Zauważyłem, że po instalacji systemu, łatek i SP1 po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na ikonę regulacji głośności przy zegarku i wybraniu np.: urządzenia do odtwarzania, okienko nie wyświetla się natychmiast. Muszę odczekać od 10 - 30 sekund nim się pojawi i będę mógł przestawić domyślne urządzenie. podobnie jest z urządzeniami do nagrywania.
Po kliknięciu lewym przyciskiem myszy od razu wyświetla się suwak do regulacji głośności. Pamiętam, ze raz, czy też dwa razy wyświetliło mi się okienko natychmiast po kliknięciu, jednak cały czas mam duże opóźnienie w jego pojawieniu się.
Ogólnie nie byłby to problem, jednak często tego używam. Mam dwie karty dźwiękowe w kompie: ASUS XONAR DX oraz Supreme II X-Fi (dołączoną do płyty głównej przez ASUSa). Do nich jest wgrane najnowsze oprogramowanie i sterowniki dostępne na necie. Do XONARa podłączone są głośniki, natomiast X-Fi od ASUSa ma podpięte tylko słuchawki.
Na starym systemie Vista 32bit wszystko działało jak należy, na nowym Win7 64bit już nie chce.
Ktoś się spotkał z czymś takim? Czy ktoś wie gdzie mogę znaleźć odpowiedź by to lepiej działało?