "Komputer" -> PKM -> właściwości -> na dole
2. Jeżeli jest recovery partition to powinna być oryginalna naklejka MS, gdzieś na obudowie.
3. Tak

« Odpowiedź #74 dnia: Lutego 14, 2010, 11:53:36 »
Wczoraj ponownie postarałem się zainstalować 7. Ściągnąłem wersję 90-dniową (czyli zapewne ostatnią) i tym razem chciałem ją zainstalować na głównym dysku: 500GB Seagate.
Problem: instalator widzi tylko partycję C, na której jest w chwili XP. Oznacza to, że po zainstalowaniu będzie widoczna tylko ta partycja (tak jak to miało miejsce podczas mojej ostatniej próby kiedy instalowałem 7 na dodatkowy dysk; problem opisany 2 strony wcześniej).

Przeorałem cały dysk, wszystkie partycje chdsk oraz EAESUS Partition Magic. Żadnych błędów, system pliku partycji ma się wporzo.

Co jest ku*** grane??!!